Stim de cand suntem mici ca este foarte important sa spalam fructele si legumele inainte de a le manca.
Insa, nu toata lumea stie aceste lucruri esentiale despre spalatul alimentelor.
Carnea nu se spala
Cei mai multi oameni cred ca este bine sa spalam carnea inainte de a o gati. Ei bine, se pare ca nu este deloc asa. Studiile arata ca atunci cand spalam carnea imprastiem peste tot prin bucatarie bacterii periculoase. Prin prepararea termica, bacteriile de pe carne sunt omorate, dar atunci cand spalam carnea, ele se imprastie pe distante mari, ajungand pe tacamuri sau prosoape, iar de pe acestea direct in mancare.
99% din bacterii sunt indepartate prin spalarea fructelor si legumelor
Suna bine, dar nu e atat de grozav. De exemplu, prin gatire bacteriile si microbii dispar in totalitate. Acel procent care ramane pe fructe si legume, poate fi destul de important. De aceea, de exemplu, pacientilor care trec prin chemoterapie si au sistemul imunitar foarte slabit le este interzis consumul de alimente care nu au fost gatite.
Nu folositi sapun sau detergenti
Foarte posibil sa scapati de mai multi agenti patogeni, daca folositi sapun, dar riscati ca pe fructe si legume sa ramana substante chimice ce nu sunt destinate consumului uman, iar acestea va pot cauza neplaceri chiar mai mari decat alimentele nespalate.
Oricat ati spala alimentele, nu puteti elimina toate pesticidele
Insa, nu trebuie sa va speriati. Nu toate pesticidele sunt toxice pentru om. De asemenea, de multe ori, pe fructe si legume raman doar anumite substante din compozitia pesticidelor si, de obicei, acestea nu reprezinta un pericol pentru om.
Alimentele organice trebuie spalate si ele
Fructele si legumele care sunt vandute ca fiind "organice" nu sunt lipsite de pesticide sau de bacterii. Asadar, nu considerati ca alimenele bio sau organice nu trebuie spalate. De asemenea, in cazul unor fructe sau legume bio se folosesc ingrasaminte naturale, ceea ce inseamna ca pot avea pe ele bacterii periculoase.
Sursa foto: kokoamag.com
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaDesi am fost un pic sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!
Supa crema de sfecla rosieEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii