Pe langa toate felurile de mancare traditionale, este indicat sa consumati cat mai multe alimente care au calorii negative si care vor contracara efectul alimentelor specifice sarbatorilor. In aceasta categorie intra urmatoarele alimente: varza, morcovi, conopida, fasole verde, dovlecei, andive, telina, castraveti, usturoi, ceapa, ardei iuti, mirodenii (cimbru, busuioc, rozmarin, piper, oregano,maghiran etc). Consumati multe fructe cu calorii negative intre mese: mere, grepfrut, lamai, portocale, kiwi.
Nu este bine sa mancati friptura cu garnitura de cartofi, indiferent daca sunt piure sau prajiti. Cartofii sunt cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu puteti manca friptura fara garnitura, puteti opta, in loc de cartofi, pentru garnituri din legume sau o salata de cruditati pe care sa nu puneti smantana sau maioneza.
Chiar daca aveti pe masa tot felul de delicatese, incercati sa va abtineti cat mai mult. Daca sunteti foarte pofticiosi, puteti gusta din fiecare, dar trebuie sa aveti grija ca portiile sa fie cat mai mici. Este bine ca atunci cand ati terminat masa sa nu va simtiti satul. De asemenea, este bine sa reduceti cit mai mult sosurile grase si pe cele tip maioneza.
Nu mancati mai mult decat puteti din politete sau pentru ca doriti sa gustati toate preparatele. Sanatatea este mult mai importanta.
Nu mancati niciodata in graba. Un alt truc folosit este acela de a mesteca mancarea foarte bine si de a manca incet. In felul acesta veti avea senzatia ca v-ati saturat, desi nu ati mancat foarte mult.
Bauturile alcoolice se vor consuma in cantitati mici. Este preferabil sa beti vin natural de la tara. Nu consumati sau consumati in cantitati cat mai mici: lichior, bere, palinca, whisky
Daca va plac dulciurile trebuie sa incercati sa renuntati la ele si sa va limitati la o salata de fructe din care sa nu lipseasca kiwi. Este bine ca aceasta salata sa nu fie stropita cu lichioruri, care sunt bogate in calorii. In cazul in care simtiti nevoia de a manca ceva dulce, este bine sa alegeti o prajitura usoara fara crema pe baza de unt.
Va sfatuiesc sa evitati bauturile racoritoare sintetice care contin mult zahar si aditivi. Consumati multa apa si sucuri naturale (in special citrice)
Pentru a ajuta corpul sa elimine toxinele si deseurile in aceasta perioada, va recomand sa beti in fiecare seara si in fiecare dimineata un pahar de apa plata cu lamaie (zeama de la lamaie) si o lingurita de miere.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSeparam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...
Prajitura cu piscoturi si crema de cocosTa-taamm! Am ajuns in sfarsit la reteta cu numarul 1000! Yupiiii! :))) A fost greu pana aici dar de acum incolo si mai greu!...
Desert tort cu crema de castane si crema de portocale - reteta nr. 1000Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii