Aditivul alimentar din cauza caruia traim mai putin

Aditivul alimentar din cauza caruia traim mai putin

Produsele de tip fast food au succes datorita compusilor chimici pe care ii contin. De exemplu, medicii spun ca acestea contin aromele sintetice ce dau dependenta.


Astfel, creierul nostru este pacalit ca simte gust de cascaval sau de sunca, cand, de fapt, ingredientele adevarate sunt inlocuite cu aditivi alimentari care intensifica gustul in mod artificial.


"Gustul ne inseala de multe ori, putem manca ceva gustos, dar nu sanatos", declara Valentin Pantea, medic de familie, pentru Digi24.


Cel mai des folosit astfel de aditiv este glutamatul de sodiu. Este si cel care creeaza dependenta de un anumit gust.


"A fost pus in carnati, in supe, in sosuri. S-a vazut ca gustul este ceva mai bun. Este un aditiv care nu respecta totusi legaturile si compozitia unei substante naturale, pe care organismul apoi nu o recunoaste. Si atunci avem niste probleme probabil de alergii, de cele mai multe ori" afirma Nastasia Belc, director general Institutul de Bioresurse Alimentare Bucuresti.


Specialistii in nutritie atrag atentia ca un nivel crescut de glutamat distruge sistemul nervos, provoaca tulburari cardiace, dureri musculare si obezitate.


Tinerii sunt cei mai predispusi sa ajunga sa consume foarte des astfel de produse chiar si la mesele principale.

 

Tot specialistii in domeniu recomanda consumul zilnic de fructe si legume, produsele apicole, vitaminele din gama B-urilor sau suplimente alimentare precum spirulina, ca o alternativa la produsele ce contin glutamat.


Sursa foto: televiziunea-medicala.ro
Sursa articol: digi24.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide