Borșul – un ingredient apreciat în bucătăria românească

Borșul – un ingredient apreciat în bucătăria românească

Însă, ceea ce face ciorba să fie „ciorbă” și nu doar o „supă”, așa cum găsim în majoritatea celorlalte țări din Europa, este acel ingredient inedit, cunoscut în bucătăria românească sub numele de borș. Borșul dă gustul acru și fin, precum și acea aromă inconfundabilă pe care o apreciem atât de mult, transformând ciorba într-o specialitate națională, consumată de majoritatea românilor. Borșul este ingredientul potrivit atât pentru ciorbele pregătite în sezonul rece, cât și pentru cele gătite vara. De multe ori, atunci când este frig afară, preferăm o ciorbă mai consistentă și uneori mai grasă, în timp ce vara pregătim ciorbe mai ușoare, cu multe legume și verdețuri, pe care le putem servi chiar și reci, fiind gustoase, hidratante și răcoritoare. Prezent în bucătăria românească din vremuri străvechi, borșul și-a câștigat un loc binemeritat printre preferințele românilor, fiind folosit mai des în Moldova, Țara Românească sau Dobrogea. În Ardeal și Banat, acesta este utilizat mai rar, aici fiind deseori preferate ciorbele puțin sau chiar deloc acrite. O variantă rapidă şi foarte uşor de utilizat este acrirea ciorbelor cu ajutorul borşului pudră. Acesta reprezintă soluția practică, la îndemână, care are numeroase avantaje, fiind un produs sigur, de calitate, mai ales dacă gustul acru a fost obținut prin fermentație naturală.     Avantajele borșului pudră Produsele de tip borș pudră (deshidratat), de calitate, pot avea un profil similar borșului clasic (acid lactic, tărâțe, porumb, etc). Acestea mai pot conține și alte ingrediente uscate natural precum legume și ierburi aromatice, sunt economice, mai ușor de folosit și oferă mereu același gust autentic. La borșul deshidratat, fermentarea nu este continuă și, de aceea, gustul nu se schimbă odată cu trecerea zilelor. Un alt mare avantaj este legat de faptul că folosind borș pudră, ciorba nu se va dilua şi îşi va păstra consistența şi gustul perfect. Datorită proceselor de producție de înaltă performanță asigurate de renumele unei mărci cu tradiție, siguranța alimentară a borșului pudră este garantată pe întreaga durată de păstrare indicată pe ambalaj. În plus, borșul pudră este ușor de depozitat și utilizat. Pe lângă toate acestea, un alt avantaj al borșului pudră este că te ajută să prepari dintr-un singur plic un număr mare de porții. Practic, economic și eficient! Folosind borşul pudră, ai garanţia că vei obține gustul perfect al ciorbei făcute în casă, zi după zi, farfurie după farfurie! Citeste mai multe retete unice pe http://www.retetaperfecta.ro/feluri-de-mancare-1/supe-si-ciorbe-12
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu branza si frisca
1
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Chec cu morcov, nuca si stafide
2
Checuri

Chec cu morcov, nuca si stafide

Acest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....

Chec cu morcov, nuca si stafide
Prajitura alba cu crema de ness
3
Prajituri

Prajitura alba cu crema de ness

Aceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...

Prajitura alba cu crema de ness
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Rulada cu mere si scortisoara
5
Preparate dulci

Rulada cu mere si scortisoara

Rulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...

Rulada cu mere si scortisoara
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa