Un obicei american sanatos: cereale cu lapte

In urma cu 150 de ani, majoritatea americanilor si englezilor serveau un mic dejun bogat, cu mancaruri pe baza de carne, in mod special de porc. Ca urmare a acestui obicei, foarte multe persoane sufereau de afectiuni gastrice. In 1863, dr. James Cales Jackson, aflat in cautarea dietei sanatoase, s-a gandit la micul dejun pe baza de cereale, caruia i-a spus Granula. Acum, cerealele sunt una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun, fiind prima optiune in Statele Unite, atat pentru copii, cat si pentru femei, si, de ce nu, pentru barbati. Carnea, atat de apreciata alta data, trebuie sa ramana ultima optiune.


Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei. Dimineata, la prima ora, corpul tau are un nivel redus de energie, iar micul dejun acopera acest gol, astfel incat sa fii in forma pentru activitatile zilnice, care te asteapta. Daca sari peste micul dejun, spre dupa-amiaza vei simti nevoia sa gusti ceva si ai toate sansele sa optezi pentru gustari mai putin sanatoase, mai ales daca esti la serviciu.

Nu orice mic dejun este sanatos. Recomandarea nutritionistilor este sa servesti in mod special mancaruri bogate in carbohidrati si proteine. Iar cerealele sunt, din acest punct de vedere, prima optiune: sunt o sursa de energie care iti vor stimula metabolismul si, in plus, au un continut scazut de grasimi.

Cerealele sunt potrivite pentru toate gusturile, intrucat sunt pe baza de grau, de ovaz, de orez, de porumb, orz. Unele contin ingrediente suplimenatre, cum ar fi nucile sau fructele uscate. Majoritatea sunt fortifiate cu o varietate de vitamine, ca acidul folic, vitamina C, cu minerale ca fierul si zincul.

Mai mult decat atat, cerealele sunt cea mai importanta sursa de carbohidrati si, alaturi de cartofi, sunt elementul de baza intr-o dieta sanatoasa. Cerealele de la micul dejun, precum si alte produse ce au la baza cereale � cum este painea - ar trebui sa reprezinte o treime din dieta zilnica.

Datorita continutului de fibra, cerealele ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange si aduc un aport esential de minerale, vitamine si antioxidanti.

Micul dejun pe baza de cereale sunt recomandate in dieta controlata, pentru ca te ajuta sa inlaturi senzatia de foame pentru mai mult timp, reducand pofta pentru diverse gustari. In plus, pentru a evita grasimile, cerealele pot fi servite cu lapte cu un continut redus de grasimi sau cu iaurt. Mai mult, organismul isi primeste astfel portia de proteine, calciu si vitamina B. Calciul este esential in mentinerea unei structuri osoase sanatoase, iar servirea unui castronel de lapte cu cereale iti asigura jumatate din necesarul de calciu zilnic.

Cercetarile au aratat ca cerealele de dimineata sunt o sursa importanta pentru asigurarea vitaminelor si mineralelor necesare copiilor. In plus, acestia se concentreaza mai usor in activitatile zilnice sau la scoala. Un studiu realizat pe un grup de 4000 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani arata ca cerealele de dimineata au contribuit cu un procent de 22% din necesarul zilnic de vitamina A, 10% - vitamina C, 27% - fier si 30% - acid folic.

Copiii, femeile si chiar si barbatii ar trebuie sa se gandeasca serios la micul dejun. Nici o scuza nu este perfect justificata cand te gandesti sa sari peste micul dejun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa