Pepenele verde, izvor de sanatate

Pepenele verde, izvor de sanatate

Substantele continute de pepenele verde te ajuta sa iti revitalizezi organismul. Cura din fiecare an cu pepene verde este deosebit de benefica datorita multiplelor proprietati terapeutice: diuretice, depurative, laxative, antilitiazice, antiinflamatoare, antiinfectioase si cicatrizante. Medicii spun ca sucul de pepene ajuta la tratarea hepatitei cronice, dar este benefica si celor care sufera de hipertensiune, au pietre la rinichi sau orice fel de disfunctii ale rinichilor. Este mult mai eficient daca se bea cate un pahar de suc pe zi, inainte cu jumatate de ora de masa, insa la fel de bine ai putea sa mananci o felie mare de pepene, ca sa nu te mai complici cu storcatorul de fructe. Cei mai multi nu consuma samburii, insa e bine de stiut ca acestia contin zinc, fier, omega 6, proteine si fibre care se absorb usor in organism. Daca ai dureri din cauza pietrelor la rinichi, poti incerca o cura cu seminte uscate.
Pepenele verde contine 96% apa, asa ca te poate hidrata chiar mai bine decat bauturile specifice sportivilor de performanta. Pe langa apa mai contine calciu, magneziu, potasiu, sodiu si saruri hidratante. Mai mult, consumand pepene, te vei proteja de ultraviolete datorita licope- nului, vitaminei C si beta-carotenului pe care il contine pulpa suculenta.

Efectele benefice ale dietei cu pepene verde asupra siluetei se datoreaza faptului ca pepenele este usor de digerat, valoarea nutritiva este aproape nula, cantitatea de apa consumata si trecuta prin rinichi in combinatie cu glucoza face din consumarea pepenelui rosu un minunat mijloc de spalare a rinichilor. In concluzie o cura de minimum zece zile lunar cu pepene verde are efect de detoxifiere si de intarire a imunitatii organismului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Poale-n brau (branzoaice)
3
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Tocana de hribi
Bucataras.RO

Tocana de hribi

Imi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc. Reteta de fata este de post

Tocana de hribi
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori