1. Dovleceii nu contin grasimi sau colesterol, au un continut foarte scazut de sodiu, sunt foarte bogati in magneziu si vitamina C si au mai mult potasiu ca bananele. Substantele nutritive din dovlecei ajuta la combaterea cancerului si bolilor de inima. 2. Un dovlecel are 25 de calorii. Un cartof copt are 130 de calorii, pentru a face o comparatie. 3. Cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai putin aromati si gustosi. Tineti minte ca cei mai buni dovlecei sunt cei de marimi mici. 4. Continentul de origine al dovleceilor este America de Sud. Arheologii au descoperit ca provin din Mexic si ca dateaza din perioada 7000 - 5500 i. Hr. , fiind parte din alimentatia omului antic, ce mai includea fasolea si porumbul. Exploratorii europeni l-au adus pe continentul nostru, in Italia, iar de aici acesta s-a raspandit peste tot in Europa. 5. Florile dovleceilor sunt si ele comestibile si foarte sanatoase. Pot fi preparate in diferite moduri: umplute, in diferite aluaturi sau ca si snitelele. 6. Chiar daca sunt considerati a fi legume si vorbim despre ei ca atare, dovleceii sunt, de fapt, fructe. 7. Puteti inlocui pastele cu unele facute din dovlecei. Nu trebuie decat sa-i taiati in fasii foarte subtiri si sa-i fierbeti pentru 3-4 minute. 8. Exista si dovlecei galbeni, care sunt mai dulci si isi pastreaza culoarea placuta chiar si dupa ce sunt gatiti. 9. Dovleceii pot fi mancati si cruzi, in salate. 10. Recoltele de dovlecei depind foarte mult de polenizatori, asa ca nu se impaca prea bine cu insecticidele. Acest lucru inseamna ca pe dovlecei nu veti gasi prea multe substante toxice. Vedeti si cateva retete in care puteti folosi dovlecei.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatinimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii