La inceput am cazut si eu in capcana - zic, domnule, poate lumea are dreptate si chiar nu poti sa dai jos din greutate, daca te inconjori de oale pline, daca gasesti mereu cate ceva in frigider, daca te pierzi in gustatul iar si iar. Si m-am dedicat mancarurilor facute pe fuga, inventate din niste ingrediente care oricum se aflau prin bucatarie sau camara, chipurile ca sa nu am tentatii si sa fuga kilogramele mancand pamantul cand vad ca la mine in casa nu gasesc nimic care sa le intretina. Numai ca socoteala din frigider nu s-a potrivit cu cea a organismului meu. De ce m-am cait ca n-am gatit? Cand gateam aveam o anumita ordine culinara in alimentatia mea, ma gandeam dinainte ce o sa mananc, cam cat, de cate ori. Totul era planuit, iar unul dintre cele mai importante sfaturi de dieta este sa ne schitam mesele ca sa nu fim niciodata surprinsi de "eu ce mananc acum?!". Pentru ca daca se intampla asta, se alege praful de toata cumintenia noastra alimentara - ne vom infige in primul covrig, ne vom preda in fata primei merdenele aburinde. Apoi, cine nu recomanda sa mancam gatit in timpul unui regim de slabit cred ca are in minte mancarurile grele ale strabunelor noastre inecate in uleiuri si alte grozavii. Pentru ca acum stim cu totii cum sa gatim cat mai "light" cu putinta si daca am avea ca obiectiv pierderea unui numar de kilograme am fi pregatiti cu trucuri de bucatarie. Nu e ca si cum mancam feluri grele gatite in restaurante, ne putem da peste mana cand simtim ca ne cam scapa sticla de ulei. Apoi, cand mancam ce apucam, vom incepe destul de repede sa ne plangem de senzatia ca suntem la o dieta tare saraca. Cei din jurul nostru vor auzi cat de curand plangeri de genul "ce m-am saturat de salatele astea!" sau "n-am mai mancat ceva consistent, adevarat, de nu mai stiu cand!". Si de aici pana la incalcarea regimului cu feluri grele si deloc recomandate mai e un singur pas. Asa ca va indemn din toata inima sa gatiti cat puteti de mult si de "light" cand aveti ganduri de dieta. Cu mai multe sfaturi (testate) va astept zi de zi pe www.pofticioasa.ro!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloGasita recent reteta intr-o revista, m-am gindit sa o incerc pina la Paste, sa vedem cum iasa si daca merge si in loc de...
Tarta cu branza si capsuniSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii