Postul nu este doar o perioada de reflectie si rugaciune, ci si una de pregatire a organismului pentru masa de Craciun si Revelion, care ne va supune la "chinuri" culinare dintre cele mai complexe.
In aceste saptamani in care preparatele din carne sunt "tabu", iti recomandam o dieta lejera pe baza de fructe si legume, cu mici exceptii, zile in care poti consuma peste la gratar si un pahar de vin. Iata o dieta pe care o poate tine aproape oricine, pentru a slabi si a-si detoxifia organismul: Ziua 1
Mic dejun: cafea fara zahar si lapte, o salata de fructe de sezon (1 portocala, 1 banana mica sau 1 grapefruit) Pranz: paste integrale cu sos de rosii si tofu Gustare: cateva nuci Cina: peste la cuptor cu legume Ziua 2
Mic dejun: ceai verde, paine de secara prajita cu tofu si o rosie Pranz: salata din legume proaspete Gustare: alune de padure sau 2 curmale Cina: orez integral cu ciuperci si ardei Ziua 3
Mic dejun: cafea, paine prajita cu gem dietetic Pranz: supa de legume cu paine de secara Gustare: 1 fruct Cina: fasole verde cu soia si usturoi
Ziua 4 Mic dejun: ceai din coji de portocale, 1 banana Pranz: supa crema de ciuperci si crutoane din paine de secara Gustare: cativa morcovi Cina: legume mexicane cu sos de rosii si muraturi Ziua 5
Mic dejun: salata de fructe Pranz: o portie mica de ciorba de cartofi cu ardei iute Gustare: cateva alune Cina: 2 cartofi la cuptor cu rosii si busuioc
Ziua 6
Mic dejun: cafea, paine prajita cu tofu Pranz: mancare din gutui cu soia Gustare: 1 fruct Cina: o salata din legume proaspete cu paine integrala
Ziua 7:
Mic dejun: ceai din plante, 2 portocale Pranz: Bruschete italiene (paine prajita cu rosii, usturoi si busuioc) Gustare: o prajitura mica de post Cina: peste la cuptor cu legume si un pahar de vin alb

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii