Ce sa pregatesti pentru o masa festiva?

Ce sa pregatesti pentru o masa festiva?

Satisfactia pe care o avem in momentul in care ne sunt apreciate felurile de mancare pregatite cu drag este nemasurabila. Ocaziile speciale devin prilejul de a-i impresiona pe ceilalti si de a le incanta privirea dar mai ales simtul gustativ si olfactiv. Zilele de nastere, craciunul, cinele romantice, sarbatorirea diverselor evenimente din viata noastra se pot incadra in categoria ocaziilor speciale, momente cu prilejul carora dorim să realizam ceva deosebit pentru familia noastra sau pentru iubitul/iubitanoastra. Surpriza unei cine romantice este extrem de apreciata mai ales de femei. Rasfat culinar si clipe romantice...

O cina romantica trebuie pregatita intotdeauna cu foarte multa atentie la detaliile care il vor impresiona pe partenerul nostru. Mancarea pregatita cu dragoste este intodeauna cea mai buna si se poate transforma intr-un instrument de seductie pentru indragostiti. Aranjarea mesei este de asemenea foarte importanta iar trandafirii si lumanarile parfumate nu trebuie sa lipseasca. In continuare va voi oferi o reteta care poate fi pregatita cu ocazia unei cine romantice:

Salata Ornament
Ingrediente: salata verde, ridichi, rosii, peste afumat si ardei gras.
Modul de preparare este simplu: legumele se taie dupa dimensiunile dorite si se prepara un sos condiment din otet, ulei de masline, sare si putina maioneza. Se adauga sosul peste salata si dupa gust se poate presara pentru ornament si putin patrunjel verde.

Peste cu garnitura de ciuperci rumenite
Ingrediente: peste proaspat, ciuperci si cartofi pentru garnitura.
Pestele si ciupercile se fac pe gratar. Pe platou se adauga cartofii fierti la foc mic pentru a evita faramarea iar ciupercile se umplu cu un amestec realizat din unt amestecat cu patrunjel, marar si sare. La final se orneaza cu patrunjel proaspat si lamaie taiata in forma de floare.

Cu ocazia unei aniversari o mancare copioasa sparge gheata si porneste distractia...

Cartofi cu sos dulce si aromat
Ingrediente: cartofii sa fie de preferinta de marime medie, sare, unt, smantana si miere de albine, fistic.

Mod de preparare: cartofii se spala bine si se lasa in coaja, se sectioneaza in doua parti si se presara sare. Se incalzeste cuptorul cu o jumatate de ora inainte de a introduce tava cu cartofi. Temperatura cuptorului nu trebuie sa fie extrem de ridicata pentru ca se ard foarte repede. Cartofii se lasa la cuptor pana se rumenesc si pentru siguranta pot fi intepati usor pentru a vedea daca sunt patrunsi de foc si in interior.
Sosul se prepara prin amestecul de unt topit, smantana si o lingurita de miere de albine. La final se adauga sosul peste cartofii rumeniti si se presara fisticul care a fost dat prin masina de tocat. De asemenea cartofii pot fi utilizati ca si garnitura la diverse gratare usoare cum ar fi un piept de pui insotit de un vin alb demi-sec.

Dupa cum stim foarte bine o masa completa se incheie cu onorificul desert la care ne gandim inca din copilarie cu mare drag si entuziasm.

Clatitele cu inghetata si struguri
Ingrediente: faina, esenta de vanilie, zahar, oua proaspete, lapte, inghetata de vanilie, frisca si struguri.

Se amesteca cu mixerul ingredientele enumerate si pentru un aspect deosebit putem pastra o parte din compozitie pentru a adauga cacao iar in momentul in care punem compozitia in tava turnam in forma de spirala folosind o lingurita compozitia cu cacao. Ulterior impaturim ca pe batistute clatitele, adaugam o cupa de inghetata la fiecare, putina frisca si cateva boabe de struguri. In functie de gust putem umple clatitele cu ciocolata sau gem de capsuni, caise, cirese s.a.

Diversele ocazii speciale ne ofera oportunitatea sa fim maestri in propria noastra bucatarie si sa ne etalam talentul prin minunatele feluri de mancare pe care le putem pregati si prin combinatiile indraznete pe care avem libertatea sa le realizam. Acest articol este scris de Brindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri