Ce deserturi putem face din cirese?

Ce deserturi putem face din cirese?

Exista foarte multe motive pentru care este recomandat sa consumati cat mai multe cirese, chiar si sub forma de deserturi. Datorita continutului bogat in substante active, ciresele remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal. Dar, haideti mai bine sa vorbim despre cum transformam ciresele in deserturi apetisante:   Prajitura cu cirese si piscoturi Usor de facut, foarte gustoasa si racoritoare, prajitura cu cirese si piscoturi este desertul ideal pentru zilele calduroase de vara. Pastrati prajitura cu cirese si piscoturi la rece pana in momentul servirii.       Clafoutis cu cirese si migdale Clafoutis este un desert francez cu cirese. Aceasta reteta este o combinatie intre tarta cu cirese si placinta, fiind ununul dintre cele mai bune deserturi cu cirese. Textura este foarte cremoasa, iar ciresele suculente dau o dulceata aparte aluatului. Migdalele dau o textura aparte, iar in combinatie cu ciresele rezulta un clafoutis de vis. Serviti clafoutis cu cirese si migdale dimineata la micul dejun, alaturi de o ceasca cu ceai.
Inghetata din cirese amare Este imposibil de imaginat ca vom putea trece prin aceasta vara, care se anunta extrem de calduroasa, fara inghetata. Daca si voi simtiti la fel, atunci este cazul sa incercati sa faceti acasa inghetata din cirese amare. Astfel, veti avea tot timpul in congelator un antidot sanatos impotriva caldurii.    
Spuma de branza cu capsuni si cirese Branza dulce de vaci, capsuni si cirese... Ce poate fi mai bun si mai sanatos? Spuma de branza cu capsuni si cirese este un desert care,de la prima lingurita, va va duce cu gandul la racoarea placuta de la munte. Pentru un efect si mai puternic, de teleportare la munte, puteti folosi fragute in loc de capsuni.     Limonada cu cirese Daca doriti sa faceti o limonada buna, mai deosebita si cu efecte miraculoase asupra organismului, trebuie sa incercati limonada cu cirese. Ciresele dulci contin: apa (75-89%), zaharuri (7,7-16,8%), acizi (0,49-1,37%), pectine (0,06-0,39%), substante tanoide, saruri minerale (de potasiu, fier, calciu, magneziu, etc.), provitamina A, vitaminele B1, B2, C, E, P, B6, acid pantotenic, vitamina PP, etc.  
Prajitura marmorata cu cirese Aceasta prajitura reprezinta pentru multi desertul clasic cu cirese pe care-l facea bunica. Este gustos, satios si sanatos. De asemenea, traditia trebuie sa mearga mai departe, asa ca n-ar strica deloc sa invatati sa faceti si voi aceasta prajitura.    
  Trifle englezesc cu cirese Clasicul desert englezesc, trifle-ul poate fi pregatit in portii individuale sau intr-un bol mai mare. Aceasta reteta de trifle contine si lichior de cirese, dar daca doriti sa-l serviti si copiilor, puteti renunta la lichior. Trifle-ul englezesc cu cirese se servese rece si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se decoreaza cu migdale prajite si cu fructe proaspete.  
Granita de cirese Granita de cirese este o reteta extrem de simpla. Aveti nevoie doar de gheata si, daca nu aveti cirese, puteti folosi si sirop de cirese. Granita cu cirese se serveste in cupe sau pahare bine racite, cu decor din frunze proaspete de menta si cirese.      
Focaccia cu cirese dulci pentru micul dejun Ideal ar fi s-o serviti calduta, cu unt proaspat si cu o cana de cafea cu lapte. De asemenea, painea aceasta e absolut fantastica si ca desert: taiata in bucati, pastrata in congelator, reincalzita in cuptor si servita cu inghetata de vanilie deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide