Asa ca, daca vrei sa ai fructe de padure pe toata durata anului, le poti cumpara acum, cat inca sunt in plin sezon si pe tarabele tuturor pietelor, iar noi iti spunem care este cea mai buna metoda de congelare a acestora. Fie ca este vorba despre afine, coacaze, zmeura, mure, atunci cand le congelam acestea se zdrobesc si se lipesc intre ele, iar rezultatul este un bulgare de gheata colorata din care nu mai intelegi nimic. Din fericire, exista o metoda prin care poti evita acest lucru. Iata ce trebuie sa faci: - Spala bine fructele de padure; - Pune-le pe un prosop de hartie si lasa-le sa se usuce. Este foarte important ca toata apa de pe ele sa fie absorbita sau sa se evapore; - Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de gatiti. Apoi, fructele de padure sunt imprastiate pe aceasta intr-un singur strat si cu cat mai multa distanta intre ele; - Se baga la congelator si se lasa timp de 3-4 ore. Apoi se scot, se pun in pungi si se depoziteaza din nou, cat mai repede, la congelator, pana cand urmeaza sa fie consumate. Aceasta metoda face ca fructele de padure sa nu se lipeasca intre ele si sa inghete separat unele de altele, avand aspectul unor margele inghetate. La dezghet, acestea vor fi intacte si numai bune de a fi consumate crude sau in diverse preparate. Sursa articol: huffingtonpost.com
Surse foto: kranksystems.com, frugaltable.com
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din...
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pereIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii