Primul lucru care nu are cum sa treaca neobservat este decorul. Fiecare incapere este decorata intr-un mod diferit, cu foarte mult bun gust, designul interior purtand semnatura unui binecunoscut specialist maghiar Simon Zsolt.
Restaurantul a avut mai multi bucatari de cand s-a deschis, insa acum se pare ca cei doi brasoveni Ionut Lupu si Marius Cosma au reusit sa cucereasca gusturile oradenilor.
Din echipa Graf mai fac parte si Anda Calinici, responsabila cu deserturile si sommelierii Septimiu Crisan si Vlad Muresan. Important de mentionat este ca Anda Calnici este prima romanca invitata sa participe la Campionatul Mondial al Ciocolatei de la Varsovia.
Meniul este exact asa cum trebuie sa fie: simplu, curat si sofisticat. Marele plus de la acest capitol este ca fiecarui preparat ii este recomandat si un vin care sa completeze cat mai bine o masa.
Pentru a va face o cat mai buna impresie despre oferta va invit sa consultati meniul si lista de vinuri chiar pe site-ul restaurantului: restaurantgraf.ro.
In afara de meniul standard Restaurantul Graf va propune saptamanal cate un meniu business, dar si cate o degustare de vinuri cu o cina deosebita sau chiar si o degustare de coniac.
Mancarea este deosebita. Daca la scurt timp dupa inaugurare auzeam clienti mai putin incantati de oferta culinara, acum vad doar oameni iesind cu zambetul pe buze din restaurant. Cum ar putea sa nu te incante un piept de rata cu para in sos de vin rosu sau foie gras in crusta de smochine cu ceapa rosie caramelizata.
Serviciile sunt si ele intre cele mai bune din oras, ba chiar ar putea sa ii faca sa se rusineze pe multi patroni de restaurante din Bucuresti.
Lucrul pe care il apreciez cel mai mult la acest restaurant nu este insa decorul sau bucatarii, ci efortul de a folosi produse locale. Branza de capra de la Cluj, capsune de la Satu Mare, cascaval maturat din Bihor si o lista de vinuri predominant romanesti. Toate produse de top. Aceasta practica ar trebui sa devina un exemplu pentru toti cei din industrie, doar asa putem ridica standardul de calitate pe plan local.
In fine, daca aveti de sarbatorit o ocazie deosebita sau pur si simplu sa va desfatati cu o masa delicioasa, Graf este clar locul pe care il cautati.
Si pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte va invit sa urmariti galeria de imagini.
Fotografii si text: Georgeta Bocşe
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanRosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
AntistresSe pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...
Lichior din frunze de visinSe pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...
BalmusSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaFoarte bune! Am luat din comert fiind satul de cele de pesti de apa dulce si au iesit chiar foarte bune!
Icre de heringDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii