Viața sănătoasă începe din bucătărie, din alegerile culinare pe care le facem. În fond, mâncarea este combustibil pentru organismul nostru. Așadar, ni se predică despre alegerile sănătoase, despre consumul de verdețuri, alimente fresh, cât mai multe salate, fructe și legume. Acestea au însă nevoie și de păstrare corespunzătoare. Iată despre ce este vorba!
Cum menținem salata fresh mai multă vreme
În regim casnic, salata poate fi păstrată foarte bine în frigider, anterior spălată și închisă ermetic în recipient corespunzător. Un truc pe care îl puteți folosi este să așezați la baza sa un prosop de hârtie, umed. Asta pentru a absorbi excesul de umiditate și totodată pentru a preveni ca salata să se descompună.
Salatei îi stă bine la o temperatură cuprinsă între 1 și 4 grade, suficient încât să nu permită formarea bacteriilor. Desigur, indicațiile vizează consumul într-un timp cât mai scurt, astfel încât să vă bucurați de prospețimea acestui produs și de valoarea sa nutritivă.
Meniurile cu salată în regim take away sau livrate
În ceea ce privește meniurile cu salată, cei din HoReCa sunt din start responsabili cu cât de bine se menține prospețimea unui produs. Știați că mare parte din această situație înseamnă să fie alese acele boluri salata corespunzătoare?
În funcție și de conceptul culinar promovat, în funcție de cantitate, tip de meniu și nu numai vor fi alese ambalajele corespunzătoare. Pe site-ul oficial Snick Ambalaje spre exemplu găsim o gamă variată de astfel de consumabile. Așadar, cum trebuie să arate bolul perfect pentru salată? În primul rând este cel din carton, pentru că știm cu toții care sunt normele actuale ce exclud plasticul. În al doilea rând, capacul să fie compatibil 100%, cu o închidere perfectă, ermetică.
Pot fi alese bolurile negre, pentru cei care doresc să impresioneze cu un ambalaj cu o notă intensă, de impact. O altă variantă este cea a bolurilor din carton, kraft natur. Adică un ambalaj cât se poate de simplu, minimalist, care aduce în prim plan bejul plăcut. Ar putea fi alegerea perfectă pentru cei care își aliniază conceptul business-ului cu naturalul și promovează produse și meniuri bio spre exemplu.
V-ați gândit de ce capacele sunt transparente adesea?
Posibil să fi remarcat că în ceea ce privește o gamă largă de tipuri de boluri de salată și nu numai, capacul este transparent. Explicația este una simplă: să ne atragă vizual conținutul. Este în fond o strategie de promovare prin puterea exemplului. Cum la fel de bine este și decizia ca salata să fie un mix de legume și de dressinguri. Caz în care, surpriză, nu mai are un nivel redus de calorii. Salata cu carne crispy, inundată de dressing, este o bombă calorică, doar că ne simțim mai puțin vinovați de alegere pentru că îi asociem salata - care în genere este o alegere sănătoasă.
Așadar, salata este meniu de sezon și dacă tot o preferăm să învățăm să o păstrăm corect!
Contact:
Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciCea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...
Tarta cu prune si scortisoaraUn deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...
Dulceata de ardei iutiUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseSe maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...
Saratele cu chimenDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii