Crutoanele aromatizate: ingredientul secret al supelor crema si al salatelor

Crutoanele aromatizate: ingredientul secret al supelor crema si al salatelor

Supele crema si salatele intra in categoria mancarurilor sanatoase, care livreaza organismului vitamine si minerale, dar care poti fi si incredibil de gustoase. Legumele nu mai sunt privite ca o simpla garnitura si au reusit sa ajunga in centrul meniului zilnic al multor persoane. Cea mai simpla metoda prin care putem sa dau un gust special si o textura deosebita acestor feluri de mancare este sa folosim crutoanele. Aparute initial in Franta, crutoanele nu sunt simple bucatele de paine uscate in cuptor. Acestea pot deveni delicioase atunci cand sunt rasfatate cu diferite branzeturi si ierburi aromate. Citeste in continuare si vei gasi cateva retete de crutoane aromatizate atat de bune, incat vei incepe sa rontai la ele imediat ce le scoti din cuptor.   Idei de crutoane aromatizate ideale pentru supe si salate Incepe prin a taia cubulete cateva felii de paine uscata sau o bagheta. Poti alege ce paine doresti, de la cea alba, comuna, la o bagheta neagra, cu fel de fel de seminte delicioase. Dupa ce ai pregatit cubuletele de paine, intinde-le uniform intr-o tava, rasfata-le cu ingredientele pe care ti le vom prezenta mai jos si pune tava in coptorul deja incalzit la 150-160 de grade. Verifica periodic tava si scoate crutoanele cand au devenit aurii (dupa aproximativ 10-15 minute). Iata cum poti transforma aceste cubulete de paine uscata in explozii de arome: 1. Crutoane cu ulei de masline si busuioc – pune intr-un mini-blender 4-5 linguri de ulei de masline, un praf de sare, cateva frunze de patrungel si o mana de frunzulite de busuioc si amesteca totul pana obtii o pasta asemanatoare cu pesto. Crutoanele rezultate se vor potrivi de minune cu mozzarella, asa ca nu ezita sa le folosesti impreuna in salate 2. Crutoane rasfatate cu parmezan – amesteca inr-un vas mic 3-4 linguri de ulei de masline, putin piper proaspat macinat si o lingura de ierburi aromatice italienesti (gasesti un astfel de mix in magazinele de specialitate), rasfata cubuletele de paine cu acest amestec si pune-le in cuptor pentru aproximativ 10 minute. Odata ce au devenit aurii, presara 60 de grame de parmezan ras peste ele si mai da-le la cuptor pentru inca 2 minute. Cu siguranta vei gasi o multime de intrebuintari pentru aceste crutoane delicioase 3. Crutoane cu rozmarin – Aceasta reteta este potrivita atat pentru crutoanele marunte, clasice, cat si pentru crutoanele din felii de paine, numai bune de servit alaturi de o supa-crema de sezon. Feliaza o bagheta in felii mai groase si pune-o la prajit intr-o tigaie in care ai pus deja 4-5 catei de usturoi striviti in uleiul de masline incins. Odata ce ai pus feliile de paine, pune si catva frunzulite de rozmarin peste, un praf de sare si lasa painea sa se rumeneasca bine (ai totusi grija sa nu o arzi!).   In concluzie, nu are rost sa cumperi crutoane, cand le poti face chiar tu acasa. Cu sigurana faptul ca sunt proaspete si condimentele folosite de tine le vor oferi o savoare aparte, greu de regasit la cele din comert. Nu uita ca mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie plictisitoare si fara gust si ca putina imaginatie in bucatarie poate avea rezultate delicioase. Tu ce reteta de crutoane ne recomanzi? Articol scris de Anca Palade

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Compot de cirese
1
Compoturi

Compot de cirese

Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

Compot de cirese
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
2
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Tort Dobos cu 10 foi
3
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Ciorba de fasole in bol de paine
4
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de stevie cu oua intregi
5
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Parteneri
Rulada din paine cu pesto si mozzarella
Bucataras.RO

Rulada din paine cu pesto si mozzarella

Am gasit reteta aceasta pe net si se cerea incercata :) E foarte buna, se face rapid si se poate consuma oricand ...

Rulada din paine cu pesto si mozzarella
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia