Contrar numelui sau, dieta nu include doar consumul de orez, iar in prima faza a acesteia sunt indicate alimentele fara sare si cu putine grasimi.
Dieta cu orez a fost "inventata" de doctorul Walter Kempner, in anul 1934, care a observat ca pacientii care consuma orez la fiecare masa, fara sare si fara grasimi, au slabit multe kilograme si sunt mult mai sanatosi.
Doctorul a conceput un adevarat program care sa ii invete pe oameni sa manance sanatos, sa faca exercitii si sa continue dieta si dupa ce parasesc clinica.
Dieta cu orez are trei faze!
Faza 1: este un program de detoxifiere masiva, pacientii fiind convinsi sa manance extrem de controlat, doar cereale integrale (orez) si fructe. Ei aveau voie sa ia trei mese pe zi compuse din doi carbohidrati (orez, cartofi, paine) si doua fructe la fiecare masa. Aceasta faza a dietei contine: 5% grasimi, 6% proteine si 89% carbohidrati si reduce sarea si caloriile complexe din alimentatie.
Faza 2: se adauga dietei initiale un numar mare de fructe, legume proaspete, cereale si fasole, marindu-se treptat procentajul de proteine.
Faza 3: se poate manca peste si lactate dietetice, cu foarte putine grasimi. Astfel, procentul de proteine din alimentatie creste pana la 15%.
Dieta este excelenta deoarece poate fi urmata foarte usor acasa, insa medicii recomanda un control amanuntit al starii de sanatate inainte de regim. Este recomandat, de asemenea, ca faza 1 a dietei sa fie tinuta doar o zi pe saptamana, daca nu aveti un control medical sustinut.
Specialistii sugereaza urmarea unui regim vegetarian pentru cei care au mari probleme cu greutatea, pana la atingerea greutatii optime (deci, doar faza 1 si 2 a regimului).
Dieta cu orez ajuta la tratarea diabetului, obezitatii, bolilor de inima si hipertensiunii. De asemenea, scade colesterolul si ajuta la imbunatatirea starii generale a organismului.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaPentru ca tot vazusem in ultima vreme tort cu morcovi, de sarbatori am hotarat sa prepar si eu unul ca sa imi potolesc pofta....
Desert tort cu morcovi si nuca
Comentarii