10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre zmeura

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre zmeura

1. Numele latin al zmeurei este Rubus idaeus. De asemenea, zmeura face parte din aceeasi familie ca si trandafirii sau ciresele. 2. Originara din Asia, zmeura a fost cultivata industrial pentru prima data in Anglia si Franta, in jurul anilor 1600. 3. Scotia se numara printre tarile cele mai renumite pentru productia de zmeura. Intr-o perioada a existat si o linie speciala de tren, pe care se transporta recolta de zmeura pe ruta Scotia - Londra. Aceasta purta numele: Calea Ferata a Zmeurisului. 4. Se spune ca ceaiul de frunze de zmeura este bun pentru femeile aflate in a doua parte a sarcinii. Insa, este de evitat la inceputul sarcinii. 5. Zmeura nu este intotdeauna de culoare rosie. Exista si soiuri de culoare neagra, mov sau portocalie. 6. Legenda spune ca la inceput zmeura avea culoare alba, dar cand nimfa Ida s-a intepat la deget in timp ce culegea zmeura, sangele ei a patat pentru totdeauna aceste fructe, dandu-le culoarea rosie. 7. Locuitorii legendarului oras Troia ar fi fost primii care si-ar fi manifestat in scris aprecierea pentru acest fruct. 8. Zmeura contine mai multa vitamina C ca portocalele. 9. Medicina naturista recomanda consumul de zmeura pentru atenuarea crampelor menstruale. 10. In general, o singura zmeura are o greutate de 4 grame si este compusa din 100 de bobite. Sursa foto: rosehodges.com
Sursa articol: wikipedia, tribes.tribe.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Sufleu de dovlecel cu legume
1
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
2
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
3
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
5
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita