Contrar numelui sau, dieta nu include doar consumul de orez, iar in prima faza a acesteia sunt indicate alimentele fara sare si cu putine grasimi.
Dieta cu orez a fost "inventata" de doctorul Walter Kempner, in anul 1934, care a observat ca pacientii care consuma orez la fiecare masa, fara sare si fara grasimi, au slabit multe kilograme si sunt mult mai sanatosi.
Doctorul a conceput un adevarat program care sa ii invete pe oameni sa manance sanatos, sa faca exercitii si sa continue dieta si dupa ce parasesc clinica.
Dieta cu orez are trei faze!
Faza 1: este un program de detoxifiere masiva, pacientii fiind convinsi sa manance extrem de controlat, doar cereale integrale (orez) si fructe. Ei aveau voie sa ia trei mese pe zi compuse din doi carbohidrati (orez, cartofi, paine) si doua fructe la fiecare masa. Aceasta faza a dietei contine: 5% grasimi, 6% proteine si 89% carbohidrati si reduce sarea si caloriile complexe din alimentatie.
Faza 2: se adauga dietei initiale un numar mare de fructe, legume proaspete, cereale si fasole, marindu-se treptat procentajul de proteine.
Faza 3: se poate manca peste si lactate dietetice, cu foarte putine grasimi. Astfel, procentul de proteine din alimentatie creste pana la 15%.
Dieta este excelenta deoarece poate fi urmata foarte usor acasa, insa medicii recomanda un control amanuntit al starii de sanatate inainte de regim. Este recomandat, de asemenea, ca faza 1 a dietei sa fie tinuta doar o zi pe saptamana, daca nu aveti un control medical sustinut.
Specialistii sugereaza urmarea unui regim vegetarian pentru cei care au mari probleme cu greutatea, pana la atingerea greutatii optime (deci, doar faza 1 si 2 a regimului).
Dieta cu orez ajuta la tratarea diabetului, obezitatii, bolilor de inima si hipertensiunii. De asemenea, scade colesterolul si ajuta la imbunatatirea starii generale a organismului.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcPiept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se...
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii