1. Hidratare Hidratarea este foarte importanta pentru piele. Insa, chiar daca unele creme isi fac treaba, hidratarea din interior este mai eficienta si de dorit. Daca esti deshidratata, se va vedea imediat la nivelul pielii. Pe langa apa, care este foarte importanta, se recomanda si consumul a cateva fructe si legume zemoase, cum ar fi: Verdeturi cu frunze de un verde inchis
Castraveti
Capsune
Pepene rosu
Ananas 2. Grasimi Corpul uman nu poate produce independent doi dintre cei mai importanti acizi grasi: Omega-6 si Omega-3. Acestia sunt esentiali pentru ca celulele epidermice sa ramana hidratate cat mai mult timp, dar si pentru a le proteja de factorii externi daunatori. Alimente bogate in acizi grasi sunt: Somon
Ulei de masline
Seminte si nuci
Avocado 3. Antioxidanti Antioxidantii au un rol important in protejarea pielii de radiatiile si de poluarea care fac pielea mai vulnerabila si predispusa la alergii si infectii. Printre alimentele bogate in antioxidanti se numara si citricele, bogate in vitamina C - care ajuta amino acizii sa se transforme in colagen si anihileaza radicalii liberi care distrug colagenul si elastinul din piele (doua dintre substantele care-i dau elasticitate pielii). Cateva alimente bogate in astfel de antioxidanti sunt: Portocale
Lime
Lamai
Grepfruturi
Afine
Zmeura
Paprika 4. Alimente care "intaresc" pielea Fermitatea pielii se bazeaza foarte mult pe colagen, o proteina ce se gaseste in legaturile dintre celule. Pe masura ce imbatranim, legaturile dintre celule sunt afectate, iar lipsa din dieta a mancarurilor bogate in colagen se reflecta in felul in care pielea noastra incepe sa arate: riduri, vergeturi, pliuri etc. Alimente bogate in colagen sunt: Oua
Cod
Crab
Scoici
Ardei grasi
Cartofi dulci
Seminte de floarea soarelui
Susan
Migdale
Stafide
Fasole
Soia
Naut
Alge Daca urmezi sfaturile de mai sus si incluzi in dieta cat mai multe din aceste alimente, vei putea observa rezultatele pe pielea ta in doar o saptamana. Sursa articol si foto: mashable.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaSalata cu aveti prin frigider :)) asta am avut asta am gatit!si e atat de buna...yummy Sosul de maioneza imi ramasese...
Salata de cartofi cu conopida si porumb
Comentarii