Vacanta culinara pentru organism

In momentele in care organismul este supus la diverse excese alimentare, este bine sa iei o perioada de pauza in care sa incerci sa recurgi la detoxifierea sa. In primul rand este bine sa folosesti laptele de soia, care este un remediu natural care iti va detoxifia ficatul. Doza recomandata in mod normal este de 350 de mg de cate trei ori pe zi timp de cateva saptamani. De asemenea, chiar daca ti se pare ca a devenit un cliseu, bea cel putin 2,5 litri de apa in fiecare zi, fie in stare naturala sau sub forma de ceaiuri, sucuri naturale de fructe sau legume, ceai si cafea decofeinizate si elimina complet bauturile cu continut complet de cofeina. Trebuie sa tii cont si de faptul ca, pentru a oferi o "vacanta" cat mai prolifica organismului, nu trebuie sa consumi deloc bauturi alcoolice in aceasta perioada. Este de o importanta vitala sa mananci cat mai multe fructe si legume proaspete cu putinta, in forma de salate, legume boabe, sucuri naturale, cartofi prajiti in ulei de calitate cum ar fi cel de masline, alunele, semintele, iaurturi (chiar si cele grase). Cel mai indicat mod de a gati legumele este fierberea si singurii care trebuie evitati sunt cartofii. Pe langa aceste alimente se mai recomanda de catre specialisti ouale, carnea de pui, peste sau carne rosie slaba, dar incearca sa eviti pateurile, placintele, pastele si prajelile, acestea fiind foarte greu de digerat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
5
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)
Bucataras.RO

Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)

Biscuitii de casa sunt printre preferatii nostri. Serviti la micul dejun cu o ceasca de ceai sau de cafea, sau pentru...

Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa