Alimentele ca produse de curatat

Alimentele ca produse de curatat

  Atunci cand vrei sa cumperi un produs eficient de curatare, ai la dispozitie o gama variata din care sa alegi. Totusi, nu ar trebui sa neglijezi faptul ca elementele chimice din astfel de produse pot fi daunatoare, mai ales in momentul in care le utilizezi pentru curatarea bucatariei. Nu-i asa ca ti-ar placea sa poti face curat printr-o metoda mai naturala si mai sanatoasa? Iata cele 14 alimente care nu au doar rol culinar, ci sunt ajutoare nepretuite pentru curatenia casei.   Coaja de banana Poti utiliza cu succes coaja de banana pentru a lustrui argintaria – tot ce trebuie sa faci este sa amesteci cojile cu putina apa pentru a obtine o pasta de lustruit.   Castravetele Foloseste felii de castravete atunci cand vrei sa lustruiesti vase din otel inoxidabil, tigai, robinete sau chiar chiuveta. De asemenea, castravetele poate fi utilizat pentru a elimina semnele de pe pereti - functioneaza ca o guma de sters.   Ceapa Poti folosi ceapa pentru a sterge gratarul – tot ce trebuie sa faci este sa o tai in jumatate si sa o infigi in varful unei furculite, cu ajutorul careia sa o treci peste grill-ul fierbinte.   Ceaiul Pungile de ceai folosite si racite pot curata cu succes suprafetele din lemn, precum dulapurile si podeaua.   Nucile Utilizeaza o jumatate de nuca pentru a elimina zgarieturile de pe mobila de lemn - uleiurile sale naturale ajuta la netezirea suprafetelor si eliminarea zgarieturilor.   Orezul Foloseste o cantitate mica de orez pentru a curata rasnita de cafea.   Ketchup-ul Ketchup-ul poate lustrui cu succes toate tipurile de vase confectionate din cupru: oale, tigai sau boluri. Aciditatea naturala a tomatelor determina cuprul sa straluceasca.   Painea veche Poti folosi painea veche pentru a curata rasnita de condimente sau de cafea – vei reusi sa  elimini cu usurinta impuritatile si mirosurile.   Zatul de cafea Zatul de cafea poate fi folosit ca exfoliant pentru maini, dar si ca produs de curatare pentru suprafetele ce contin urme de grasime. De asemenea, zatul de cafea elimina mirosurile neplacute din frigider.   Apa minerala Apa minerala elimina petele de pe tesaturi si covoare. Poti sa o folosesti si pentru a curata tigaile de fonta – toarna putina apa in tigaia fierbinte si las-o sa actioneze.   Uleiul de masline Este excelent pentru curatarea tigailor si a vaselor de otel inoxidabil. De asemenea, il poti folosi in cazul tigailor de fonta – tot ce trebuie sa faci este sa prepari o pasta din ulei de masline si sare grunjoasa, cu care freci tigaia pana cand este curata.   Sarea grunjoasa Daca vrei sa cureti fundul de lemn, foloseste sare grunjoasa si o jumatate de lamaie. Atunci cand se intampla sa patezi fata de masa cu vin rosu, iti recomandam ca inainte de a o spala sa aplici peste pata un strat de sare.   Lamaia Aciditatea naturala a lamaii este de mare ajutor atunci cand vine vorba de curatarea diverselor materiale. Foloseste o jumatate de lamaie pentru a indeparta petele de pe fundul de lemn si pentru a lustrui obiectele din cupru. (in combinatie cu putin bicarbonat de sodiu). De asemenea, lamaia elimina depunerile de calcar de pe robinete si elimina mirosurile neplacute din bucatarie. Otetul alb Otetul alb poate fi folosit ca un agent de curatare pentru majoritatea suprafetelor. Se utilizeaza fie simplu ( pentru o curatare mai profunda ), fie diluat cu apa ( pentru curatenia generala ). De asemenea, daca ochelarii tai au pete de apa, poti folosi otet pentru a-i curata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Lichior de menta
Bucataras.RO

Lichior de menta

O bautura delicioasa, aromata, numai buna servita rece. Necesita timp de asteptare pana este gata, dar merita. Optional...

Lichior de menta
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola