Pe langa toate felurile de mancare traditionale, este indicat sa consumati cat mai multe alimente care au calorii negative si care vor contracara efectul alimentelor specifice sarbatorilor. In aceasta categorie intra urmatoarele alimente: varza, morcovi, conopida, fasole verde, dovlecei, andive, telina, castraveti, usturoi, ceapa, ardei iuti, mirodenii (cimbru, busuioc, rozmarin, piper, oregano,maghiran etc). Consumati multe fructe cu calorii negative intre mese: mere, grepfrut, lamai, portocale, kiwi.
Nu este bine sa mancati friptura cu garnitura de cartofi, indiferent daca sunt piure sau prajiti. Cartofii sunt cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu puteti manca friptura fara garnitura, puteti opta, in loc de cartofi, pentru garnituri din legume sau o salata de cruditati pe care sa nu puneti smantana sau maioneza.
Chiar daca aveti pe masa tot felul de delicatese, incercati sa va abtineti cat mai mult. Daca sunteti foarte pofticiosi, puteti gusta din fiecare, dar trebuie sa aveti grija ca portiile sa fie cat mai mici. Este bine ca atunci cand ati terminat masa sa nu va simtiti satul. De asemenea, este bine sa reduceti cit mai mult sosurile grase si pe cele tip maioneza.
Nu mancati mai mult decat puteti din politete sau pentru ca doriti sa gustati toate preparatele. Sanatatea este mult mai importanta.
Nu mancati niciodata in graba. Un alt truc folosit este acela de a mesteca mancarea foarte bine si de a manca incet. In felul acesta veti avea senzatia ca v-ati saturat, desi nu ati mancat foarte mult.
Bauturile alcoolice se vor consuma in cantitati mici. Este preferabil sa beti vin natural de la tara. Nu consumati sau consumati in cantitati cat mai mici: lichior, bere, palinca, whisky
Daca va plac dulciurile trebuie sa incercati sa renuntati la ele si sa va limitati la o salata de fructe din care sa nu lipseasca kiwi. Este bine ca aceasta salata sa nu fie stropita cu lichioruri, care sunt bogate in calorii. In cazul in care simtiti nevoia de a manca ceva dulce, este bine sa alegeti o prajitura usoara fara crema pe baza de unt.
Va sfatuiesc sa evitati bauturile racoritoare sintetice care contin mult zahar si aditivi. Consumati multa apa si sucuri naturale (in special citrice)
Pentru a ajuta corpul sa elimine toxinele si deseurile in aceasta perioada, va recomand sa beti in fiecare seara si in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu lamaie (zeama de la lamaie) si o lingurita de miere.
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteAdor aceste placintele mititele si delicioase. Imi place sa ma joc cu umpluturile, sa le fac pe placul nostru si sa ne...
Placintele cu ciuperci si cascavalDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii