La inceput am cazut si eu in capcana - zic, domnule, poate lumea are dreptate si chiar nu poti sa dai jos din greutate, daca te inconjori de oale pline, daca gasesti mereu cate ceva in frigider, daca te pierzi in gustatul iar si iar. Si m-am dedicat mancarurilor facute pe fuga, inventate din niste ingrediente care oricum se aflau prin bucatarie sau camara, chipurile ca sa nu am tentatii si sa fuga kilogramele mancand pamantul cand vad ca la mine in casa nu gasesc nimic care sa le intretina. Numai ca socoteala din frigider nu s-a potrivit cu cea a organismului meu. De ce m-am cait ca n-am gatit? Cand gateam aveam o anumita ordine culinara in alimentatia mea, ma gandeam dinainte ce o sa mananc, cam cat, de cate ori. Totul era planuit, iar unul dintre cele mai importante sfaturi de dieta este sa ne schitam mesele ca sa nu fim niciodata surprinsi de "eu ce mananc acum?!". Pentru ca daca se intampla asta, se alege praful de toata cumintenia noastra alimentara - ne vom infige in primul covrig, ne vom preda in fata primei merdenele aburinde. Apoi, cine nu recomanda sa mancam gatit in timpul unui regim de slabit cred ca are in minte mancarurile grele ale strabunelor noastre inecate in uleiuri si alte grozavii. Pentru ca acum stim cu totii cum sa gatim cat mai "light" cu putinta si daca am avea ca obiectiv pierderea unui numar de kilograme am fi pregatiti cu trucuri de bucatarie. Nu e ca si cum mancam feluri grele gatite in restaurante, ne putem da peste mana cand simtim ca ne cam scapa sticla de ulei. Apoi, cand mancam ce apucam, vom incepe destul de repede sa ne plangem de senzatia ca suntem la o dieta tare saraca. Cei din jurul nostru vor auzi cat de curand plangeri de genul "ce m-am saturat de salatele astea!" sau "n-am mai mancat ceva consistent, adevarat, de nu mai stiu cand!". Si de aici pana la incalcarea regimului cu feluri grele si deloc recomandate mai e un singur pas. Asa ca va indemn din toata inima sa gatiti cat puteti de mult si de "light" cand aveti ganduri de dieta. Cu mai multe sfaturi (testate) va astept zi de zi pe www.pofticioasa.ro!
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaVinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...
Vinete cu usturoiSupade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.
Supa de pereSosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...
Sos de tarhon cu smantanaCurioasa din fire am vrut de ceva vreme sa incerc acest tip de ciocolata. Am gasit unt de cacao bio asa ca m-am pus pe...
Ciocolata rawIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii