1. Zmeura Zmeura face parte din familia Rosaceae, adica din aceeasi familie cu trandafirul. Din aceeasi familie fac parte si marul, parul, ciresul, piersicul, prunul si multi alti pomi fructiferi. 2. Portocale In mod surprinzator portocalele nu-si trang numele de la culoarea portocaliu, ci invers. Deci, se poate spune ca fructul a fost inaintea culorii. Cuvantul arabic "naranj" a intrat in limba engleza in secolul al 14-lea, iar pe parcurs si-a pierdut primul "n". Sintagma astfel obtinuta a fost folosita pentru prima data pentru a descrie culoarea portocaliu in anul 1542. 3. Ananas Cand exploratorii spanioli au descoperit pentru prima data ananasul, au crezut ca este vorba de conifer si ca fructul este un con. De aceea in engleza poarta numele de "pineapple", adica "con de mar". 4. Pere Inainte ca europenii sa descopere tutunul, acestia fumau la pipa frunzele de par. 5. Capsune In Belgia exista un muzeu dedicat acestor fructe. De asemenea, capsunele au mai multa vitamina C decat portocalele. 6. Caise In latina, cuvantul folosit pentru a denumi caisele inseamna "pretios". 7. Lamai Sucul de lamaie face buzele mai rosii. Acesta actioneaza ca un exfoliant si ajuta la indepartarea tesuturilor moarte. De fapt, a existat o perioada in care femeile foloseau sucul de lamaie pentru a-si "colora" buzele. 8. Fructul miracol In Africa de Vest creste o planta care produce "fructul miracol" (Synsepalum dulcificum). Acesta contine o substanta chimica numita miraculin care face ca papilele noastre gustative sa simta acrul ca fiind dulce. 9. Struguri Sa nu puneti niciodata struguri in cuptorul cu microunde. Probabil ca nimeni nu-si incalzeste strugurii inainte sa-i consume, dar este bine de stiut ca boabele de struguri explodeaza atunci cand sunt bagate in cuptorul cu microunde. 10. Rosii Rosiile sunt fructe, nu legume. Dar si mai interesant este ca o rosie contine mai multe gene decat corpul uman. Sursa foto si articol: buzzfeed.com
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Comentarii