1. Dovleceii nu contin grasimi sau colesterol, au un continut foarte scazut de sodiu, sunt foarte bogati in magneziu si vitamina C si au mai mult potasiu ca bananele. Substantele nutritive din dovlecei ajuta la combaterea cancerului si bolilor de inima. 2. Un dovlecel are 25 de calorii. Un cartof copt are 130 de calorii, pentru a face o comparatie. 3. Cu cat sunt mai mari, cu atat sunt mai putin aromati si gustosi. Tineti minte ca cei mai buni dovlecei sunt cei de marimi mici. 4. Continentul de origine al dovleceilor este America de Sud. Arheologii au descoperit ca provin din Mexic si ca dateaza din perioada 7000 - 5500 i. Hr. , fiind parte din alimentatia omului antic, ce mai includea fasolea si porumbul. Exploratorii europeni l-au adus pe continentul nostru, in Italia, iar de aici acesta s-a raspandit peste tot in Europa. 5. Florile dovleceilor sunt si ele comestibile si foarte sanatoase. Pot fi preparate in diferite moduri: umplute, in diferite aluaturi sau ca si snitelele. 6. Chiar daca sunt considerati a fi legume si vorbim despre ei ca atare, dovleceii sunt, de fapt, fructe. 7. Puteti inlocui pastele cu unele facute din dovlecei. Nu trebuie decat sa-i taiati in fasii foarte subtiri si sa-i fierbeti pentru 3-4 minute. 8. Exista si dovlecei galbeni, care sunt mai dulci si isi pastreaza culoarea placuta chiar si dupa ce sunt gatiti. 9. Dovleceii pot fi mancati si cruzi, in salate. 10. Recoltele de dovlecei depind foarte mult de polenizatori, asa ca nu se impaca prea bine cu insecticidele. Acest lucru inseamna ca pe dovlecei nu veti gasi prea multe substante toxice. Vedeti si cateva retete in care puteti folosi dovlecei.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii