Cum sa slabesti dupa... ceas!

Dieta mea nu se conformeaza standardelor, nu mananc putine grasimi, doar proteine, nu sunt vegetariana si nu am "taiat" zaharul. Secretul dietei mele consta in faptul ca mananc aproape orice!

Sunt multi specialisti care sustin ca numarul de calorii consumat este esential: daca vrei sa slabesti mananca mai putine calorii decat arzi! Pe hartie are sens, insa corpul nostru este mai complex de atat! Nu este vorba neaparat despre cat de mult mananci, ci despre ce mananci si cand!

De exemplu: carbohidratii. Painea, pastele, orezul, copturile si bomboanele cresc nivelul zaharului din sange rapid. Acest lucru este un semnal pentru organismul tau ca sa inceteze arderea grasimilor si sa le depoziteze si sa utilizeze excesul de zahar pentru a avea energie.

Carbohidratii lenti, ca fructele si legumele, pastreaza un nivel normal al zaharului in sange si permit organismului sa arda in continuare grasimi.

Deci o prajitura si un bol cu fructe pot avea acelasi numar de calorii, dar efecte diferite asupra abilitatii de a slabi!

Dar, surprinzator, carbohidratii bogati in zahar nu sunt intotdeauna rai! Uneori sunt cele mai "inteligente" alimente pe care le poti consuma, insa totul depinde de ora la care o faci!

Iata cum sa slabesti dupa... ceas!

1. Imediat dupa ce te-ai trezit, mananca micul dejun! Umple farfuria cu proteine de calitate, carbohidrati lenti si grasimi nesaturate. Ex: un ou ochi cu 1 felie de paine de secara prajita si o rosie!

2. Manaca des, la fiecare 3 ore. Daca astepti mai mult de 4-5 ore intre mese, zaharul din sange va ajunge la un nivel minim si va cauza iritabilitate si oboseala. Solutia: mese frecvente! Pe farfurie pune proteine (intotdeauna!), apoi grasimi si o portie minuscula de carbohidrati. La gustare: un mar si 2 patratele de branza, la pranz: pui cu legume si toping de branza.

3. Dupa efort fizic, carohidratii rapid digerabili sunt de preferat!

- imediat dupa exercitii, ar fi indicat un meniu lichid, de exemplu un pahar de 150-200 de ml de lapte cu ciocolata/cacao.

- la 2 ore dupa efort, un meniu solid: mananca spagheti sau sarmale fara nicio grija. Poti combina carnea macra cu vegetale si paste, orez sau cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Tocanita cu vinete
Bucataras.RO

Tocanita cu vinete

O tocanita simplu de preparat si gustoasa.

Tocanita cu vinete
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide