In urma cu 150 de ani, majoritatea americanilor si englezilor serveau un mic dejun bogat, cu mancaruri pe baza de carne, in mod special de porc. Ca urmare a acestui obicei, foarte multe persoane sufereau de afectiuni gastrice. In 1863, dr. James Cales Jackson, aflat in cautarea dietei sanatoase, s-a gandit la micul dejun pe baza de cereale, caruia i-a spus Granula. Acum, cerealele sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun, fiind prima optiune in Statele Unite, atat pentru copii, cat si pentru femei, si, de ce nu, pentru barbati. Carnea, atat de apreciata alta data, trebuie sa ramana ultima optiune.
Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei. Dimineata, la prima ora, corpul tau are un nivel redus de energie, iar micul dejun acopera acest gol, astfel incat sa fii in forma pentru activitatile zilnice, care te asteapta. Daca sari peste micul dejun, spre dupa-amiaza vei simti nevoia sa gusti ceva si ai toate sansele sa optezi pentru gustari mai putin sanatoase, mai ales daca esti la serviciu.
Nu orice mic dejun este sanatos. Recomandarea nutritionistilor este sa servesti in mod special mancaruri bogate in carbohidrati si proteine. Iar cerealele sunt, din acest punct de vedere, prima optiune: sunt o sursa de energie care iti vor stimula metabolismul si, in plus, au un continut scazut de grasimi.
Cerealele sunt potrivite pentru toate gusturile, intrucat sunt pe baza de grau, de ovaz, de orez, de porumb, orz. Unele contin ingrediente suplimenatre, cum ar fi nucile sau fructele uscate. Majoritatea sunt fortifiate cu o varietate de vitamine, ca acidul folic, vitamina C, cu minerale ca fierul si zincul.
Mai mult decat atat, cerealele sunt cea mai importanta sursa de carbohidrati si, alaturi de cartofi, sunt elementul de baza intr-o dieta sanatoasa. Cerealele de la micul dejun, precum si alte produse ce au la baza cereale � cum este painea - ar trebui sa reprezinte o treime din dieta zilnica.
Datorita continutului de fibra, cerealele ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si aduc un aport esential de minerale, vitamine si antioxidanti.
Micul dejun pe baza de cereale sunt recomandate in dieta controlata, pentru ca te ajuta sa inlaturi senzatia de foame pentru mai mult timp, reducand pofta pentru diverse gustari. In plus, pentru a evita grasimile, cerealele pot fi servite cu lapte cu un continut redus de grasimi sau cu iaurt. Mai mult, organismul isi primeste astfel portia de proteine, calciu si vitamina B. Calciul este esential in mentinerea unei structuri osoase sanatoase, iar servirea unui castronel de lapte cu cereale iti asigura jumatate din necesarul de calciu zilnic.
Cercetarile au aratat ca cerealele de dimineata sunt o sursa importanta pentru asigurarea vitaminelor si mineralelor necesare copiilor. In plus, acestia se concentreaza mai usor in activitatile zilnice sau la scoala. Un studiu realizat pe un grup de 4000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani arata ca cerealele de dimineata au contribuit cu un procent de 22% din necesarul zilnic de vitamina A, 10% - vitamina C, 27% - fier si 30% - acid folic.
Copiii, femeile si chiar si barbatii ar trebuie sa se gandeasca serios la micul dejun. Nici o scuza nu este perfect justificata cand te gandesti sa sari peste micul dejun.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii