Asa cum reiese din nume, uleiul de peste este extras din tesutul unsuros si este des folosit in dietele pentru mentinerea sanatatii. Multi nutritionisti recomanda consumul de peste cel putin o data pe saptamana, dar trebuie sa evitati predatorii (rechinii, etc.) ce contin substante daunatoare.
Beneficiile uleiului de peste sunt destul de multe, un numar mare de experti sunt de parere ca acesta ajuta la reglarea colesterolului. Problema aceasta afecteaza multe persoane si, netratata, poate duce la multe complicatii. Atentie si la ficatul de peste ce poate sa contina Vitamina A in cantitati periculoase.
Conform "American Heart Association" consumul zilnic in cantitati corespunzatoare de ulei de peste reduce frecventa mortii subite si a bolilor de inima in general, cat si a numarului de atacuri cerebrale. Nivelul ridicat ai acizilor grasi Omega-3 pot avea efecte negative periculoase cum ar fi atacul de inima.
Riscul de a dezvolta maladii de tip Alzheimer este cu 30% mai redus la persoanele care mananca peste si fructe de mare cel putin o data pe saptamana, fata de cei care nu mananca aceste alimente, se arata intr-un studiu al Universitatii din Louisiana, 2005. Aceasta boala, frecventa la persoanele in varsta, poate duce la pierderea treptata a memoriei.
Pe langa consumul zilnic de peste, uleiul se gaseste in suplimente alimentare disponibile in diverse locatii. Pentru produsele farmaceutice sunt necesare recomandarile medicului. Este foarte important ca fiecare pacient sa citeasca cu atentie etichetele sau instructiunile medicamentelor pe baza de ulei de peste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura Tosca"Retete de Pasti"
Biscuiti cu gem si nuca de cocosIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii