Stim de cand suntem mici ca este foarte important sa spalam fructele si legumele inainte de a le manca.
Insa, nu toata lumea stie aceste lucruri esentiale despre spalatul alimentelor.
Carnea nu se spala
Cei mai multi oameni cred ca este bine sa spalam carnea inainte de a o gati. Ei bine, se pare ca nu este deloc asa. Studiile arata ca atunci cand spalam carnea imprastiem peste tot prin bucatarie bacterii periculoase. Prin prepararea termica, bacteriile de pe carne sunt omorate, dar atunci cand spalam carnea, ele se imprastie pe distante mari, ajungand pe tacamuri sau prosoape, iar de pe acestea direct in mancare.
99% din bacterii sunt indepartate prin spalarea fructelor si legumelor
Suna bine, dar nu e atat de grozav. De exemplu, prin gatire bacteriile si microbii dispar in totalitate. Acel procent care ramane pe fructe si legume, poate fi destul de important. De aceea, de exemplu, pacientilor care trec prin chemoterapie si au sistemul imunitar foarte slabit le este interzis consumul de alimente care nu au fost gatite.
Nu folositi sapun sau detergenti
Foarte posibil sa scapati de mai multi agenti patogeni, daca folositi sapun, dar riscati ca pe fructe si legume sa ramana substante chimice ce nu sunt destinate consumului uman, iar acestea va pot cauza neplaceri chiar mai mari decat alimentele nespalate.
Oricat ati spala alimentele, nu puteti elimina toate pesticidele
Insa, nu trebuie sa va speriati. Nu toate pesticidele sunt toxice pentru om. De asemenea, de multe ori, pe fructe si legume raman doar anumite substante din compozitia pesticidelor si, de obicei, acestea nu reprezinta un pericol pentru om.
Alimentele organice trebuie spalate si ele
Fructele si legumele care sunt vandute ca fiind "organice" nu sunt lipsite de pesticide sau de bacterii. Asadar, nu considerati ca alimenele bio sau organice nu trebuie spalate. De asemenea, in cazul unor fructe sau legume bio se folosesc ingrasaminte naturale, ceea ce inseamna ca pot avea pe ele bacterii periculoase.
Sursa foto: kokoamag.com
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDin aluatul de cozonac am luat coca unui cozonac si am facut doua pasti. Noua ne place pasca cu multa branza si aluat...
Desert pasca traditionalaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii