Slabeste natural cu ajutorul tomatelor

Slabeste natural cu ajutorul tomatelor

  Tomatele sunt una dintre cele mai frecvent consumate „legume”,  fie in stare cruda, fie fierte, prajite, zdrobite, facute piure sau sos. Desi lumea se refera la ele ca fiind legume, din punct de vedere botanic, rosiile sunt de fapt clasificate ca  fructe si sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina C.    

Beneficii pentru sanatate Chiar daca nu abunda in vitamine si minerale, rosiile sunt intr-adevar bogate in vitamina C.  Acest antioxidant joaca un rol esential in mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Tomatele contin, de asemenea, beta-caroten si alte cateva  carotenoide care au propriile lor proprietati pentru prevenirea bolilor, in special impotriva bolilor cardiace si a cancerului. Unul dintre carotenoide, licopenul, poate ajuta la reducerea riscului de cancer de prostata. Tomatele ofera si o buna doza de potasiu, responsabil cu prevenirea posibilelor accidente vasculare cerebrale.   Selectia si stocarea rosiilor   Rosii sau galbene, tomatele se incadreaza in mai multe grupuri: rosii cherry, prunisoare, mari si rotunde. Rosiile cherry si cele in ciorchine sunt mici, putand fi mancate intregi. Prunisoarele sunt ovale, iar rosiile mari si rotunde sunt perfecte pentru feliere.

Desi sunt disponibile pe tot parcursul anului, totusi cele de pe perioada iernii nu sunt tocmai naturale.  Cele mai bune sunt cele coapte la soare, pe care le gasiti mai degraba in piata decat la supermarket.

Cand cumparati rosii, cautati sa fie tari, cu o forma rotunda si sanatoasa si mai ales sa aiba parfumul specific. Ar trebui sa fie grele pentru dimensiunea lor si sa cedeze in cazul unei apasari usoare, dar nu trebuie sa fie prea moi. O greseala comuna este stocarea rosiilor in frigider. Temperatura rece  strica gustul si textura unei rosii bune. De asemenea, nu le taiati inainte sa va puneti la masa, pentru ca odata taiate, aroma le dispare si incep sa se ofileasca.

De la o rosie primiti o aroma bogata cu foarte putine calorii. Continuati-va rutina de pierdere a greutatii cu o alimentatie sanatoasa si folositi din plin acest fruct delicios.   Valori nutritionale pentru o rosie medie: calorii: 24
grasimi: 0 g
grasimi saturate: 0 g
colesterol: 0 mg
glucide: 5 g
proteine: 1 g
fibre dietetice: 1 g
sodiu: 6 mg
vitamina A: 1025 UI
vitamina C: 15 mg
potasiu: 292 mg
carotenoide: 3992 mcg

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Placinta cu carne pentru Halloween
Bucataras.RO

Placinta cu carne pentru Halloween

Un aluat facut cu putin whisky, o fata de monstru si un gust demential! Asta e placinta mea cu carne pentru Halloween.

Placinta cu carne pentru Halloween
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa