In urma cu 150 de ani, majoritatea americanilor si englezilor serveau un mic dejun bogat, cu mancaruri pe baza de carne, in mod special de porc. Ca urmare a acestui obicei, foarte multe persoane sufereau de afectiuni gastrice. In 1863, dr. James Cales Jackson, aflat in cautarea dietei sanatoase, s-a gandit la micul dejun pe baza de cereale, caruia i-a spus Granula. Acum, cerealele sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun, fiind prima optiune in Statele Unite, atat pentru copii, cat si pentru femei, si, de ce nu, pentru barbati. Carnea, atat de apreciata alta data, trebuie sa ramana ultima optiune.
Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei. Dimineata, la prima ora, corpul tau are un nivel redus de energie, iar micul dejun acopera acest gol, astfel incat sa fii in forma pentru activitatile zilnice, care te asteapta. Daca sari peste micul dejun, spre dupa-amiaza vei simti nevoia sa gusti ceva si ai toate sansele sa optezi pentru gustari mai putin sanatoase, mai ales daca esti la serviciu.
Nu orice mic dejun este sanatos. Recomandarea nutritionistilor este sa servesti in mod special mancaruri bogate in carbohidrati si proteine. Iar cerealele sunt, din acest punct de vedere, prima optiune: sunt o sursa de energie care iti vor stimula metabolismul si, in plus, au un continut scazut de grasimi.
Cerealele sunt potrivite pentru toate gusturile, intrucat sunt pe baza de grau, de ovaz, de orez, de porumb, orz. Unele contin ingrediente suplimenatre, cum ar fi nucile sau fructele uscate. Majoritatea sunt fortifiate cu o varietate de vitamine, ca acidul folic, vitamina C, cu minerale ca fierul si zincul.
Mai mult decat atat, cerealele sunt cea mai importanta sursa de carbohidrati si, alaturi de cartofi, sunt elementul de baza intr-o dieta sanatoasa. Cerealele de la micul dejun, precum si alte produse ce au la baza cereale � cum este painea - ar trebui sa reprezinte o treime din dieta zilnica.
Datorita continutului de fibra, cerealele ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si aduc un aport esential de minerale, vitamine si antioxidanti.
Micul dejun pe baza de cereale sunt recomandate in dieta controlata, pentru ca te ajuta sa inlaturi senzatia de foame pentru mai mult timp, reducand pofta pentru diverse gustari. In plus, pentru a evita grasimile, cerealele pot fi servite cu lapte cu un continut redus de grasimi sau cu iaurt. Mai mult, organismul isi primeste astfel portia de proteine, calciu si vitamina B. Calciul este esential in mentinerea unei structuri osoase sanatoase, iar servirea unui castronel de lapte cu cereale iti asigura jumatate din necesarul de calciu zilnic.
Cercetarile au aratat ca cerealele de dimineata sunt o sursa importanta pentru asigurarea vitaminelor si mineralelor necesare copiilor. In plus, acestia se concentreaza mai usor in activitatile zilnice sau la scoala. Un studiu realizat pe un grup de 4000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani arata ca cerealele de dimineata au contribuit cu un procent de 22% din necesarul zilnic de vitamina A, 10% - vitamina C, 27% - fier si 30% - acid folic.
Copiii, femeile si chiar si barbatii ar trebuie sa se gandeasca serios la micul dejun. Nici o scuza nu este perfect justificata cand te gandesti sa sari peste micul dejun.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura Raffaello1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiAm facut o prajitura cu sos de capsuni si mi-a ramas in plus. M-am gandit sa fac cateva clatite. Am adaugat in compozitia lor...
Mini clatite cu crema de smantanaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii