Cum slăbim sănătos după sărbători – Sfaturile nutriţionistului

Cum slăbim sănătos după sărbători – Sfaturile nutriţionistului

Chiar dacă această dorinţă are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp. Nutriţionistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ţinem cont atunci când începem o nouă dieta după ospăţul festiv. Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă "Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realistice, care se pot integra cu uşurinţă în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitaţi organismul din start, nu vă impuneţi restricţii alimentare drastice şi reţineţi că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Aşa-numitele "cure de slăbire fulger" deşi pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naştere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice. Aşadar, echilibrul rămâne literă de lege pentru o dietă corectă, care vă va ajuta să slăbiţi frumos şi sănătos. Nu uitaţi că odată cu procesul de slăbire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci şi pielea suferă transformări prin care îşi poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteţi preveni acest lucru este să slăbiţi treptat", explica specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Nu renunţaţi la pâine! Chiar dacă în timpul dietelor şi nu numai, este indicat un consum cât mai scăzut de pâine şi alţi carbohidraţi, două felii de pâine integrală nu vă vor afecta silueta. Aceasta rămâne un aliment de bază, întrucât organismul are nevoie de produse făinoase care asigură o concentraţie importantă de proteine, glucide, lipide şi minerale. Nu săriţi peste cina "Atâta timp cât alegem corect ora şi produsele pe care le includem în alimentaţia de seară, cina nu poate fi considerată inamicul siluetei. Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră şi sănătoasă pentru siluetă, vă recomand tonul, somonul sau sardinele, carne de pui şi de curcan, fileuri de peşte, nuci, orez brun sau chiar şi paste din cereale integrale. În ceea ce priveşte ora cinei, aceasta variază, însă o regulă rămâne de sine stătătoare: nu mâncaţi cu mai mult de două ore înainte de somn", explică specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Schimbările drastice vă afectează metabolismul! Dacă după belşugul de Crăciun şi Revelion vă reduceţi drastic porţiile, metabolismul şi întregul organism va fi bulversat de aceste schimbări, iar dezechilibrele nu vor întârzia să apară: fluctuaţii de greutate, creşteri nejustificate în greutate sau creşterea colesterolului. Priviţi mai degrabă dieta ca pe un regim de viaţă sănătos, menit să ajute la echilibrarea meselor şi asigurarea unui nivel constant de calorii zilnice. Dacă aţi "păcătuit" şi aţi mâncat dulciuri şi cartofi prăjiţi, este doar un hop peste care trebuie să treceţi, important este să nu renunţaţi la noul program alimentar. "Pentru a sprijini lupta cu kilogramele în plus şi pentru a evita oscilaţiile nedorite de greutate foarte comune dietelor care nu sunt realizate corect, recomand suplimentul Ropharma, Pagosten - o combinaţie inovatoare între inulina şi penta-acetil-glucoza, lipsită de toxicitate cu beneficii importante nu doar asupra managementului greutăţii ci şi a tranzitului intestinal şi a metabolismului. Avantajele pe care le oferă Pagosten presupun scăderea poftelor alimentare, reducerea apetitului, menţinerea senzaţiei de saţietate o vreme îndelungată, reducerea numărului de calorii, îmbunătăţirea metabolismului şi energizarea organismului. Pagosten poate fi administrat câte 3-6 comprimate/zi fracţionat în 3 doze sau în funcţie de greutatea corporală, cu 30 minute înainte de mese. Durata curelor se stabileşte diferenţiat, în funcţie de greutatea corporală" specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Pagosten este disponibil în Farmaciile Ropharma din toată ţara şi online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 32,96 lei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Placinta cu carne pentru Halloween
Bucataras.RO

Placinta cu carne pentru Halloween

Un aluat facut cu putin whisky, o fata de monstru si un gust demential! Asta e placinta mea cu carne pentru Halloween.

Placinta cu carne pentru Halloween
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa