Stim de cand suntem mici ca este foarte important sa spalam fructele si legumele inainte de a le manca.
Insa, nu toata lumea stie aceste lucruri esentiale despre spalatul alimentelor.
Carnea nu se spala
Cei mai multi oameni cred ca este bine sa spalam carnea inainte de a o gati. Ei bine, se pare ca nu este deloc asa. Studiile arata ca atunci cand spalam carnea imprastiem peste tot prin bucatarie bacterii periculoase. Prin prepararea termica, bacteriile de pe carne sunt omorate, dar atunci cand spalam carnea, ele se imprastie pe distante mari, ajungand pe tacamuri sau prosoape, iar de pe acestea direct in mancare.
99% din bacterii sunt indepartate prin spalarea fructelor si legumelor
Suna bine, dar nu e atat de grozav. De exemplu, prin gatire bacteriile si microbii dispar in totalitate. Acel procent care ramane pe fructe si legume, poate fi destul de important. De aceea, de exemplu, pacientilor care trec prin chemoterapie si au sistemul imunitar foarte slabit le este interzis consumul de alimente care nu au fost gatite.
Nu folositi sapun sau detergenti
Foarte posibil sa scapati de mai multi agenti patogeni, daca folositi sapun, dar riscati ca pe fructe si legume sa ramana substante chimice ce nu sunt destinate consumului uman, iar acestea va pot cauza neplaceri chiar mai mari decat alimentele nespalate.
Oricat ati spala alimentele, nu puteti elimina toate pesticidele
Insa, nu trebuie sa va speriati. Nu toate pesticidele sunt toxice pentru om. De asemenea, de multe ori, pe fructe si legume raman doar anumite substante din compozitia pesticidelor si, de obicei, acestea nu reprezinta un pericol pentru om.
Alimentele organice trebuie spalate si ele
Fructele si legumele care sunt vandute ca fiind "organice" nu sunt lipsite de pesticide sau de bacterii. Asadar, nu considerati ca alimenele bio sau organice nu trebuie spalate. De asemenea, in cazul unor fructe sau legume bio se folosesc ingrasaminte naturale, ceea ce inseamna ca pot avea pe ele bacterii periculoase.
Sursa foto: kokoamag.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii