Ciocolata la micul dejun, o metoda care te ajuta sa slabesti

(0)
admin postat de

Azi e zi de sarbatoare, pentru ca tocmai am aflat ca oamenii de stiinta au descoperit ca este sanatos sa mancam ciocolata la micul dejun. Da, ati citit bine: ciocolata la micul dejun.


Stiam ca ciocolata ne da un plus de energie si este benefica pentru creier, dar se pare ca ne poate ajuta sa slabim. Bineinteles, este vorba de ciocolata cu cantitati mari de cacao (70-90%) si cantitati mai mici de zahar. 


Studiul realizat la Universitatea din Tel Aviv ne spune ca cel mai bun moment al zilei pentru a consuma dulciuri este dimineata, cand metabolismul este cel mai activ, dar si pentru ca ofera corpului posibilitatea de a arde caloriile pe timpul zilei.


In al doilea rand, daca dimineata mancati ciocolata alaturi de proteine si carbohidrati, va veti potoli pofta de dulciuri pentru tot restul zilei.


Pentru realizarea studiului, cercetatorii au ales 193 de oameni obezi si i-au impartit in doua grupuri. Unui grup i s-a oferit zilnic un mic dejun cu doar 300 de calorii, in timp ce celuilalt grup i s-a oferit un mic dejun de 600 de calorii, cu tot cu ciocolata. 


In saptamana a 16-a (studiul a tinut 32 de saptamani) membri din amblele grupuri au pierdut in jur de 15 kilograme. Insa, la sfarsitul celei de-a 32-a saptamani, membri primului grup au pus la loc in jur de 10 kilograme. Membri celui de-al doilea grup, cei care au consumat si ciocolata la micul dejun, au mai slabit 7,5 kilograme.

...
Deci, cei care au consumat si ciocolata la micul dejun au slabit peste 20 de kilograme in cele 32 de saptamani.


Explicatia ar fi ca grupul care a consumat un mic dejun mai consistent, cu tot cu ciocolata, nu au mai avut la fel de multe pofte pe timpul zilei si nu au mai consumat snack-uri nesanatoase.


In acelasi timp, consumata cu moderatie, ciocolata poate fi un bun tonifiant, datorita faptului ca e bogata in magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu si fier, toate extrase din pudra de cacao.


Nutritionistii din lumea intreaga considera ca proprietatea cea mai importanta a ciocolatei, in special a celei neagre, este continutul mare de antioxidanti si o serie de substante care determina o stare de bine pentru organism si il protejeaza de toxine. 


Asadar, incercati sa consumati si o bucatica de ciocolata neagra la micul dejun, s-ar putea sa fiti surprinsi de rezultatele pe termen lung.


Sursa foto: sites.psu.edu
Sursa articol: independent.co.uk

recomandari

Consumata cu moderatie, ciocolata poate fi un bun tonifiant, datorita faptului ca e bogata in magneziu, ...

citește—

Ciocolata este de fapt un aliment destul de vechi, datand din 250-290 e.n. si originand din America Centrala. ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite