Vitamine pentru organism

De ce sa maninci un morcov cind poti face un suc de mar si morcov? Stomacul tau nu va mai munci din greu la digestie, iar vitaminele vor ajunge imediat in singe, pentru bucuria corpului tau! Sucul de fructe este exact de ce ai nevoie!

Principala diferenta dintre sucul de fructe si fructul, ca atare, este ca sucul nu contine fibra, care este mai greu digerata si asimilata de organism. O mare parte din apa, zahar si substante nutritive ramin in sucul de fructe. Substantele nutritive trec imediat in singe, fiind imediat asimilate. Avantajul prepararii sucului acasa fata de procuarea acestuia din comert este ca stii exact ce contine sucul de fructe pe care il bei: nu are aditivi, zahar sau indulcitor.

Cumparare si preparare:
Nu cumpara decit fructe proaspete pentru suc. Spala bine fructele inainte de a le prepara. Daca faci sucul cu un aparat special, curata fructele (caise, grapfruit, piersica, portocale, kiwi) de coaja. Poti sa lasi simburii mici (de exemplu la grapfruit sau portocala), dar scoate simburii si casuta marului. Daca faci un suc de legume sau zarzavat, de exemplu de spanac sau salata verde, amesteca-l cu un suc mai consistent, cum este cel de morcov. Nu prepara decit o cantitate mica de suc, pentru ca sucul de fructe de oxigeneaza imediat. Cind prepari sucul de fructe, fii creativ, apelind la diverse combinatii. Dar atentie! Nu amesteca legumele si fructele decit cu foarte mare atentie, pentru ca unele combinatii pot fi suparatoare pentru stomac!

Exista mai multe tipuri de sucuri, in functie de care poti face diverse combinatii:
Sucuri din fructe dulci: prune, struguri
Sucuri din fructe putin acide: mere, piersici, caise, pere, cirese
Sucuri din fructe acide: portocala, lamiie, grapfruit, capsuni, ananas
Sucuri din legume: rosii, castraveti
Sucuri din zarzavat: varza, telina, spanac, salata, patrunjel
Sucuri din radacinoase: morcov, ceapa, cartof, ridiche

Reguli:
Sucurile din fructe dulci se pot combina cu cele putin acide, dar nu cu cele acide sau cu legume Sucurile putin acide se potrivesc cu cele dulci si cu sucurile din fructe acide
Sucurile din fructe acide cu cele putin acide si cu cele de legume
Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide si zarzavat
Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume si radacinoase, dar nu cu celelalte
Sucurile din radacinoase se potrivesc bine cu cele de zarzavat

Nu evita sa pui in sucul de legume si sucul unor zarzavaturi, intrucit acestea contin clorofila, o substanta care ajuta organismul sa produca hemoglobina, raspunzatoate pentru transportul oxigenului din singe.

Nu uita! Cit mai multe fructe si legume inseamna sanatate. Cancer de sin, de colon, de esofag, stomac, boli de plamin sint citeva dintre bolile ce pot fi prevenite printr-o dieta sanatoasa, care trebuie sa contina neaparat fructe si legume. Sucurile pe baza de citrice contin vitamina C, cele cu morcov au vitamina A, cele care contin zarzavaturi au vitamina E. Iata citeva afectiuni ce pot fi prevenite sau ale caror efecte pot fi diminuate cu ajutorul sucului:
Aciditate: struguri, portocale, morcov, spanac
Acnee: struguri, pere, piersici, rosii, castaveti, morcov, cartofi, spanac
Alergii: caise, struguri, morcov, spanac
Arteroscleroza: grapfruit, ananas, lamii, telina, morcov, salata, soanac
Anemie: caise, prune, capsuni, struguri rosii, telina, morcov, spanac
Bronsita: caise, lamiie, ananas, rosii, morcov, ceapa, spanac
Raceala: lamie, portocale, grapfruit, morcov, ceapa, spanac, telina
Diabet: citrice, morcov, telina, spanac, salata
Afectiuni oculare: caise, rosii, morcov, telina, patrunjel, spanac
Durere de cap: struguri, lamiie, morcov, salata, spanac
Insomnie: mar, struguri, lamiie, morcov, telina
Ulcer: caise, struguri, varza, morcov

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Tort de portocale cu crema
2
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonaci Babani
5
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Parteneri
Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale
Bucataras.RO

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale

Reteta cu dragoste! :x  Acest tort l-am facut cu toata dragostea de ziua sotului, un adevarat rasfat si foarte...

Desert tort spirala cu jeleu de cirese si crema de portocale
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori