Crutoanele aromatizate: ingredientul secret al supelor crema si al salatelor

Crutoanele aromatizate: ingredientul secret al supelor crema si al salatelor

Supele crema si salatele intra in categoria mancarurilor sanatoase, care livreaza organismului vitamine si minerale, dar care poti fi si incredibil de gustoase. Legumele nu mai sunt privite ca o simpla garnitura si au reusit sa ajunga in centrul meniului zilnic al multor persoane. Cea mai simpla metoda prin care putem sa dau un gust special si o textura deosebita acestor feluri de mancare este sa folosim crutoanele. Aparute initial in Franta, crutoanele nu sunt simple bucatele de paine uscate in cuptor. Acestea pot deveni delicioase atunci cand sunt rasfatate cu diferite branzeturi si ierburi aromate. Citeste in continuare si vei gasi cateva retete de crutoane aromatizate atat de bune, incat vei incepe sa rontai la ele imediat ce le scoti din cuptor.   Idei de crutoane aromatizate ideale pentru supe si salate Incepe prin a taia cubulete cateva felii de paine uscata sau o bagheta. Poti alege ce paine doresti, de la cea alba, comuna, la o bagheta neagra, cu fel de fel de seminte delicioase. Dupa ce ai pregatit cubuletele de paine, intinde-le uniform intr-o tava, rasfata-le cu ingredientele pe care ti le vom prezenta mai jos si pune tava in coptorul deja incalzit la 150-160 de grade. Verifica periodic tava si scoate crutoanele cand au devenit aurii (dupa aproximativ 10-15 minute). Iata cum poti transforma aceste cubulete de paine uscata in explozii de arome: 1. Crutoane cu ulei de masline si busuioc – pune intr-un mini-blender 4-5 linguri de ulei de masline, un praf de sare, cateva frunze de patrungel si o mana de frunzulite de busuioc si amesteca totul pana obtii o pasta asemanatoare cu pesto. Crutoanele rezultate se vor potrivi de minune cu mozzarella, asa ca nu ezita sa le folosesti impreuna in salate 2. Crutoane rasfatate cu parmezan – amesteca inr-un vas mic 3-4 linguri de ulei de masline, putin piper proaspat macinat si o lingura de ierburi aromatice italienesti (gasesti un astfel de mix in magazinele de specialitate), rasfata cubuletele de paine cu acest amestec si pune-le in cuptor pentru aproximativ 10 minute. Odata ce au devenit aurii, presara 60 de grame de parmezan ras peste ele si mai da-le la cuptor pentru inca 2 minute. Cu siguranta vei gasi o multime de intrebuintari pentru aceste crutoane delicioase 3. Crutoane cu rozmarin – Aceasta reteta este potrivita atat pentru crutoanele marunte, clasice, cat si pentru crutoanele din felii de paine, numai bune de servit alaturi de o supa-crema de sezon. Feliaza o bagheta in felii mai groase si pune-o la prajit intr-o tigaie in care ai pus deja 4-5 catei de usturoi striviti in uleiul de masline incins. Odata ce ai pus feliile de paine, pune si catva frunzulite de rozmarin peste, un praf de sare si lasa painea sa se rumeneasca bine (ai totusi grija sa nu o arzi!).   In concluzie, nu are rost sa cumperi crutoane, cand le poti face chiar tu acasa. Cu sigurana faptul ca sunt proaspete si condimentele folosite de tine le vor oferi o savoare aparte, greu de regasit la cele din comert. Nu uita ca mancarea sanatoasa nu trebuie sa fie plictisitoare si fara gust si ca putina imaginatie in bucatarie poate avea rezultate delicioase. Tu ce reteta de crutoane ne recomanzi? Articol scris de Anca Palade

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde