Vreau sa ma ingras!

Toata lumea iti zice ca ai slabit ingrozitor si te-ai saturat te astfel de remarci. Ai hotarit: �Vreau sa ma ingras!� Insa nu stii cum si de unde sa incepi. Iata cum!


Mincarea este factorul de care trebuie sa tii cont daca vrei sa te ingrasi. Reteta este simpla: trebuie sa consumi mai multe calorii decit arzi. Asta nu inseamna ca trebuie sa maninci tot ce gasesti la indemina.

Trebuie sa-ti planifici mesele foarte bine, pentru a nu pune grasimi, ci masa. Recomandabil, este sa maninci de sase ori pe zi. Mic dejun, prinz, cina si alte trei mese, programate echilibrat in timpul zilei. Programeaza-ti mesele o data la doua ore jumatate � trei ore, pentru ca acesta este timpul in care se goleste stomacul.

Tine cont sa consumi cit mai multe calorii zilnic, dar ai grija si de unde le iei! Alimentele pe care le incluzi in meniu trebuie sa iti ofere cantitatea optima de carbohidrati, grasimi si proteine. Carbohidratii iti dau energie, grasimile contribuie la dezvoltarea neuronala, iar proteinele cresc masa musculara. Carbohidratii trebuie sa depaseasca 400 de grame pe zi, proteinele � 56 de grame si grasimile � 90 de grame, adica mai mult decit cantitatea recomandata zilnic pentru mentinerea greutatii.

Nutritionistii iti recomanda sa incluzi in meniu carne de porc, pui, fructe, lapte, legume, brinza, nuci si alune. Iata de ce: proteinele provin din carne, lapte, brinza; carbohidratii din cereale: porumb, griu, orez; grasimile se gasesc in nuci, alune si ulei. Legumele, cum ar fi salata verde, fasolea verde nu contin foarte multe calorii, dar le poti consuma pentru aportul de vitamine si substante nutritive.

Foarte important este sa mesteci mincarea foarte bine, pentru ca, o digestie buna determina cresterea numarului caloriilor. Digestia nu incepe in stomac, ci se continua procesul inceput in timpul mestecatului. Daca mincarea este inghitita rapid, nu este imbibata suficient cu enzimele care ajuta la digestie. Solutia este sa iei inghitituri mai mici. De asemenea, evita sa bei apa inainte de masa sau sa consumi mincaruri bogate in apa, cum sint supele si ciorbele, pentru ca iti dau senzatia de satietate.

Ce spun nutritionistii ca ar fi bine sa mincam zilnic pentru a avea o greutate normala: legume (inclusiv cartofi): 2,5 kg
verdeata (ex; salata): 500 gr � 1 kg
carne: 150 gr
ulei: 6 lingurite de ulei pe zi sau; nuci si alune: in cantitate moderata, dar trebuie redusa cantitatea de ulei
fructe: oricite, dar nu ca substitut al altor mincaruri (4-6 fructe este cantitatea recomandata)
lapte: 4 pahare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert mini rulada cu zmeura
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa