Cele mai multe persoane gasesc zeci de motive pentru a sari peste micul dejun, ignorand faptul ca acesta reprezinta cea mai importanta masa a zilei. Fie din graba, fie din nepasare, micul dejun este eliminat din obiceiurile zilnice; cu toate acestea, specialistii in domeniu au incercat sa motiveze oamenii sa isi inceapa ziua in mod sanatos, cu o portie energizanta de hrana.
Cei care isi incep ziua cu un mic dejun adaptat nevoilor personale, au un randament mult mai bun in decursul zilei, o capacitate de munca intensificata si un tonus mai puternic. De asemenea, alegerea corecta a alimentelor consumate in primele ore ale zilei poate asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale si alte substante nutritive. Mai mult decat atat, caloriile accumulate la primele ore, sunt transformate in energie, evitandu-se astfel acumularile nesanatoase de greutate peste cea normala.
Din punct de vedere medical, un mic dejun compus din alimente bine alese are rolul important de a controla nivelul de insulina din organism; echilibrarea acestui hormon responsabil cu transformarea zaharului in energie, va ajuta la controlarea nivelului de substante dulci din sange, scazand astfel nevoia de a consuma tot felul de alimente grase sau dulci in timpul zilei. Prima masa a zilei ar trebui sa contina o patrime din aportul zilnic de calorii, ceea ce inseamna ca micul dejun trebuie sa fie echilibrat nutritiv si sa contina putine grasimi.
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacȘi în post sunt bune dulciurile, gogoșile, în special, pentru că nu diferă prea mult de cele de frupt. Eu...
Desert gogosi pufoase, de postDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii