1. Mestecati mai incet Nu stiu daca ai mei m-am dus pe cand mica-mica la concursuri de supt lapte cat mai repede, stiu insa ca in copilarie terminam prima masa dintre cei ai familiei. Pe atunci ma grabeam sa cobor iarasi la joaca in fata blocului si am purtat obiceiul mancatului super rapid cu mine toata adolescenta si buna parte din tinerete. Pana cand am poposit in sudul Frantei, unde am si trait o vreme, si am descoperit ca unul dintre secretele siluetelor frantuzesti este mancatul lent. Mai iei o gura, mai spus o poveste, mai sorbi din priviri un val al Mediteranei. Asa am inceput si eu sa fiu mai atenta la ritmul in care mananc si sa imi impun unul. Mai ales ca un studiu recent spune ca cine consuma in tihna masa mananca, in medie, cu 300 de calorii mai putin zilnic fata de cei care mesteca in graba. 2. Micsorati farfuriile Poate nu ne dam seama, dar marimea farfuriilor ne influenteaza cantitatea pe care o mancam la o masa. Luam serviciile din bufet ca un soi de reper si umplem, umplem, umplem pana cand ni se pare potrivit de burdusita farfuria, desi, de cele mai multe ori, farfuria aceea este dubla, ca sa nu spun chiar tripla fata de o farfurie corecta in viziunea nutritionistilor. Va indemn asadar sa faceti acest test: sa cumparati vesela cu cel putin o marime mai mica, chiar doua, si sa vedeti cum va influenteaza schimbarea silueta. Sau, daca spuneti ca nu aveti bani de aruncat acum pe farfurii noi, luati-va drept nou reper farfuriile mici, cele de aperitive. Sunt perfecte pentru felul principal. 3. Mai usor cu uleiul Dupa ce am slabit 15 kilograme in Franta si m-am intors in patria muma, toate rudele m-au poftit la mese imbelsugate si ingreunate, desi le-am tot spus ca stilul meu de alimentatie s-a schimbat. Am avut o rugaminte mare si lata: sa nu foloseasca ulei la gratar si in ciorbe. Dupa ce mi-au jurat pe rosul ardeiului gras ca asa va fi, am descoperit unsoarea de un deget in supe si carne la gratar scaldata in uleiul folosit. Acum, eu veneam dupa 7 luni in care preparatele mele la gratar sau supele nu au cunoscut strop de ulei si, va spun cu mana pe inima, nu erau cu nimic mai prejos fata de ce mi-a fost servit prin vizitele de la intoarcerea in tara. Ulei din belsug nu inseamna neaparat gust mai bun. Inseamna insa cu siguranta kilograme in plus si, sper sa nu fie cazul nimanui, riscuri de boli. Daca nu il eliminati, macar diminuati-l. N-o sa simtiti mari diferente, va promit. Cu fel de fel de sfaturi pentru o viata sanatoasa si o silueta frumoasa va astept zilnic pe www.pofticioasa.ro.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcPiept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se...
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii