Dieta mea nu se conformeaza standardelor, nu mananc putine grasimi, doar proteine, nu sunt vegetariana si nu am "taiat" zaharul. Secretul dietei mele consta in faptul ca mananc aproape orice!
Sunt multi specialisti care sustin ca numarul de calorii consumat este esential: daca vrei sa slabesti mananca mai putine calorii decat arzi! Pe hartie are sens, insa corpul nostru este mai complex de atat! Nu este vorba neaparat despre cat de mult mananci, ci despre ce mananci si cand!
De exemplu: carbohidratii. Painea, pastele, orezul, copturile si bomboanele cresc nivelul zaharului din sange rapid. Acest lucru este un semnal pentru organismul tau ca sa inceteze arderea grasimilor si sa le depoziteze si sa utilizeze excesul de zahar pentru a avea energie.
Carbohidratii lenti, ca fructele si legumele, pastreaza un nivel normal al zaharului in sange si permit organismului sa arda in continuare grasimi.
Deci o prajitura si un bol cu fructe pot avea acelasi numar de calorii, dar efecte diferite asupra abilitatii de a slabi!
Dar, surprinzator, carbohidratii bogati in zahar nu sunt intotdeauna rai! Uneori sunt cele mai "inteligente" alimente pe care le poti consuma, insa totul depinde de ora la care o faci!
Iata cum sa slabesti dupa... ceas!
1. Imediat dupa ce te-ai trezit, mananca micul dejun! Umple farfuria cu proteine de calitate, carbohidrati lenti si grasimi nesaturate. Ex: un ou ochi cu 1 felie de paine de secara prajita si o rosie!
2. Manaca des, la fiecare 3 ore. Daca astepti mai mult de 4-5 ore intre mese, zaharul din sange va ajunge la un nivel minim si va cauza iritabilitate si oboseala. Solutia: mese frecvente! Pe farfurie pune proteine (intotdeauna!), apoi grasimi si o portie minuscula de carbohidrati. La gustare: un mar si 2 patratele de branza, la pranz: pui cu legume si toping de branza.
3. Dupa efort fizic, carohidratii rapid digerabili sunt de preferat!
- imediat dupa exercitii, ar fi indicat un meniu lichid, de exemplu un pahar de 150-200 de ml de lapte cu ciocolata/cacao.
- la 2 ore dupa efort, un meniu solid: mananca spagheti sau sarmale fara nicio grija. Poti combina carnea macra cu vegetale si paste, orez sau cartofi.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi plac deserturile astea la pahar, sunt si aratoase si delicioase si poti sa faci o multime de combinatii. De data asta am...
Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradinaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii