Delicatese la Restaurantul Graf din Oradea

Delicatese la Restaurantul Graf din Oradea

Primul lucru care nu are cum sa treaca neobservat este decorul. Fiecare incapere este decorata intr-un mod diferit, cu foarte mult bun gust, designul interior purtand semnatura unui binecunoscut specialist maghiar Simon Zsolt.

Restaurantul a avut mai multi bucatari de cand s-a deschis, insa acum se pare ca cei doi brasoveni Ionut Lupu si Marius Cosma au reusit sa cucereasca gusturile oradenilor.

Din echipa Graf mai fac parte si Anda Calinici, responsabila cu deserturile si sommelierii Septimiu Crisan si Vlad Muresan. Important de mentionat este ca Anda Calnici este prima romanca invitata sa participe la Campionatul Mondial al Ciocolatei de la Varsovia.

Meniul este exact asa cum trebuie sa fie: simplu, curat si sofisticat. Marele plus de la acest capitol este ca fiecarui preparat ii este recomandat si un vin care sa completeze cat mai bine o masa.

Pentru a va face o cat mai buna impresie despre oferta va invit sa consultati meniul si lista de vinuri chiar pe site-ul restaurantului: restaurantgraf.ro.

In afara de meniul standard Restaurantul Graf va propune saptamanal cate un meniu business, dar si cate o degustare de vinuri cu o cina deosebita sau chiar si o degustare de coniac.

Mancarea este deosebita. Daca la scurt timp dupa inaugurare auzeam clienti mai putin incantati de oferta culinara, acum vad doar oameni iesind cu zambetul pe buze din restaurant. Cum ar putea sa nu te incante un piept de rata cu para in sos de vin rosu sau foie gras in crusta de smochine cu ceapa rosie caramelizata.

Serviciile sunt si ele intre cele mai bune din oras, ba chiar ar putea sa ii faca sa se rusineze pe multi patroni de restaurante din Bucuresti.

Lucrul pe care il apreciez cel mai mult la acest restaurant nu este insa decorul sau bucatarii, ci efortul de a folosi produse locale. Branza de capra de la Cluj, capsune de la Satu Mare, cascaval maturat din Bihor si o lista de vinuri predominant romanesti. Toate produse de top. Aceasta practica ar trebui sa devina un exemplu pentru toti cei din industrie, doar asa putem ridica standardul de calitate pe plan local.

In fine, daca aveti de sarbatorit o ocazie deosebita sau pur si simplu sa va desfatati cu o masa delicioasa, Graf este clar locul pe care il cautati.

Si pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte va invit sa urmariti galeria de imagini.

Fotografii si text: Georgeta Bocşe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Parteneri
Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc
Bucataras.RO

Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc

Cu totii ati auzit de reteta asta, daca nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna?  Este de fapt o carne facuta...

Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia