Asa ca, daca vrei sa ai fructe de padure pe toata durata anului, le poti cumpara acum, cat inca sunt in plin sezon si pe tarabele tuturor pietelor, iar noi iti spunem care este cea mai buna metoda de congelare a acestora. Fie ca este vorba despre afine, coacaze, zmeura, mure, atunci cand le congelam acestea se zdrobesc si se lipesc intre ele, iar rezultatul este un bulgare de gheata colorata din care nu mai intelegi nimic. Din fericire, exista o metoda prin care poti evita acest lucru. Iata ce trebuie sa faci: - Spala bine fructele de padure; - Pune-le pe un prosop de hartie si lasa-le sa se usuce. Este foarte important ca toata apa de pe ele sa fie absorbita sau sa se evapore; - Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de gatiti. Apoi, fructele de padure sunt imprastiate pe aceasta intr-un singur strat si cu cat mai multa distanta intre ele; - Se baga la congelator si se lasa timp de 3-4 ore. Apoi se scot, se pun in pungi si se depoziteaza din nou, cat mai repede, la congelator, pana cand urmeaza sa fie consumate. Aceasta metoda face ca fructele de padure sa nu se lipeasca intre ele si sa inghete separat unele de altele, avand aspectul unor margele inghetate. La dezghet, acestea vor fi intacte si numai bune de a fi consumate crude sau in diverse preparate. Sursa articol: huffingtonpost.com
Surse foto: kranksystems.com, frugaltable.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii