Amenajarea bucatariei

Amenajarea bucatariei

Un bucatar "incercat" este mult mai interesat de cum arata bucataria lui decat un personaj care foloseste cuptorul pe post de sifonier, insa regulile de baza ale design-ului unei bucatarii de succes sunt aceleasi pentru toata lumea.
Majoritatea oamenilor traseaza planul bucatariei lor prea vag sau isi doresc o executie mult prea rapida. Expresia "lucrurile bun cer timp" este adevarata cand discutam despre bucatarii functionale.  
Iata cateva sfaturi pentru a-ti renova bcataria:
- petrece timp cautand concepte solide. "Stilul mediteranean" este foarte vag fata de "provensal" sau "toscan".Toate au un aspect rustic, insa cu cat afli mai multe despre fiecare, cu atat ii vei putea explica mai bine designerului. 
- tine un jurnal a ceea ce gasesti prin reviste, magazine sau pe internet, insa va trebui sa tii cont ca preturile se schimba. "Cercetarea" ar trebui sa dureze cel putin un an.
- bineinteles poti alege ce stil ti se potriveste, insa cere ajutor de specialitate cand vine vorba de planurile electrice, materiale de constructie, incalzire, etc. 
- odata ce stabilesti un buget realist al "lucrarii" tale, adauga alte 20% de procente pentru cheltuieli neprevazute. 
- imparte bucataria pe zone: depozitare, preparare, servire, mancare si curatire. Fiecare zona va avea nevoie de un echipament specific si de un spatiu bine definit.
- tine departe zona de lucru (birou, masa) si barul de zona bucatariei
- alege o suprafata mare pentru gatit si materiale potrivite pentru fiecare zona. Daca nu te pricepi, cere parerea unui profesionist
- daca vei investi in aparatura de calitate (deci, mai scumpa) vei avea parte de mai mult timp liber si de rezultate de exceptie
- daca esti un bucatar pasionat si iti place sa dai petreceri, atunci opteaza pentru o zona mai larga, cu pahare la vedere si multe rafturi pentru farfuriute de desert
- luminozitatea este foarte importanta. In general bucatariile au o singura sursa de lumina, centrala. Alege mai multe surse, spoturi si o lumina calda, naturala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa