Incepe postul Pastelui

Incepe postul Pastelui

Postul Pastelui este postul cel mai lung si cel mai dur dintre toate posturile. Intins pe durata a 48 de zile, mai este numit si Postul Mare sau Postul Patruzecimii.

Postul nu se rezuma doar la regimul alimentar, respectiv retete fara carne, lactate si oua, ci mult mai mult, dieta trebuie impletita si cu un tratament al sufletului, bazat pe bunatate, toleranta, impacare si rabdare.

Postul se tine cu inima, sufletul, mintea, dar si cu corpul. Daca stam un pic si analizam, toate aceste elemente ale fiintei sunt interconectate. Doar daca tii post cu mintea si cu sufletul, realizezi utilitatea postului alimentar.

Dincolo de normele religioase consacrate, postul este o perioada strict necesara pentru detoxifierea organismului , purificarea acestuia ajutand atat din punct de vedere medical cat si spiritual.

Exista doua tipuri de post: postul normal si postul negru.


Postul normal este destul de simplu de urmat. Elimini produsele care nu pot fi mancate in timpul postului: oua, toate produsele lactate si carnea si, gasesti foarte multe retete de post pe care le poti gati. De asemenea, meniurile de post au devenit ceva obisnuit pentru majoritatea restaurantelor. 

Postul negru este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Inca din antichitate, cu mult inainte de aparitia crestinismului, abstinenta totala de la alimente pentru o perioada avea adepti in foarte multe zone ale globului, ceea ce demonstreaza ca aceasta metoda, demna de luat un seama si extrem de eficienta pentru eliminarea din organism a toxinelor acumulate din hrana.

Este o perioada in care ne abtinem de la orice fel de aliment. Doar apa este permisa. Organismul, fiind privat de orice element nutritiv, este obligat sa caute in interiorul sau ceea ce ii trebuie pentru a functiona. Astfel, corpul uman reuseste sa transforme substantele sale reziduale in energie. Prin abstinenta totala se intervine asupra celor mai fixate dintre reziduuri. Cele din ele care nu pot fi transformate in energie sunt eliminate. 


Postul este o modalitate prin care omul se hraneste dupa un anumit altgoritm, prin care, conform unor traditii religioase, culturale, filosofice sau dietetice impune restrangerea unei anumite categorii de alimente cu scopul obtinerii unor rezultate benefice de ordin fizic si psihic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet