Cele mai multe persoane gasesc zeci de motive pentru a sari peste micul dejun, ignorand faptul ca acesta reprezinta cea mai importanta masa a zilei. Fie din graba, fie din nepasare, micul dejun este eliminat din obiceiurile zilnice; cu toate acestea, specialistii in domeniu au incercat sa motiveze oamenii sa isi inceapa ziua in mod sanatos, cu o portie energizanta de hrana.
Cei care isi incep ziua cu un mic dejun adaptat nevoilor personale, au un randament mult mai bun in decursul zilei, o capacitate de munca intensificata si un tonus mai puternic. De asemenea, alegerea corecta a alimentelor consumate in primele ore ale zilei poate asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale si alte substante nutritive. Mai mult decat atat, caloriile accumulate la primele ore, sunt transformate in energie, evitandu-se astfel acumularile nesanatoase de greutate peste cea normala.
Din punct de vedere medical, un mic dejun compus din alimente bine alese are rolul important de a controla nivelul de insulina din organism; echilibrarea acestui hormon responsabil cu transformarea zaharului in energie, va ajuta la controlarea nivelului de substante dulci din sange, scazand astfel nevoia de a consuma tot felul de alimente grase sau dulci in timpul zilei. Prima masa a zilei ar trebui sa contina o patrime din aportul zilnic de calorii, ceea ce inseamna ca micul dejun trebuie sa fie echilibrat nutritiv si sa contina putine grasimi.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Nu stiu voi, insa eu ma declar o impatimita a ardeilor copti. De regula ii coceam si ii puneam in congelator, insa anul...
Ardei copti, la borcanReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii