Rosiile San Marzano sunt un soi de rosii-pruna (alungite) speciale pentru gatit, avand mai putine seminte si mai multa pulpa, un gust mai dulce si mai putin acrisor, acid. In mod normal, rosiile au 4-5 "buzunare" pline de seminte, rosiile San Marzano au doar 2 astfel de "buzunare". De asemenea, este cel mai celebru soi de rosii din Italia si cel mai cautat pentru sosurile pentru paste. Acestea cresc la baza muntelui Vezuviu, intr-un sol vulcanic foarte bogat. Multe dintre culturile celebre de rosii San Marzano se afla la aproximativ 10 km est de orasul Napoli. In San Marzano, sezonul de cules rosii incepe la inceputul lunii august si se continua pana in septembrie. Plantele sunt foarte delicate, asa ca toate rosiile sunt culese de mana, dupa ce se verifica daca s-au copt. Legenda spune ca primele seminte de rosii San Marzano au fost primite in dar de Regele din Napoli de la Regele din Peru, in jurul anului 1770. Italienii pun aceste rosii la conserva, pentru a le putea pastra cat mai mult, insa, daca dati peste rosii San Marzano proaspete le puteti consuma in salate simple sau taiate in jumatati si bagate la cuptor cu busuioc, sare si ulei de masline. Iata si cateva idei de salate pe care le puteti face cu aceste rosii, daca puneti mana pe ele: Salata de menta cu rosii Salata de leurda cu rosii Salata de fasole boabe cu rosii Salata caprese
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii