Pentru a crea meniuri simple, gustoase si care sa nu "se depuna", fa-ti o lista cu ceea ce vei gati si umple-ti sacosa cu legume proaspete si congelate, fructe, lactate dietetice, carne slaba si deserturi fara zahar.
Daca in frigiderul tau se gasesc doar produse "bune", cu putine calorii, vei putea manca mai des si mai controlat, iar greutatea nu va mai fi o problema.
Iata ce ar trebui sa se gaseasca in frigiderul tau!
1. Toate fructele si legumele de pe piata - proaspete, gatite, inghetate sau conservate. Insa ai grija la adaosul de sare si zahar!
2. Supe si ciorbe - sunt usor de facut, ieftine, pot reprezenta o masa completa, sunt bogate in legume si zarzavaturi si te saturi repede. Nu gati supele cu adaos de faina sau sosuri.
3. Sosuri, condimente si marinade - acestea adauga savoare, textura si diversitate fiecarui meniu.
- dresingurile de salate si vinegretele (cu ulei de masline sau maioneza light); crema de iaurt cu condimente sau ierburi aromatice, mustar, sos de tomate sau de lamaie; otet, vin sau tarhon pentru un gust acid; ceapa si usturoi; ierburi (patrunjel, marar, busuioc, maghiran, menta, cimbru, tarhon, rozmarin); condimente (piper, chili, scortisoara, ginger, chimen, coriandru, paprika, curry); vanilie, nuca de cocos, etc, etc
4. Dulciuri - da, ati citit bine! Alege bomboane tari, cu arome fructate (cele dietetice nu sunt mai sarace in calorii), guma de mestecat fara zahar, inghetata light, cu putine grasimi, ciocolata amaruie. Mananca foarte putin din fiecare si nu zilnic!
5. Deserturi facute in casa - alege iaurturi cu fructe inghetate, banane cu putina frisca dietetica, ciocolata de casa din apa, cacao si stafide, o prajitura mica cu fructe.
6. Bauturi: cafea si ceai neindulcite, bauturi dietetice, apa cu diverse gusturi (portocale, ciocolata, capsuni, cola), ceaiuri din comert cu indulcitori.
7. Cereale: alege produsele integrale, fara zahar si fructe confiate sau ciocolata. Cu cat mai putin calorice, cu atat mai bine!
8. Unt de arahide sau gem light, fara zahar - daca esti obisnuit sa consumi "ceav intins pe paine", la micul dejun!
9. Paine: din cereale integrale, cu seminte, tarate, secara, graham, in cantitati mici
10. Orez si paste: orez negru si paste integrale, in cantitati mici, de marimea unei mingi de tenis
11. Seminte si fasole: mazare, fasole verde, nuci, alune, migdale: in cantitati reduse!
12. Alimente bogate in proteine:
- legume: fasole, linte, mazare, naut
- soia: tofu
- carne: fructe de mare, peste (nu prajit!!), piept de pui, carne de vita Articole recomandate:
Calculeaza-ti greutatea ideala! Greutatea ideala - formule de calcul 10 pasi pentru a evita excesul de calorii
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPlacinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut,...
Foi de placinta de casaReteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcUn pranz sau o cina satioasa, cu minim de efort!
Cordon bleu cu salata verdeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii