Dieta mea nu se conformeaza standardelor, nu mananc putine grasimi, doar proteine, nu sunt vegetariana si nu am "taiat" zaharul. Secretul dietei mele consta in faptul ca mananc aproape orice!
Sunt multi specialisti care sustin ca numarul de calorii consumat este esential: daca vrei sa slabesti mananca mai putine calorii decat arzi! Pe hartie are sens, insa corpul nostru este mai complex de atat! Nu este vorba neaparat despre cat de mult mananci, ci despre ce mananci si cand!
De exemplu: carbohidratii. Painea, pastele, orezul, copturile si bomboanele cresc nivelul zaharului din sange rapid. Acest lucru este un semnal pentru organismul tau ca sa inceteze arderea grasimilor si sa le depoziteze si sa utilizeze excesul de zahar pentru a avea energie.
Carbohidratii lenti, ca fructele si legumele, pastreaza un nivel normal al zaharului in sange si permit organismului sa arda in continuare grasimi.
Deci o prajitura si un bol cu fructe pot avea acelasi numar de calorii, dar efecte diferite asupra abilitatii de a slabi!
Dar, surprinzator, carbohidratii bogati in zahar nu sunt intotdeauna rai! Uneori sunt cele mai "inteligente" alimente pe care le poti consuma, insa totul depinde de ora la care o faci!
Iata cum sa slabesti dupa... ceas!
1. Imediat dupa ce te-ai trezit, mananca micul dejun! Umple farfuria cu proteine de calitate, carbohidrati lenti si grasimi nesaturate. Ex: un ou ochi cu 1 felie de paine de secara prajita si o rosie!
2. Manaca des, la fiecare 3 ore. Daca astepti mai mult de 4-5 ore intre mese, zaharul din sange va ajunge la un nivel minim si va cauza iritabilitate si oboseala. Solutia: mese frecvente! Pe farfurie pune proteine (intotdeauna!), apoi grasimi si o portie minuscula de carbohidrati. La gustare: un mar si 2 patratele de branza, la pranz: pui cu legume si toping de branza.
3. Dupa efort fizic, carohidratii rapid digerabili sunt de preferat!
- imediat dupa exercitii, ar fi indicat un meniu lichid, de exemplu un pahar de 150-200 de ml de lapte cu ciocolata/cacao.
- la 2 ore dupa efort, un meniu solid: mananca spagheti sau sarmale fara nicio grija. Poti combina carnea macra cu vegetale si paste, orez sau cartofi.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de dovlecei a la grec este o ciorba usoara si acrisoara cu dovlecel. Este o supa potrivita pentru orice moment.
Ciorba de dovlecei a la grecLa noi in casa se maninca in fiecare zi ciorba sau supa. Aceasta ciorba o prepar mai des toamna pentru ca am la dispozitie...
Ciorba de curcan cu legumeO reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.
Tocana de legume cu orez pentru iarnaUn desert simplu, dar spectaculos! Straturi diferite ca si arome si texturi. Incepem cu aluatul de tarte. Unul simplu si usor...
Desert tarta cu zmeura si ciocolataDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii