1. Zmeura Zmeura face parte din familia Rosaceae, adica din aceeasi familie cu trandafirul. Din aceeasi familie fac parte si marul, parul, ciresul, piersicul, prunul si multi alti pomi fructiferi. 2. Portocale In mod surprinzator portocalele nu-si trang numele de la culoarea portocaliu, ci invers. Deci, se poate spune ca fructul a fost inaintea culorii. Cuvantul arabic "naranj" a intrat in limba engleza in secolul al 14-lea, iar pe parcurs si-a pierdut primul "n". Sintagma astfel obtinuta a fost folosita pentru prima data pentru a descrie culoarea portocaliu in anul 1542. 3. Ananas Cand exploratorii spanioli au descoperit pentru prima data ananasul, au crezut ca este vorba de conifer si ca fructul este un con. De aceea in engleza poarta numele de "pineapple", adica "con de mar". 4. Pere Inainte ca europenii sa descopere tutunul, acestia fumau la pipa frunzele de par. 5. Capsune In Belgia exista un muzeu dedicat acestor fructe. De asemenea, capsunele au mai multa vitamina C decat portocalele. 6. Caise In latina, cuvantul folosit pentru a denumi caisele inseamna "pretios". 7. Lamai Sucul de lamaie face buzele mai rosii. Acesta actioneaza ca un exfoliant si ajuta la indepartarea tesuturilor moarte. De fapt, a existat o perioada in care femeile foloseau sucul de lamaie pentru a-si "colora" buzele. 8. Fructul miracol In Africa de Vest creste o planta care produce "fructul miracol" (Synsepalum dulcificum). Acesta contine o substanta chimica numita miraculin care face ca papilele noastre gustative sa simta acrul ca fiind dulce. 9. Struguri Sa nu puneti niciodata struguri in cuptorul cu microunde. Probabil ca nimeni nu-si incalzeste strugurii inainte sa-i consume, dar este bine de stiut ca boabele de struguri explodeaza atunci cand sunt bagate in cuptorul cu microunde. 10. Rosii Rosiile sunt fructe, nu legume. Dar si mai interesant este ca o rosie contine mai multe gene decat corpul uman. Sursa foto si articol: buzzfeed.com
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneChiar delicioase aceste rulouri....
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de maslineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii