Rosiile San Marzano sunt un soi de rosii-pruna (alungite) speciale pentru gatit, avand mai putine seminte si mai multa pulpa, un gust mai dulce si mai putin acrisor, acid. In mod normal, rosiile au 4-5 "buzunare" pline de seminte, rosiile San Marzano au doar 2 astfel de "buzunare". De asemenea, este cel mai celebru soi de rosii din Italia si cel mai cautat pentru sosurile pentru paste. Acestea cresc la baza muntelui Vezuviu, intr-un sol vulcanic foarte bogat. Multe dintre culturile celebre de rosii San Marzano se afla la aproximativ 10 km est de orasul Napoli. In San Marzano, sezonul de cules rosii incepe la inceputul lunii august si se continua pana in septembrie. Plantele sunt foarte delicate, asa ca toate rosiile sunt culese de mana, dupa ce se verifica daca s-au copt. Legenda spune ca primele seminte de rosii San Marzano au fost primite in dar de Regele din Napoli de la Regele din Peru, in jurul anului 1770. Italienii pun aceste rosii la conserva, pentru a le putea pastra cat mai mult, insa, daca dati peste rosii San Marzano proaspete le puteti consuma in salate simple sau taiate in jumatati si bagate la cuptor cu busuioc, sare si ulei de masline. Iata si cateva idei de salate pe care le puteti face cu aceste rosii, daca puneti mana pe ele: Salata de menta cu rosii Salata de leurda cu rosii Salata de fasole boabe cu rosii Salata caprese
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieCornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...
Cornulete de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakes
Comentarii