Nutritionista Lisa Young din SUA a declarat de curand ca: "Femeile reusesc sa slabeasca atunci cand constientizeaza cat mananca, isi pregatesc singure portiile potrivite si se alimenteaza echilibrat".
Iata 3 sfaturi de la specialisti pentru a putea incepe un plan personal de nutritie:
1. Proteinele sunt importante! Cercetarile au aratat ca produsele bogate in proteine ca: pestele, puiul, lactatele dietetice si carnea macra, cresc senzatia de satietate, astfel te vei simti "plin" mult mai repede si pentru mai mult timp. Mananca aceste produse la fiecare masa, in special la micul dejun, pentru a "distruge" tendinta de a lua mici gustari pe tot parcursul zilei.
2. Mananca devreme! Ia micul dejun, indiferent daca este o portie de lapte cu cereale, un fruct sau un ou fiert. Aceasta masa iti starneste metabolismul si previne mancatul la ore nepotrivite. Studiile au demonstrat ca dietele au mai mult succes cand contin un mic dejun bogat in nutrienti.
3. Invata ce inseamna "o portie"! Multi dintre noi mancam, pur si simplu, prea mult. Pentru a pierde din greutate, trebuie sa inveti ce inseamna o portie. Insa pentru ca este dificil sa cantaresti fiecare aliment, iata mai jos o modalitate mai simpla de a calcula cat ti se "cuvine":
- carne, peste, pui = cat palma mainii sau cat un pachet de carti de joc
- nuci, alune = un strat pe palma, nu un pumn!
- cereale, popcorn = 2 pumni
- paste gatite = un pumn sau cat o minge de tenis
- branza = cat degetul mare de la mana sau cat 4 piese de domino
- unt sau ulei = jumatate de lingurita sau cat varful unui deget
Ti se par grele aceste reguli?! Probabil ca da, pnetru ca suntem invatati sa ne supra alimentam si din cauza acesta, mai devreme sau mai tarziu apar problemele de sanatate.
Nu incepe o dieta extrem de restrictiva, mai ales daca ai multe kilograme in plus. Nu manca niciodata mai putin de 1000 de calorii pe zi, pentru a nu-ti reduce drastic metabolismul! Articole recomandate:
Cum sa-ti activezi metabolismul! Dieta echilibrata, in trei etape! Cum poti slabi ca o vedeta? Greutatea ideala vs.greutatea care ni se potriveste
Dieta Alexandra Dinu
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAceasta prajitura am gasit-o sub numele de "Blanita mielului" in caietul vechi din care am luat-o, insa am vazut ca...
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii