1. Hidratare Hidratarea este foarte importanta pentru piele. Insa, chiar daca unele creme isi fac treaba, hidratarea din interior este mai eficienta si de dorit. Daca esti deshidratata, se va vedea imediat la nivelul pielii. Pe langa apa, care este foarte importanta, se recomanda si consumul a cateva fructe si legume zemoase, cum ar fi: Verdeturi cu frunze de un verde inchis
Castraveti
Capsune
Pepene rosu
Ananas 2. Grasimi Corpul uman nu poate produce independent doi dintre cei mai importanti acizi grasi: Omega-6 si Omega-3. Acestia sunt esentiali pentru ca celulele epidermice sa ramana hidratate cat mai mult timp, dar si pentru a le proteja de factorii externi daunatori. Alimente bogate in acizi grasi sunt: Somon
Ulei de masline
Seminte si nuci
Avocado 3. Antioxidanti Antioxidantii au un rol important in protejarea pielii de radiatiile si de poluarea care fac pielea mai vulnerabila si predispusa la alergii si infectii. Printre alimentele bogate in antioxidanti se numara si citricele, bogate in vitamina C - care ajuta amino acizii sa se transforme in colagen si anihileaza radicalii liberi care distrug colagenul si elastinul din piele (doua dintre substantele care-i dau elasticitate pielii). Cateva alimente bogate in astfel de antioxidanti sunt: Portocale
Lime
Lamai
Grepfruturi
Afine
Zmeura
Paprika 4. Alimente care "intaresc" pielea Fermitatea pielii se bazeaza foarte mult pe colagen, o proteina ce se gaseste in legaturile dintre celule. Pe masura ce imbatranim, legaturile dintre celule sunt afectate, iar lipsa din dieta a mancarurilor bogate in colagen se reflecta in felul in care pielea noastra incepe sa arate: riduri, vergeturi, pliuri etc. Alimente bogate in colagen sunt: Oua
Cod
Crab
Scoici
Ardei grasi
Cartofi dulci
Seminte de floarea soarelui
Susan
Migdale
Stafide
Fasole
Soia
Naut
Alge Daca urmezi sfaturile de mai sus si incluzi in dieta cat mai multe din aceste alimente, vei putea observa rezultatele pe pielea ta in doar o saptamana. Sursa articol si foto: mashable.com
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otet
Comentarii