Cum sa slabesti dupa... ceas!

Dieta mea nu se conformeaza standardelor, nu mananc putine grasimi, doar proteine, nu sunt vegetariana si nu am "taiat" zaharul. Secretul dietei mele consta in faptul ca mananc aproape orice!

Sunt multi specialisti care sustin ca numarul de calorii consumat este esential: daca vrei sa slabesti mananca mai putine calorii decat arzi! Pe hartie are sens, insa corpul nostru este mai complex de atat! Nu este vorba neaparat despre cat de mult mananci, ci despre ce mananci si cand!

De exemplu: carbohidratii. Painea, pastele, orezul, copturile si bomboanele cresc nivelul zaharului din sange rapid. Acest lucru este un semnal pentru organismul tau ca sa inceteze arderea grasimilor si sa le depoziteze si sa utilizeze excesul de zahar pentru a avea energie.

Carbohidratii lenti, ca fructele si legumele, pastreaza un nivel normal al zaharului in sange si permit organismului sa arda in continuare grasimi.

Deci o prajitura si un bol cu fructe pot avea acelasi numar de calorii, dar efecte diferite asupra abilitatii de a slabi!

Dar, surprinzator, carbohidratii bogati in zahar nu sunt intotdeauna rai! Uneori sunt cele mai "inteligente" alimente pe care le poti consuma, insa totul depinde de ora la care o faci!

Iata cum sa slabesti dupa... ceas!

1. Imediat dupa ce te-ai trezit, mananca micul dejun! Umple farfuria cu proteine de calitate, carbohidrati lenti si grasimi nesaturate. Ex: un ou ochi cu 1 felie de paine de secara prajita si o rosie!

2. Manaca des, la fiecare 3 ore. Daca astepti mai mult de 4-5 ore intre mese, zaharul din sange va ajunge la un nivel minim si va cauza iritabilitate si oboseala. Solutia: mese frecvente! Pe farfurie pune proteine (intotdeauna!), apoi grasimi si o portie minuscula de carbohidrati. La gustare: un mar si 2 patratele de branza, la pranz: pui cu legume si toping de branza.

3. Dupa efort fizic, carohidratii rapid digerabili sunt de preferat!

- imediat dupa exercitii, ar fi indicat un meniu lichid, de exemplu un pahar de 150-200 de ml de lapte cu ciocolata/cacao.

- la 2 ore dupa efort, un meniu solid: mananca spagheti sau sarmale fara nicio grija. Poti combina carnea macra cu vegetale si paste, orez sau cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Bucataras.RO

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se...

Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa