Cand gasesti zmeura
Poti culege sau cumpara zmeura de la sfarsitul lui iunie pana la inceputul lunii septembrie. Daca spatiul iti permite, o poti cultiva si in gradina. Cum o alegi
Cauta fructele carnoase si colorate uniform, dar ai mare grija la consistenta: nu cumpara zmeura prea moale, pentru ca poate fi stricata. Daca iti cumperi un cos sau un pahar, verifica bine ca fructele de la fund sa nu fie strivite. Evita zmeura care are teaca in continuare atasata de fruct, acest lucru indica faptul ca a fost culeasa inainte de a fi coapta. Cum o cureti Zmeura este foarte delicata, asa ca incearca sa nu o speli daca nu este cu adevarat necesar – doar curata bine frunzele si tulpina. Daca totusi vrei sa o lasi cateva secunde in apa, nu fixa robinetul la un debit prea mare si, la sfarsit, tamponeaz-o cu grija, folosind hartie de bucatarie. Cum pastrezi zmeura Aranjeaza fructele pe o bucata de hartie si aseaza-le cu grija pe o farfurie, astfel incat sa nu se zdrobeasca. Tine-le in frigider si scoate-le cu o ora inainte de a le manca, pentru a ajunge la temperatura camerei. Ideal ar fi sa consumi zmeura in aceeasi zi in care ai cumparat-o sau cules-o. Cum o servesti
O poti servi cu frisca sau cu inghetata. De asemenea, zmeura este ideala pentru gem, dulceata, tarte, siropuri sau prajituri.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii