In domeniul culinar exista multe mituri mincinoase. Ce este mai grav, e ca foarte multa lume se ghideaza dupa acestea, iar de multe ori rezultatele sunt fix cele pe care incearca sa le evite.
De aceea, ne-am propus sa va oferim adevarul despre cateva dintre acestea.
Vom reveni si cu alte mituri mincinoase pe care le vom demonta, deocamdata iata 9 dintre acestea:
1. Uleiul de masline are mai putine calorii.
Gresit! Uleiul de masline are la fel de multe calorii ca orice alt tip de ulei, dar este mai sanatos datorita nutrientilor pe care-i contine.
2. Trebuie sa consumi 2 litri de apa pe zi.
De fapt, cel mai normal si sanatos e sa bei cata apa iti cere corpul. Mai multa sau mai putina, in functie de caz.
3. Fructele sunt la fel de sanatoase ca si legumele.
Fals! Legumele sunt mult mai sanatoase decat fructele. Bineinteles, depinde si despre ce fructe si legume vorbim, dar, in general, legumele au mai multe minerale si vitamine decat fructele.
4. E sanatos sa consumi cat mai mult suc natural de fructe.
In realitate, doza recomandata e cam de 3 pahare pe zi, nu mai mult.
5. Grasimea ar trebui evitata.
Adevarul e ca doar excesul de grasimi trebuie evitat, pentru ca si grasimea, in doze mici, este buna.
6. Daca vrei sa slabesti, nu manca dupa ora 18:00.
Recomandarea corecta ar fi ca ultima masa a zilei sa aiba loc cu 3-4 ore inainte de culcare.
7. Zaharul brun este mai sanatos decat zaharul alb.
Ambele tipuri de zahar contin la fel de multe calorii. Asadar, sunt la fel de sanatoase sau de nocive.
8. Fructele sunt cel mai bun desert.
De fapt, fructele sunt cea mai buna gustare intre mese.
9. Daca mananci mai putin, vei slabi.
Adevarul este ca doar o persoana care mananca cate putin de 5-6 ori pe zi va pierde in greutate.
Sursa articol: facebook.com/RealRandomThoughts
Sursa foto: jennycraig.com.au
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii