Chiar dacă nu ești expert în bucătărie, cu produsele electrocasnice de astăzi și cu un gram de voință poți reuși să dai naștere celor mai complexe și mai gustoase rețete. Nu trebuie să fii un bucătar renumit ca să știi ce secrete stau în spatele alimentelor, ci trebuie să ai curajul să încerci, iar noi te ajutăm cu câteva trucuri ca să-ți iasă mâncarea mai gustoasă.
Cartofii prăjiți
Cui nu-i plac cartofii prăjți? Însă și acest fel de mâncare simplu poate deveni și mai gustos, dacă acorzi atenție detaliilor. De exemplu, pentru a pregăti cartofi prăjiți ca un adevărat chef și chiar într-o manieră foarte sănătoasă, poți apela la varianta friteuzei. Modelele profesionale de friteuze, apărute în ultimii ani pe piață, sunt ușor de folosit, iar trucurile îți pot face viașa mai ușoară. Poți vedea un ghid complet aici. În plus, sunt gândite astfel încât să fie folosită o cantitate mai mică de ulei sau chiar deloc. În privința uleiului, specialiștii spun că varianta din cocos este cea mai sănătoasă, păstrând aromele preparatelor și fiind recomandat și în curele de slăbire.
Friptura
Friptura este un fel principal pe placul tuturor și nu ai cum să dai greș dacă-ți inviți prietenii la cină și le gătești o friptură suculentă și aromată, alături de care servești o salată. Dar ca să-ți iasă suculentă și aromată trebuie să știi că există niște trucuri. În primul rând, dacă o pui în tigaie sau pe grătar, trebuie să o faci când acestea sunt încinse la maxim. Apoi, nu ai voie să o înțepi cu furculița să vezi dacă este făcută pentru că sângele se pierde și odată cu el și toată aroma și frăgezimea sa. De asemenea, nu apăsa carnea cu spatula pentru că și acest gest are aceleași consecințe ca și cel cu furculița. Nu în ultimul rând, nu întoarce friptura de mai multe ori pe grătar sau în tigaie. Este de ajuns să o prăjești pe o parte până face crustă și apoi să o întorci și pe cealaltă parte, conform sfaturilor oferite de Billy Oliva, unul dintre cei mai renumiți bucătari din New York.
Legumele
Legumele reprezintă una dintre cele mai sănătoase garnituri și ar fi bine să nu-ți lipsească niciodată din meniu. Dacă vreo să gătești legume congelate prin prăjire sau la cuptor, nu adăuga niciodată apă peste ele, pentru că deja conțin o mare cantitate de apă, chiar dacă sunt dezghețate, și riști să le fierbi.
Sarea
Sarea este esențială în gătirea alimentelor și pe cât ar părea de comună, pe atât este de important modul în care o folosești la gătit, pentru că poate schimba gustul mâncării. Dacă gătești paste, pune întotdeauna sare în apa în care fierb și niciodată peste, iar același truc va trebui să-l folosești și atunci când fierbi legume. Dacă este vorba de carne, fie alegi să o pui la macerat, fie o sărezi înainte de a o găti și o lași să fie absorbită, fie pui sarea la final, după ce este gata. Dacă o pui în timpul preparării, riști să întărești carnea.
Sucul de lămâie
Dincolo de capacitatea sa de a frăgezi carnea, sucul de lămâie conferă o aromă deosebită mâncării. Adaugă-l în salate în loc de oțet, stropește peștele și carnea la cuptor cu el, nu-l uita în rețetele de prăjituri și, un truc pe care sigur nu-l știai, adaugă-l în sosul pentru paste. Când gătești carne grasă la cuptor poți tăia câteva felii de lămâie și le poți adauga alături. Aroma va fi minunată.
Zahărul
Auzim peste tot că zahărul trebuie evitat, dar dacă-l consumăm cu moderație, niciun aliment nu este nociv, nu-i așa? Ei bine, zahărul presărat în salate și adaugat în sosul pentru paste va schimba total gustul mâncării. Încearcă!
Untul
Indiferent ce gătești și cum gătești, că alegi să prăjești în tigaie, să coci la cuptor sau pe grill, o picătură de unt va da o aromă total aparte mâncării. Cu siguranță deja îl adaugi în piure, dar încearcă să pui unt peste ouă ochiuri dimineață, în tigaia cu legume sau peste friptura deja rumenită la cuptor. Poți folosi unt chiar și în grătarul de aragaz, atunci când coci legume sau gătești carne și pește. Un alt truc legat de unt pe care trebuie să-l știi este că acesta, asemenea usturoiului, trebuie pus cât mai la final pentru a nu se arde.
Foto: Pixabay
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii