Bonurile de masa isi schimba valoarea si 1 Iunie devine zi nelucratoare

Bonurile de masa isi schimba valoarea si 1 Iunie devine zi nelucratoare

Legea pentru modificarea valorii bonurilor de masa a fost promulgata de presedintele Romaniei.

Astfel, in momentul actual, angajatorii pot alege sa mareasca valoarea bonurilor de masa pana la 15 lei. 

Printre motivele expuse de initiatorii proiectului se numara faptul ca valoarea actuala a unui tichet de masa, nu este suficienta pentru a cumpara o masa de pranz decenta, valoarea medie a acesteia fiind de 13 lei in sistem de catering.

Pana acum, tichetele de masa romanesti aveau printre cele mai mici valori din UE – 2,13 euro. De exemplu, in Belgia un bon de masa are valoarea de 7 euro, pana si in Grecia are o valoare de 3 ori mai mare ca in Romania.

Chiar si dupa aceasta majorare valoarea tichetelor de masa din Romania va ramane destul de scazuta, dar este un punct de pornire promitator.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai promulgat, miercuri, legea de modificare a Codului Muncii, prin care ziua de 1 iunie - Ziua Copilului, devine zi nelucratoare.

Propunerea legislativa a fost sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae, parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti, urmarind sa imbunatateasca relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

Sursa articol: mediafax.ro 
Sursa foto: economica.net

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide