Pentru a evita infectarea ar trebui sa fii extrem de informat cu privire la acest virus si sa iei cateva masuri impotriva acestuia.
Diferentele dintre o simpla raceala de sezon sau o viroza si gripa porcina sunt urmatoarele:
Cand ai o viroza nu faci febra, ai respiratia ingreunata si secretii nazale, dureri usoare in gat, precum si o stare de iritare. La raceala de sezon vei face febra mare, de peste 39 de grade, vei avea frisoane, dureri de cap si musculare.
Gripa porcina se manifesta prin tuse seaca, secretii nazale apoase, ameteli, varsaturi persistente, temperatura de 37-38 de grade, oboseala excesiva, somnolenta.
7 masuri impotriva gripei porcine:
1. Spala-te cat mai des pa maine cu apa si sapun, foloseste geluri antibacteriene fara clatire, inainte de a te apuca de gatit, utilizeaza detergentul de vase pentru a te spala pe maini (este mai puternic decat sapunul!).
2. Cand ai treaba in zone aglomerate (birouri, transport in comun) evita sa atingi ochii, nasul si gura cu mainile (asta este cea mai sigura cale sa nu te infectezi!) 3. Cand stranuti acopera-ti gura cu servetele de unica folosinta, apoi arunca-le. Daca cineva stranuta sau tuseste in preaja ta, fereste-te cat de mult poti sau acopera-ti fata cu un fular.
4. Pastreaza distanta fata de cei din jurul tau, ocoleste mijloacele de transport aglomerate, nu-ti lasa copilul sa se pupe cu prietenii sau chiar sa dea noroc cu ei.
5. Evita aglomeratiile si cumpara-ti o masca pentru fata. Invata-l pe copilul tau despre aceasta boala si sfatuieste-l sa se spele cat mai des pa maini, acasa si la scoala si sa nu faca schimb de alimente cu ceilalti colegi.
6. Evita sa calatoresti in tarile puternic afectate de gripa porcina sau foloseste o masca pentru fata. Daca prezinti unul din simptomele specifice gripei porcine, stai acasa, izoleaza-te si ia legatura cu medicul tau sau cu cel mai apropiat spital. Daca nu vei trata boala la timp, poti suferi infectii pulmonare grave sau poate duce chiar la deces.
7. Ai grija de sistemul tau imunitar! Ia vitamine, consuma fructe si legume proaspete, bine spalate si fa cat mai multa miscare in aer liber, in zone putin aglomerate.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiMustar de casa. De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate...
Mustar de casaEste o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.
Cartofi gratinatiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataDe curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...
Tort Anca - ciocolata si gem de caiseDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii