Alimentele ca produse de curatat

Alimentele ca produse de curatat

  Atunci cand vrei sa cumperi un produs eficient de curatare, ai la dispozitie o gama variata din care sa alegi. Totusi, nu ar trebui sa neglijezi faptul ca elementele chimice din astfel de produse pot fi daunatoare, mai ales in momentul in care le utilizezi pentru curatarea bucatariei. Nu-i asa ca ti-ar placea sa poti face curat printr-o metoda mai naturala si mai sanatoasa? Iata cele 14 alimente care nu au doar rol culinar, ci sunt ajutoare nepretuite pentru curatenia casei.   Coaja de banana Poti utiliza cu succes coaja de banana pentru a lustrui argintaria – tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cojile cu putina apa pentru a obtine o pasta de lustruit.   Castravetele Foloseste felii de castravete atunci cand vrei sa lustruiesti vase din otel inoxidabil, tigai, robinete sau chiar chiuveta. De asemenea, castravetele poate fi utilizat pentru a elimina semnele de pe pereti - functioneaza ca o guma de sters.   Ceapa Poti folosi ceapa pentru a sterge gratarul – tot ce trebuie sa faci este sa o tai in jumatate si sa o infigi in varful unei furculite, cu ajutorul careia sa o treci peste grill-ul fierbinte.   Ceaiul Pungile de ceai folosite si racite pot curata cu succes suprafetele din lemn, precum dulapurile si podeaua.   Nucile Utilizeaza o jumatate de nuca pentru a elimina zgarieturile de pe mobila de lemn - uleiurile sale naturale ajuta la netezirea suprafetelor si eliminarea zgarieturilor.   Orezul Foloseste o cantitate mica de orez pentru a curata rasnita de cafea.   Ketchup-ul Ketchup-ul poate lustrui cu succes toate tipurile de vase confectionate din cupru: oale, tigai sau boluri. Aciditatea naturala a tomatelor determina cuprul sa straluceasca.   Painea veche Poti folosi painea veche pentru a curata rasnita de condimente sau de cafea – vei reusi sa  elimini cu usurinta impuritatile si mirosurile.   Zatul de cafea Zatul de cafea poate fi folosit ca exfoliant pentru maini, dar si ca produs de curatare pentru suprafetele ce contin urme de grasime. De asemenea, zatul de cafea elimina mirosurile neplacute din frigider.   Apa minerala Apa minerala elimina petele de pe tesaturi si covoare. Poti sa o folosesti si pentru a curata tigaile de fonta – toarna putina apa in tigaia fierbinte si las-o sa actioneze.   Uleiul de masline Este excelent pentru curatarea tigailor si a vaselor de otel inoxidabil. De asemenea, il poti folosi in cazul tigailor de fonta – tot ce trebuie sa faci este sa prepari o pasta din ulei de masline si sare grunjoasa, cu care freci tigaia pana cand este curata.   Sarea grunjoasa Daca vrei sa cureti fundul de lemn, foloseste sare grunjoasa si o jumatate de lamaie. Atunci cand se intampla sa patezi fata de masa cu vin rosu, iti recomandam ca inainte de a o spala sa aplici peste pata un strat de sare.   Lamaia Aciditatea naturala a lamaii este de mare ajutor atunci cand vine vorba de curatarea diverselor materiale. Foloseste o jumatate de lamaie pentru a indeparta petele de pe fundul de lemn si pentru a lustrui obiectele din cupru. (in combinatie cu putin bicarbonat de sodiu). De asemenea, lamaia elimina depunerile de calcar de pe robinete si elimina mirosurile neplacute din bucatarie. Otetul alb Otetul alb poate fi folosit ca un agent de curatare pentru majoritatea suprafetelor. Se utilizeaza fie simplu ( pentru o curatare mai profunda ), fie diluat cu apa ( pentru curatenia generala ). De asemenea, daca ochelarii tai au pete de apa, poti folosi otet pentru a-i curata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Toba de porc
1
Aperitive cu carne

Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...

Toba de porc
Sarlota cu fructe de sezon
2
Prajituri

Sarlota cu fructe de sezon

Pentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...

Sarlota cu fructe de sezon
Punch cu soc si gin
3
Punch-uri

Punch cu soc si gin

Punch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut

Punch cu soc si gin
Punch cu lapte
4
Punch-uri

Punch cu lapte

Se topeste intr-o oala curata pe foc mic zahar cu apa. Se adauga romul, cognacul, iar cand e gata sa clocoteasca, laptele...

Punch cu lapte
Prajitura cu glazura de zmeura
5
Prajituri

Prajitura cu glazura de zmeura

Un blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!

Prajitura cu glazura de zmeura
Parteneri
Reteta de saratele cu cascaval
Bucataras.RO

Reteta de saratele cu cascaval

Inainte de Craciun, mi-a aratat cineva aceasta reteta pe un site unguresc, receptneked.hu, zicand ca vrea sa le incerce. Si...

Reteta de saratele cu cascaval
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni