La inceput am cazut si eu in capcana - zic, domnule, poate lumea are dreptate si chiar nu poti sa dai jos din greutate, daca te inconjori de oale pline, daca gasesti mereu cate ceva in frigider, daca te pierzi in gustatul iar si iar. Si m-am dedicat mancarurilor facute pe fuga, inventate din niste ingrediente care oricum se aflau prin bucatarie sau camara, chipurile ca sa nu am tentatii si sa fuga kilogramele mancand pamantul cand vad ca la mine in casa nu gasesc nimic care sa le intretina. Numai ca socoteala din frigider nu s-a potrivit cu cea a organismului meu. De ce m-am cait ca n-am gatit? Cand gateam aveam o anumita ordine culinara in alimentatia mea, ma gandeam dinainte ce o sa mananc, cam cat, de cate ori. Totul era planuit, iar unul dintre cele mai importante sfaturi de dieta este sa ne schitam mesele ca sa nu fim niciodata surprinsi de "eu ce mananc acum?!". Pentru ca daca se intampla asta, se alege praful de toata cumintenia noastra alimentara - ne vom infige in primul covrig, ne vom preda in fata primei merdenele aburinde. Apoi, cine nu recomanda sa mancam gatit in timpul unui regim de slabit cred ca are in minte mancarurile grele ale strabunelor noastre inecate in uleiuri si alte grozavii. Pentru ca acum stim cu totii cum sa gatim cat mai "light" cu putinta si daca am avea ca obiectiv pierderea unui numar de kilograme am fi pregatiti cu trucuri de bucatarie. Nu e ca si cum mancam feluri grele gatite in restaurante, ne putem da peste mana cand simtim ca ne cam scapa sticla de ulei. Apoi, cand mancam ce apucam, vom incepe destul de repede sa ne plangem de senzatia ca suntem la o dieta tare saraca. Cei din jurul nostru vor auzi cat de curand plangeri de genul "ce m-am saturat de salatele astea!" sau "n-am mai mancat ceva consistent, adevarat, de nu mai stiu cand!". Si de aici pana la incalcarea regimului cu feluri grele si deloc recomandate mai e un singur pas. Asa ca va indemn din toata inima sa gatiti cat puteti de mult si de "light" cand aveti ganduri de dieta. Cu mai multe sfaturi (testate) va astept zi de zi pe www.pofticioasa.ro!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de brad”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau...
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii