Chiar dacă această dorinţă are scopul de a aduce multiple beneficii organismului, în multe cazuri dietele după sărbători devin îndeosebi de drastice, astfel că ajung să facă mai mult rău decât bine propriului corp. Nutriţionistul Vera Daghie prezintă regulile cele mai importante de care trebuie să ţinem cont atunci când începem o nouă dieta după ospăţul festiv. Răbdarea – cheia pentru o dietă corectă "Orice dietă de succes începe cu setarea unor obiective realistice, care se pot integra cu uşurinţă în ritmul dumneavoastră cotidian. Nu vă suprasolicitaţi organismul din start, nu vă impuneţi restricţii alimentare drastice şi reţineţi că cele mai importante sunt rezultatele pe termen lung. Aşa-numitele "cure de slăbire fulger" deşi pot avea efecte vizibile mai rapide, în interiorul organismului produc schimbări la nivelul metabolismului, ce pot da naştere efectului yo-yo specific dietelor hipocalorice. Aşadar, echilibrul rămâne literă de lege pentru o dietă corectă, care vă va ajuta să slăbiţi frumos şi sănătos. Nu uitaţi că odată cu procesul de slăbire, nu doar metabolismul este cel afectat, ci şi pielea suferă transformări prin care îşi poate pierde elasticitatea, iar singura modalitate prin care puteţi preveni acest lucru este să slăbiţi treptat", explica specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Nu renunţaţi la pâine! Chiar dacă în timpul dietelor şi nu numai, este indicat un consum cât mai scăzut de pâine şi alţi carbohidraţi, două felii de pâine integrală nu vă vor afecta silueta. Aceasta rămâne un aliment de bază, întrucât organismul are nevoie de produse făinoase care asigură o concentraţie importantă de proteine, glucide, lipide şi minerale. Nu săriţi peste cina "Atâta timp cât alegem corect ora şi produsele pe care le includem în alimentaţia de seară, cina nu poate fi considerată inamicul siluetei. Printre alimentele care pot constitui o cină lejeră şi sănătoasă pentru siluetă, vă recomand tonul, somonul sau sardinele, carne de pui şi de curcan, fileuri de peşte, nuci, orez brun sau chiar şi paste din cereale integrale. În ceea ce priveşte ora cinei, aceasta variază, însă o regulă rămâne de sine stătătoare: nu mâncaţi cu mai mult de două ore înainte de somn", explică specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Schimbările drastice vă afectează metabolismul! Dacă după belşugul de Crăciun şi Revelion vă reduceţi drastic porţiile, metabolismul şi întregul organism va fi bulversat de aceste schimbări, iar dezechilibrele nu vor întârzia să apară: fluctuaţii de greutate, creşteri nejustificate în greutate sau creşterea colesterolului. Priviţi mai degrabă dieta ca pe un regim de viaţă sănătos, menit să ajute la echilibrarea meselor şi asigurarea unui nivel constant de calorii zilnice. Dacă aţi "păcătuit" şi aţi mâncat dulciuri şi cartofi prăjiţi, este doar un hop peste care trebuie să treceţi, important este să nu renunţaţi la noul program alimentar. "Pentru a sprijini lupta cu kilogramele în plus şi pentru a evita oscilaţiile nedorite de greutate foarte comune dietelor care nu sunt realizate corect, recomand suplimentul Ropharma, Pagosten - o combinaţie inovatoare între inulina şi penta-acetil-glucoza, lipsită de toxicitate cu beneficii importante nu doar asupra managementului greutăţii ci şi a tranzitului intestinal şi a metabolismului. Avantajele pe care le oferă Pagosten presupun scăderea poftelor alimentare, reducerea apetitului, menţinerea senzaţiei de saţietate o vreme îndelungată, reducerea numărului de calorii, îmbunătăţirea metabolismului şi energizarea organismului. Pagosten poate fi administrat câte 3-6 comprimate/zi fracţionat în 3 doze sau în funcţie de greutatea corporală, cu 30 minute înainte de mese. Durata curelor se stabileşte diferenţiat, în funcţie de greutatea corporală" specialistul în nutriţie, Dr. Vera Daghie. Pagosten este disponibil în Farmaciile Ropharma din toată ţara şi online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 32,96 lei.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii