1. Dovleceii nu contin grasimi sau colesterol, au un continut foarte scazut de sodiu, sunt foarte bogati in magneziu si vitamina C si au mai mult potasiu ca bananele. Substantele nutritive din dovlecei ajuta la combaterea cancerului si bolilor de inima. 2. Un dovlecel are 25 de calorii. Un cartof copt are 130 de calorii, pentru a face o comparatie. 3. Cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai putin aromati si gustosi. Tineti minte ca cei mai buni dovlecei sunt cei de marimi mici. 4. Continentul de origine al dovleceilor este America de Sud. Arheologii au descoperit ca provin din Mexic si ca dateaza din perioada 7000 - 5500 i. Hr. , fiind parte din alimentatia omului antic, ce mai includea fasolea si porumbul. Exploratorii europeni l-au adus pe continentul nostru, in Italia, iar de aici acesta s-a raspandit peste tot in Europa. 5. Florile dovleceilor sunt si ele comestibile si foarte sanatoase. Pot fi preparate in diferite moduri: umplute, in diferite aluaturi sau ca si snitelele. 6. Chiar daca sunt considerati a fi legume si vorbim despre ei ca atare, dovleceii sunt, de fapt, fructe. 7. Puteti inlocui pastele cu unele facute din dovlecei. Nu trebuie decat sa-i taiati in fasii foarte subtiri si sa-i fierbeti pentru 3-4 minute. 8. Exista si dovlecei galbeni, care sunt mai dulci si isi pastreaza culoarea placuta chiar si dupa ce sunt gatiti. 9. Dovleceii pot fi mancati si cruzi, in salate. 10. Recoltele de dovlecei depind foarte mult de polenizatori, asa ca nu se impaca prea bine cu insecticidele. Acest lucru inseamna ca pe dovlecei nu veti gasi prea multe substante toxice. Vedeti si cateva retete in care puteti folosi dovlecei.
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloMagiunul este absolut delicios, cu textura lui densa si bogata poate fi consumat ca atare sau in diferite deserturi. Aceasta...
Magiun de prune bistriteneO reteta usor de pregatit si este dietetica.
Salata de ciuperci, hulughitePentru ca nu prea imi place pestele preparat oricum,l-am gatit astfel.
Chiftele cu merluciu si sos tartarReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii