10 sfaturi pentru prajituri reusite

10 sfaturi pentru prajituri reusite

1. Foloseste o reteta buna Prima regula este si cea mai importanta, parerea mea desigur :). Pentru un rezultat bun trebuie sa urmaresti reteta asa cum e ea, si pentru asta ai nevoie de o sursa de incredere. Multe dintre retetele de prajituri ce se gasesc pe internet nu au fost inca testate (dar ale noastre da! :) ). 2. Foloseste tava de dimensiunile specificate in reteta si tapeteaz-o corespunzator Daca nu ai o tava de dimensiunea specificata in reteta, va trebui sa ajustezi timpul de coacere. De asemenea hartia pentru copt este foarte importanta si recomandata. Daca folosesti unt sau ulei si faina pentru tapetare, ai grija la cantitatea de grasime folosita. Daca vei folosi prea multa vei arde marginile prajiturii. 3. Preincalzeste cuptorul Daca vei pune prajitura intr-un cuptor care nu e incalzit suficient ii va afecta felul in care va creste. 4. Respecta cantitatile din reteta Asigura-te ca folosesti aceleasi unitati de masura si aceleasi ingrediente specificate in reteta. Nu poti doar sa adaugi mai mult praf de copt daca vrei ca prajitura sa creasca mai tare, si nici sa il inlocuiesti cu altceva daca reteta nu spune asta. 5. Ai grija ca ingredientele sa aiba temperatura potrivita Majoritatea retetelor mentioneaza faptul ca ouale sau untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul rece nu va deveni la fel de pufos ca cel la temperatura camerei, iar ouale direct din frigider vor inchega prajitura. 6. Aereaza prajitura cat de mult posibil Mixeaza untul si zaharul pana cand obtii o crema deschisa la culoarea si pufoasa. Acest lucru va intensifica aerul si volumul prajiturii, obtinand astfel o prajitura pufoasa. De asemenea cerne faina impreuna cu ingredientele uscate, acest lucru va oferi aer din nou. Un tel este recomandat atunci cand amesteci ingredientele uscate cu cele umede deoarece astfel vei evita formarea cocoloaselor iar faina nu va incarca aluatul. Nu fii tentat sa amesteci mult, pana totul e omogen, vei obtine un aluat greu, in locul unei prajituri pufoase si aerate.   7. Odata ce ai terminat aluatul da-l la cuptor Agentul de crestere pe care il folosesti va incepe sa actioneze imediat ce intra in contact cu ingredientele umede, din aceasta cauza este bine ca prajitura sa intre imediat la cuptor. 8. Aseaza prajitura pe raftul potrivit Pentru o prajitura reusita cel mai bine este sa asezi tava pe raftul din mijloc, daca reteta nu spune altfel, astfel se va coace uniform. Odata ce prajitura este in cuptor evita sa deschizi usa cuptorului pana cand este aproape gata. De asemenea, cand bagi prajitura la cuptor nu zabovi degeaba ca sa lasi caldura sa iasa.   9. Respecta timpul de coacere Daca ai folosi tava potrivita si ai un cuptor bun, timpii de coacere din reteta trebuie respectati, asta daca ai respectat sfatul 1 :). Cum un cuptor nu este la fel cu altul verifica prajitura inainte cu cateva minute sa fie gata. O prajitura coapta trebuie sa se simta la fel daca o apesi in centru sau pe margini. De asemenea, scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii trebuie sa fie curata.   10. Racirea prajiturii Retetele de prajituri ofera in general indicatii despre cum se lasa prajitura la cuptor, dar in general vorbind, un blat de pandispan este bine sa-l lasati in cuptor cu usa deschisa dupa ce e gata, ca sa se obisnuiasca treptat cu aerul rece, dupa care il poti scoate din tava. Prajiturile cu fructe este cel mai bine sa le lasi sa se raceasca in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Broccoli si conopida la cuptor
Bucataras.RO

Broccoli si conopida la cuptor

reteta este luata din revista click pofta buna,si este minunata,foarte foarte buna

Broccoli si conopida la cuptor
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola