In Centrul Istoric al Bucurestiului avem wurst in loc de ghiudem

In Centrul Istoric al Bucurestiului avem wurst in loc de ghiudem

Aranjamentul este de exceptie, insa asa cum e si normal, bucurestenii obisnuiti cu pastrama de oaie si alte ciubucuri de sorginte otomana, au nevoie de timp pentru a se acomoda cu faptul ca traditia culinara germana are o vechime mai mare decat o are alfabetul la turci.

Toate preparatele se pregatesc in fata clienilor, la vedere s probabil odata cu venirea sezonului cald, butoaiele din lemn, care tin loc de scaune, vor fi unul dintre cele mai aglomerate locuri dn Centrul Istoric al Capitalei.

Pana atunci nu putem decat sa salutam initiativa, dar si sa admiram spiritul inventiv al comerciantilor, care au reusit sa readuca, prin acest car culinar, o parte din aspectul de altadata, cu iz de mister si parfum de istorie, asezonate cu fumul de fag al carnatilor germani. De-a dreptul potrivit pentru un Centru Istoric!
Pentru mai multe imagini vizioneaza galeria de imagini.
foto si text: Corvn (Cristian Szilvassy)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise