Amenajarea bucatariei

Amenajarea bucatariei

Un bucatar "incercat" este mult mai interesat de cum arata bucataria lui decat un personaj care foloseste cuptorul pe post de sifonier, insa regulile de baza ale design-ului unei bucatarii de succes sunt aceleasi pentru toata lumea.
Majoritatea oamenilor traseaza planul bucatariei lor prea vag sau isi doresc o executie mult prea rapida. Expresia "lucrurile bun cer timp" este adevarata cand discutam despre bucatarii functionale.  
Iata cateva sfaturi pentru a-ti renova bcataria:
- petrece timp cautand concepte solide. "Stilul mediteranean" este foarte vag fata de "provensal" sau "toscan".Toate au un aspect rustic, insa cu cat afli mai multe despre fiecare, cu atat ii vei putea explica mai bine designerului. 
- tine un jurnal a ceea ce gasesti prin reviste, magazine sau pe internet, insa va trebui sa tii cont ca preturile se schimba. "Cercetarea" ar trebui sa dureze cel putin un an.
- bineinteles poti alege ce stil ti se potriveste, insa cere ajutor de specialitate cand vine vorba de planurile electrice, materiale de constructie, incalzire, etc. 
- odata ce stabilesti un buget realist al "lucrarii" tale, adauga alte 20% de procente pentru cheltuieli neprevazute. 
- imparte bucataria pe zone: depozitare, preparare, servire, mancare si curatire. Fiecare zona va avea nevoie de un echipament specific si de un spatiu bine definit.
- tine departe zona de lucru (birou, masa) si barul de zona bucatariei
- alege o suprafata mare pentru gatit si materiale potrivite pentru fiecare zona. Daca nu te pricepi, cere parerea unui profesionist
- daca vei investi in aparatura de calitate (deci, mai scumpa) vei avea parte de mai mult timp liber si de rezultate de exceptie
- daca esti un bucatar pasionat si iti place sa dai petreceri, atunci opteaza pentru o zona mai larga, cu pahare la vedere si multe rafturi pentru farfuriute de desert
- luminozitatea este foarte importanta. In general bucatariile au o singura sursa de lumina, centrala. Alege mai multe surse, spoturi si o lumina calda, naturala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Luscos ardelenesc
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola