Atunci cand incepi o dieta, primul lucru de tinut minte este ca nu trebuie sa renunti la branzeturi. Exista studii care au aratat ca cei care consuma zilnic 2-3 portii de branzeturi, pierd cu aproximativ 25% mai multa grasime decat cei care nu au acest obicei. Recomandabil este sa introduci in dieta ta produse care contin cat mai putina grasime si cat mai mult calciu. Spre exemplu, poti consuma cu increderea branza Miez de lapte – branza care contine 14,2 g grasimi si 350 mg calciu la 100g produs, adica aproape 50% din doza zilnica de calciu recomandata de nutritionisti. Ce trebuie sa mai retii este ca o dieta ce include si branzeturi, creste sansele sa si duci la bun sfarsit regimul alimentar propus. Branzeturile contin un aminoacid din care organismul poate fabrica un hormon responsabil de buna dispozitie. Asta inseamna ca nu o sa ai modificari bruste de dispozitie, neliniste sau anxietate, cele mai vulnerabile momente pentu gustari nesanatoase. Printre branzeturile proaspete se numara si unele cu continut bogat in grasimi, cum sunt casul si mozzarella. Ele pot fi inlocuite in majoritatea retetelor culinare cu altele mai sarace in grasimi cum sunt: Miez de lapte branza cottage "Ceva fin", urda si ricotta. Un aspect foarte interesant la branza Miez de lapte (branza calcica) si branza cottage este faptul ca nu trebuie socotite kcaloriile, pentru ca indiferent de continutul in grasime, datorita aportului de calciu, o parte din grasime nu va fi absorbita din intestine in sange. Urmand aceste sfaturi si adaugand in regimul tau legume, fructe proaspete, carne de curcan si peste, veti avea parte de o dieta sanatoasa si echilibrata. Asadar, paseste cu incredere si incepe acea dieta pe care, pana acum, nu ai reusit sa o tii cu succes! Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufToba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....
Toba de casa din carne de porcReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSeparam 3 oua, galbenusurile le amestecam cu 3 linguri zahar, pe urma punem 3 linguri faina, 1 lingura cacao si 1 lingurita...
Prajitura cu piscoturi si crema de cocosUite ca am ajuns sa sarbatoresc si-o juma de centenar, simplu si cu zambete la purtator. Imi doresc , chiar asa oare ce-mi...
Desert Pavlova, simplu ca la 50 de aniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii