Atunci cand iti doresti sa faci o pizza buna, trebuie sa ai grija sa alegi doar ingrediente de calitate. Insa, la fel de important este si blatul.
De fapt, avand in vedere ca fara blat nu exista pizza, doar o salata de ingrediente, se poate spune ca blatul este cel mai important aspect din tot procesul de preparare a unei pizza.
Acesta nu trebuie sa fie in niciun caz prea subtire, dar nici foarte gros. Ideal este sa fie si crocant si pufos.
Asadar, iata cum pregatesti cel mai bun blat de pizza:
Se dizolva un cubulet de 25 de grame de drojdie in 250 de mililitri de apa rece, peste care se mai adauga in jur de 50 de mililitri de apa calduta, o lingurita de zahar, un varf de sare si un strop de ulei de masline.
Dupa ce se omogenizeaza, se adauga in jur de 500 - 600 de grame de faina cernuta prin sita, amestecandu-se incontinuu. Aluatul obtinut astfel se framanta pana cand capata elasticitate si incepe sa se dezlipeasca usor de pe peretii vasului. Timp de o ora se lasa la dospit, la caldura, cu un prosop care sa acopere vasul.
Dupa ce-si dubleaza volumul, se framanta din nou, pe o suprafata pe care a fost imprastiata un pic de faina. Se formeaza o bila si, fara sucitor, doar cu mainile, se intinde aluatul. Atentie la grosime! Asa cum spuneam si la inceput, nu e bine sa fie nici prea supbtire, nici prea gros.
Cuptorul trebuie incins foarte bine, iar inainte de a pune blatul in tava, se intinde in aceasta o foaie de copt. Abia apoi se adauga ingredientele, dupa preferinta, si se lasa la cuptor, la foc mare, maxim 10 minute.
Sursa foto: nonutsfood.tumblr.com
Sura articol: theguardian.com
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii