Uleiul de peste - sanatate si riscuri

(0)
admin postat de
Asa cum reiese din nume, uleiul de peste este extras din tesutul unsuros si este des folosit in dietele pentru mentinerea sanatatii. Multi nutritionisti recomanda consumul de peste cel putin o data pe saptamana, dar trebuie sa evitati predatorii (rechinii, etc.) ce contin substante daunatoare.

Beneficiile uleiului de peste sunt destul de multe, un numar mare de experti sunt de parere ca acesta ajuta la reglarea colesterolului. Problema aceasta afecteaza multe persoane si, netratata, poate duce la multe complicatii. Atentie si la ficatul de peste ce poate sa contina Vitamina A in cantitati periculoase.

Conform "American Heart Association" consumul zilnic in cantitati corespunzatoare de ulei de peste reduce frecventa mortii subite si a bolilor de inima in general, cat si a numarului de atacuri cerebrale. Nivelul ridicat ai acizilor grasi Omega-3 pot avea efecte negative periculoase cum ar fi atacul de inima.

Riscul de a dezvolta maladii de tip Alzheimer este cu 30% mai redus la persoanele care mananca peste si fructe de mare cel putin o data pe saptamana, fata de cei care nu mananca aceste alimente, se arata intr-un studiu al Universitatii din Louisiana, 2005. Aceasta boala, frecventa la persoanele in varsta, poate duce la pierderea treptata a memoriei.

Pe langa consumul zilnic de peste, uleiul se gaseste in suplimente alimentare disponibile in diverse locatii. Pentru produsele ...
farmaceutice sunt necesare recomandarile medicului. Este foarte important ca fiecare pacient sa citeasca cu atentie etichetele sau instructiunile medicamentelor pe baza de ulei de peste.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite