Sfaturi utile pentru Revelion

Pe langa toate felurile de mancare traditionale, este indicat sa consumati cat mai multe alimente care au calorii negative si care vor contracara efectul alimentelor specifice sarbatorilor. In aceasta categorie intra urmatoarele alimente: varza, morcovi, conopida, fasole verde, dovlecei, andive, telina, castraveti, usturoi, ceapa, ardei iuti, mirodenii (cimbru, busuioc, rozmarin, piper, oregano,maghiran etc). Consumati multe fructe cu calorii negative intre mese: mere, grepfrut, lamai, portocale, kiwi.

Nu este bine sa mancati friptura cu garnitura de cartofi, indiferent daca sunt piure sau prajiti. Cartofii sunt cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu puteti manca friptura fara garnitura, puteti opta, in loc de cartofi, pentru garnituri din legume sau o salata de cruditati pe care sa nu puneti smantana sau maioneza.

Chiar daca aveti pe masa tot felul de delicatese, incercati sa va abtineti cat mai mult. Daca sunteti foarte pofticiosi, puteti gusta din fiecare, dar trebuie sa aveti grija ca portiile sa fie cat mai mici. Este bine ca atunci cand ati terminat masa sa nu va simtiti satul. De asemenea, este bine sa reduceti cit mai mult sosurile grase si pe cele tip maioneza.

Nu mancati mai mult decat puteti din politete sau pentru ca doriti sa gustati toate preparatele. Sanatatea este mult mai importanta.

Nu mancati niciodata in graba. Un alt truc folosit este acela de a mesteca mancarea foarte bine si de a manca incet. In felul acesta veti avea senzatia ca v-ati saturat, desi nu ati mancat foarte mult.

Bauturile alcoolice se vor consuma in cantitati mici. Este preferabil sa beti vin natural de la tara. Nu consumati sau consumati in cantitati cat mai mici: lichior, bere, palinca, whisky

Daca va plac dulciurile trebuie sa incercati sa renuntati la ele si sa va limitati la o salata de fructe din care sa nu lipseasca kiwi. Este bine ca aceasta salata sa nu fie stropita cu lichioruri, care sunt bogate in calorii. In cazul in care simtiti nevoia de a manca ceva dulce, este bine sa alegeti o prajitura usoara fara crema pe baza de unt.

Va sfatuiesc sa evitati bauturile racoritoare sintetice care contin mult zahar si aditivi. Consumati multa apa si sucuri naturale (in special citrice)

Pentru a ajuta corpul sa elimine toxinele si deseurile in aceasta perioada, va recomand sa beti in fiecare seara si in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu lamaie (zeama de la lamaie) si o lingurita de miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Supa de praz cu radacinoase
Bucataras.RO

Supa de praz cu radacinoase

mancare de post

Supa de praz cu radacinoase
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa