Totul despre dieta cu orez

Contrar numelui sau, dieta nu include doar consumul de orez, iar in prima faza a acesteia sunt indicate alimentele fara sare si cu putine grasimi.

Dieta cu orez a fost "inventata" de doctorul Walter Kempner, in anul 1934, care a observat ca pacientii care consuma orez la fiecare masa, fara sare si fara grasimi, au slabit multe kilograme si sunt mult mai sanatosi.

Doctorul a conceput un adevarat program care sa ii invete pe oameni sa manance sanatos, sa faca exercitii si sa continue dieta si dupa ce parasesc clinica.

Dieta cu orez are trei faze!

Faza 1: este un program de detoxifiere masiva, pacientii fiind convinsi sa manance extrem de controlat, doar cereale integrale (orez) si fructe. Ei aveau voie sa ia trei mese pe zi compuse din doi carbohidrati (orez, cartofi, paine) si doua fructe la fiecare masa. Aceasta faza a dietei contine: 5% grasimi, 6% proteine si 89% carbohidrati si reduce sarea si caloriile complexe din alimentatie.

Faza 2: se adauga dietei initiale un numar mare de fructe, legume proaspete, cereale si fasole, marindu-se treptat procentajul de proteine.

Faza 3: se poate manca peste si lactate dietetice, cu foarte putine grasimi. Astfel, procentul de proteine din alimentatie creste pana la 15%.

Dieta este excelenta deoarece poate fi urmata foarte usor acasa, insa medicii recomanda un control amanuntit al starii de sanatate inainte de regim. Este recomandat, de asemenea, ca faza 1 a dietei sa fie tinuta doar o zi pe saptamana, daca nu aveti un control medical sustinut.

Specialistii sugereaza urmarea unui regim vegetarian pentru cei care au mari probleme cu greutatea, pana la atingerea greutatii optime (deci, doar faza 1 si 2 a regimului).

Dieta cu orez ajuta la tratarea diabetului, obezitatii, bolilor de inima si hipertensiunii. De asemenea, scade colesterolul si ajuta la imbunatatirea starii generale a organismului.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert tort cu morcovi si nuca
Bucataras.RO

Desert tort cu morcovi si nuca

Pentru ca tot vazusem in ultima vreme tort cu morcovi, de sarbatori am hotarat sa prepar si eu unul ca sa imi potolesc pofta....

Desert tort cu morcovi si nuca
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide