Nutritionista Lisa Young din SUA a declarat de curand ca: "Femeile reusesc sa slabeasca atunci cand constientizeaza cat mananca, isi pregatesc singure portiile potrivite si se alimenteaza echilibrat".
Iata 3 sfaturi de la specialisti pentru a putea incepe un plan personal de nutritie:
1. Proteinele sunt importante! Cercetarile au aratat ca produsele bogate in proteine ca: pestele, puiul, lactatele dietetice si carnea macra, cresc senzatia de satietate, astfel te vei simti "plin" mult mai repede si pentru mai mult timp. Mananca aceste produse la fiecare masa, in special la micul dejun, pentru a "distruge" tendinta de a lua mici gustari pe tot parcursul zilei.
2. Mananca devreme! Ia micul dejun, indiferent daca este o portie de lapte cu cereale, un fruct sau un ou fiert. Aceasta masa iti starneste metabolismul si previne mancatul la ore nepotrivite. Studiile au demonstrat ca dietele au mai mult succes cand contin un mic dejun bogat in nutrienti.
3. Invata ce inseamna "o portie"! Multi dintre noi mancam, pur si simplu, prea mult. Pentru a pierde din greutate, trebuie sa inveti ce inseamna o portie. Insa pentru ca este dificil sa cantaresti fiecare aliment, iata mai jos o modalitate mai simpla de a calcula cat ti se "cuvine":
- carne, peste, pui = cat palma mainii sau cat un pachet de carti de joc
- nuci, alune = un strat pe palma, nu un pumn!
- cereale, popcorn = 2 pumni
- paste gatite = un pumn sau cat o minge de tenis
- branza = cat degetul mare de la mana sau cat 4 piese de domino
- unt sau ulei = jumatate de lingurita sau cat varful unui deget
Ti se par grele aceste reguli?! Probabil ca da, pnetru ca suntem invatati sa ne supra alimentam si din cauza acesta, mai devreme sau mai tarziu apar problemele de sanatate.
Nu incepe o dieta extrem de restrictiva, mai ales daca ai multe kilograme in plus. Nu manca niciodata mai putin de 1000 de calorii pe zi, pentru a nu-ti reduce drastic metabolismul! Articole recomandate:
Cum sa-ti activezi metabolismul! Dieta echilibrata, in trei etape! Cum poti slabi ca o vedeta? Greutatea ideala vs.greutatea care ni se potriveste
Dieta Alexandra Dinu
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii