Cele mai bune rosii din lume pentru cele mai bune salate

Cele mai bune rosii din lume pentru cele mai bune salate

Rosiile San Marzano sunt un soi de rosii-pruna (alungite) speciale pentru gatit, avand mai putine seminte si mai multa pulpa, un gust mai dulce si mai putin acrisor, acid. In mod normal, rosiile au 4-5 "buzunare" pline de seminte, rosiile San Marzano au doar 2 astfel de "buzunare". De asemenea, este cel mai celebru soi de rosii din Italia si cel mai cautat pentru sosurile pentru paste. Acestea cresc la baza muntelui Vezuviu, intr-un sol vulcanic foarte bogat. Multe dintre culturile celebre de rosii San Marzano se afla la aproximativ 10 km est de orasul Napoli. In San Marzano, sezonul de cules rosii incepe la inceputul lunii august si se continua pana in septembrie. Plantele sunt foarte delicate, asa ca toate rosiile sunt culese de mana, dupa ce se verifica daca s-au copt. Legenda spune ca primele seminte de rosii San Marzano au fost primite in dar de Regele din Napoli de la Regele din Peru, in jurul anului 1770. Italienii pun aceste rosii la conserva, pentru a le putea pastra cat mai mult, insa, daca dati peste rosii San Marzano proaspete le puteti consuma in salate simple sau taiate in jumatati si bagate la cuptor cu busuioc, sare si ulei de masline. Iata si cateva idei de salate pe care le puteti face cu aceste rosii, daca puneti mana pe ele: Salata de menta cu rosii Salata de leurda cu rosii Salata de fasole boabe cu rosii Salata caprese

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta