1. Mestecati mai incet Nu stiu daca ai mei m-am dus pe cand mica-mica la concursuri de supt lapte cat mai repede, stiu insa ca in copilarie terminam prima masa dintre cei ai familiei. Pe atunci ma grabeam sa cobor iarasi la joaca in fata blocului si am purtat obiceiul mancatului super rapid cu mine toata adolescenta si buna parte din tinerete. Pana cand am poposit in sudul Frantei, unde am si trait o vreme, si am descoperit ca unul dintre secretele siluetelor frantuzesti este mancatul lent. Mai iei o gura, mai spus o poveste, mai sorbi din priviri un val al Mediteranei. Asa am inceput si eu sa fiu mai atenta la ritmul in care mananc si sa imi impun unul. Mai ales ca un studiu recent spune ca cine consuma in tihna masa mananca, in medie, cu 300 de calorii mai putin zilnic fata de cei care mesteca in graba. 2. Micsorati farfuriile Poate nu ne dam seama, dar marimea farfuriilor ne influenteaza cantitatea pe care o mancam la o masa. Luam serviciile din bufet ca un soi de reper si umplem, umplem, umplem pana cand ni se pare potrivit de burdusita farfuria, desi, de cele mai multe ori, farfuria aceea este dubla, ca sa nu spun chiar tripla fata de o farfurie corecta in viziunea nutritionistilor. Va indemn asadar sa faceti acest test: sa cumparati vesela cu cel putin o marime mai mica, chiar doua, si sa vedeti cum va influenteaza schimbarea silueta. Sau, daca spuneti ca nu aveti bani de aruncat acum pe farfurii noi, luati-va drept nou reper farfuriile mici, cele de aperitive. Sunt perfecte pentru felul principal. 3. Mai usor cu uleiul Dupa ce am slabit 15 kilograme in Franta si m-am intors in patria muma, toate rudele m-au poftit la mese imbelsugate si ingreunate, desi le-am tot spus ca stilul meu de alimentatie s-a schimbat. Am avut o rugaminte mare si lata: sa nu foloseasca ulei la gratar si in ciorbe. Dupa ce mi-au jurat pe rosul ardeiului gras ca asa va fi, am descoperit unsoarea de un deget in supe si carne la gratar scaldata in uleiul folosit. Acum, eu veneam dupa 7 luni in care preparatele mele la gratar sau supele nu au cunoscut strop de ulei si, va spun cu mana pe inima, nu erau cu nimic mai prejos fata de ce mi-a fost servit prin vizitele de la intoarcerea in tara. Ulei din belsug nu inseamna neaparat gust mai bun. Inseamna insa cu siguranta kilograme in plus si, sper sa nu fie cazul nimanui, riscuri de boli. Daca nu il eliminati, macar diminuati-l. N-o sa simtiti mari diferente, va promit. Cu fel de fel de sfaturi pentru o viata sanatoasa si o silueta frumoasa va astept zilnic pe www.pofticioasa.ro.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoDe mult poftesc la aceste vărzări, adică scoverzi umplute cu varză sau mai bine zis langoși cu varză ;) Bunica și...
VărzăriReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii