10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre zmeura

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre zmeura

1. Numele latin al zmeurei este Rubus idaeus. De asemenea, zmeura face parte din aceeasi familie ca si trandafirii sau ciresele. 2. Originara din Asia, zmeura a fost cultivata industrial pentru prima data in Anglia si Franta, in jurul anilor 1600. 3. Scotia se numara printre tarile cele mai renumite pentru productia de zmeura. Intr-o perioada a existat si o linie speciala de tren, pe care se transporta recolta de zmeura pe ruta Scotia - Londra. Aceasta purta numele: Calea Ferata a Zmeurisului. 4. Se spune ca ceaiul de frunze de zmeura este bun pentru femeile aflate in a doua parte a sarcinii. Insa, este de evitat la inceputul sarcinii. 5. Zmeura nu este intotdeauna de culoare rosie. Exista si soiuri de culoare neagra, mov sau portocalie. 6. Legenda spune ca la inceput zmeura avea culoare alba, dar cand nimfa Ida s-a intepat la deget in timp ce culegea zmeura, sangele ei a patat pentru totdeauna aceste fructe, dandu-le culoarea rosie. 7. Locuitorii legendarului oras Troia ar fi fost primii care si-ar fi manifestat in scris aprecierea pentru acest fruct. 8. Zmeura contine mai multa vitamina C ca portocalele. 9. Medicina naturista recomanda consumul de zmeura pentru atenuarea crampelor menstruale. 10. In general, o singura zmeura are o greutate de 4 grame si este compusa din 100 de bobite. Sursa foto: rosehodges.com
Sursa articol: wikipedia, tribes.tribe.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia