Delicatese la Restaurantul Graf din Oradea

Delicatese la Restaurantul Graf din Oradea

Primul lucru care nu are cum sa treaca neobservat este decorul. Fiecare incapere este decorata intr-un mod diferit, cu foarte mult bun gust, designul interior purtand semnatura unui binecunoscut specialist maghiar Simon Zsolt.

Restaurantul a avut mai multi bucatari de cand s-a deschis, insa acum se pare ca cei doi brasoveni Ionut Lupu si Marius Cosma au reusit sa cucereasca gusturile oradenilor.

Din echipa Graf mai fac parte si Anda Calinici, responsabila cu deserturile si sommelierii Septimiu Crisan si Vlad Muresan. Important de mentionat este ca Anda Calnici este prima romanca invitata sa participe la Campionatul Mondial al Ciocolatei de la Varsovia.

Meniul este exact asa cum trebuie sa fie: simplu, curat si sofisticat. Marele plus de la acest capitol este ca fiecarui preparat ii este recomandat si un vin care sa completeze cat mai bine o masa.

Pentru a va face o cat mai buna impresie despre oferta va invit sa consultati meniul si lista de vinuri chiar pe site-ul restaurantului: restaurantgraf.ro.

In afara de meniul standard Restaurantul Graf va propune saptamanal cate un meniu business, dar si cate o degustare de vinuri cu o cina deosebita sau chiar si o degustare de coniac.

Mancarea este deosebita. Daca la scurt timp dupa inaugurare auzeam clienti mai putin incantati de oferta culinara, acum vad doar oameni iesind cu zambetul pe buze din restaurant. Cum ar putea sa nu te incante un piept de rata cu para in sos de vin rosu sau foie gras in crusta de smochine cu ceapa rosie caramelizata.

Serviciile sunt si ele intre cele mai bune din oras, ba chiar ar putea sa ii faca sa se rusineze pe multi patroni de restaurante din Bucuresti.

Lucrul pe care il apreciez cel mai mult la acest restaurant nu este insa decorul sau bucatarii, ci efortul de a folosi produse locale. Branza de capra de la Cluj, capsune de la Satu Mare, cascaval maturat din Bihor si o lista de vinuri predominant romanesti. Toate produse de top. Aceasta practica ar trebui sa devina un exemplu pentru toti cei din industrie, doar asa putem ridica standardul de calitate pe plan local.

In fine, daca aveti de sarbatorit o ocazie deosebita sau pur si simplu sa va desfatati cu o masa delicioasa, Graf este clar locul pe care il cautati.

Si pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte va invit sa urmariti galeria de imagini.

Fotografii si text: Georgeta Bocşe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
5
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)
Bucataras.RO

Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)

Biscuitii de casa sunt printre preferatii nostri. Serviti la micul dejun cu o ceasca de ceai sau de cafea, sau pentru...

Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa