Dieta mea nu se conformeaza standardelor, nu mananc putine grasimi, doar proteine, nu sunt vegetariana si nu am "taiat" zaharul. Secretul dietei mele consta in faptul ca mananc aproape orice!
Sunt multi specialisti care sustin ca numarul de calorii consumat este esential: daca vrei sa slabesti mananca mai putine calorii decat arzi! Pe hartie are sens, insa corpul nostru este mai complex de atat! Nu este vorba neaparat despre cat de mult mananci, ci despre ce mananci si cand!
De exemplu: carbohidratii. Painea, pastele, orezul, copturile si bomboanele cresc nivelul zaharului din sange rapid. Acest lucru este un semnal pentru organismul tau ca sa inceteze arderea grasimilor si sa le depoziteze si sa utilizeze excesul de zahar pentru a avea energie.
Carbohidratii lenti, ca fructele si legumele, pastreaza un nivel normal al zaharului in sange si permit organismului sa arda in continuare grasimi.
Deci o prajitura si un bol cu fructe pot avea acelasi numar de calorii, dar efecte diferite asupra abilitatii de a slabi!
Dar, surprinzator, carbohidratii bogati in zahar nu sunt intotdeauna rai! Uneori sunt cele mai "inteligente" alimente pe care le poti consuma, insa totul depinde de ora la care o faci!
Iata cum sa slabesti dupa... ceas!
1. Imediat dupa ce te-ai trezit, mananca micul dejun! Umple farfuria cu proteine de calitate, carbohidrati lenti si grasimi nesaturate. Ex: un ou ochi cu 1 felie de paine de secara prajita si o rosie!
2. Manaca des, la fiecare 3 ore. Daca astepti mai mult de 4-5 ore intre mese, zaharul din sange va ajunge la un nivel minim si va cauza iritabilitate si oboseala. Solutia: mese frecvente! Pe farfurie pune proteine (intotdeauna!), apoi grasimi si o portie minuscula de carbohidrati. La gustare: un mar si 2 patratele de branza, la pranz: pui cu legume si toping de branza.
3. Dupa efort fizic, carohidratii rapid digerabili sunt de preferat!
- imediat dupa exercitii, ar fi indicat un meniu lichid, de exemplu un pahar de 150-200 de ml de lapte cu ciocolata/cacao.
- la 2 ore dupa efort, un meniu solid: mananca spagheti sau sarmale fara nicio grija. Poti combina carnea macra cu vegetale si paste, orez sau cartofi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcPiept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se...
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii