Totul despre dieta Atkins

  Esenta dietei Atkins este aceea de a oferi, printr-o dieta ce se bazeaza pe consumul de proteine, o serie de faze, in care corpul va avea anumite reactii, una dintre consecinte fiind reducerea kilogramelor.

Acest program te ajuta sa-ti controlezi greutatea corporala si sa ai un mod de viata mai sanatos. Scopurile propuse de Dr. Atkins sunt:
- scaderea greutatii;
- cresterea nivelului energetic;
- mentinerea greutatii dorite;
- productie scazuta de insulina;
- reducerea factorilor de risc in bolile de inima, hipertensiunea si diabetul;
- imbunatatirea starii generale.

Metoda Atkins are la baza date stiintifice despre controlul carbohidratilor si ne va ajuta sa ne re-energizam viata si sa ne echilibram nutritia prin pierderea kilogramelor in plus si mentinerea greutatii optime. Multi oameni fac greseala de a consuma in timpul unei diete foarte multa carne, fara sa stie ca pestele proaspat, carnea de pasare, legumele, fructele, branzeturile si cerealele sunt, de asemenea, foarte consistente. Ceea ce este interesant la programul Atkins este ca poti manca la reustaurant oricand si fara teama. Nu va trebui sa-ti numeri caloriile, ci carbohidratii si vei descoperi ca poti manca o varietate de mancaruri fara sa fii stresat(a) de ceea ce ai in farfurie.

Sunt patru etape care trebuie parcurse in dieta Atkins: Etapa I: Inducerea. Etapa de inducere tine doua saptamani, in care consumul de carbohidrati trebuie redus la 20 de grame pe zi. In acest fel se induce corpului o stare in care acesta este fortat sa produca si sa elimine cetone. In aceasta perioada greutatea scade semnificativ. Singurele alimente care sunt permise: pestele gras (ton, somn, hering, pastrav, sardine), carne (pui, curcan, vita, miel, porc), oua. Se bea numai apa plata, cel putin doi litri pe zi si numai ocazional cafea decofeinizata sau ceai.

Etapa II: Pierderea in greutate. In aceasta perioada se urmareste cresterea cantitatatii de carbohidrati cu cate 5 grame in fiecare saptamana, pana se ajunge la un numar la care procesul de pierdere in greutate stopeaza. Cele 5 grame de carbohidrati se acumuleaza din fructe si legume consumate in stare proaspata, la care se pot adauga treptat seminte si miez de nuca.

Etapa III: Prementinerea. Cand nu au mai ramas decat 2-3 kilograme de piedut, se poate trece la o faza intermediara, numita „prementinerea”. Ratia de carbohidrati va creste incet-incet, pana cand se observa ca a ajuns la un nivel critic. Acest lucru se intampla deoarece ultimele kilograme trebuie sa fie date jos intr-un timp indelungat, oferind posibilitatea corpului de a se obisnui cu ceea ce va trebui sa devina un regim permanent, pe care sa-l urmati tot restul vietii.

Etapa IV: Mentinerea. Deoarece obiectivul de pierdere in greutate a fost atins, de acum nu ramane decat pastrarea greutatii in limitele dorite, iar acest lucru se face urmarind in permanenta cantitatea de carbohidrati ingerata. Daca se ia in greutate, regimul impune reducerea din nou a gramajului de carbohidrati. Dupa varsta de 30-35 de ani metabolismul uman este mult incetinit si va trebui practicata din nou o reducere a carbohidratilor. Ei bine, totul suna perfect. Exista insa si efecte secundare date de dieta Atkins? Din pacate da. In special in prima faza, puteti experimenta stari de ameteala, slabiciune, oboseala si insomnii. Datorita eliminarii fibrelor, constipatia poate deveni o problema. Nutritionistii au observat ca in urma acestui regim, cei care l-au adoptat au probleme cu glandele seboreice, care determina transformarea tenului (acesta devine gras si obosit, cu tendinte acneice pronuntate), ca li se ingrasa parul extrem de rapid, ca regimul favorizeaza aparitia halenei (repiratiei urat mirositoare) si ca regimul Atkins provoaca grave afectiuni cardiace si hepatice.

Acest program de nutritie a fost conceput pentru persoanele supraponderale, inactive din punct de vedere fizic si care au nevoie sa-si controleze consumul de carbohidrati, astfel incat sa scape de depozitele de grasime prin ardere si transformarea lor in energie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Bucataras.RO

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....

Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola