Cum prepari blatul de pizza perfect

Cum prepari blatul de pizza perfect

Atunci cand iti doresti sa faci o pizza buna, trebuie sa ai grija sa alegi doar ingrediente de calitate. Insa, la fel de important este si blatul.


De fapt, avand in vedere ca fara blat nu exista pizza, doar o salata de ingrediente, se poate spune ca blatul este cel mai important aspect din tot procesul de preparare a unei pizza. 


Acesta nu trebuie sa fie in niciun caz prea subtire, dar nici foarte gros. Ideal este sa fie si crocant si pufos. 


Asadar, iata cum pregatesti cel mai bun blat de pizza:



Se dizolva un cubulet de 25 de grame de drojdie in 250 de mililitri de apa rece, peste care se mai adauga in jur de 50 de mililitri de apa calduta, o lingurita de zahar, un varf de sare si un strop de ulei de masline.


Dupa ce se omogenizeaza, se adauga in jur de 500 - 600 de grame de faina cernuta prin sita, amestecandu-se incontinuu. Aluatul obtinut astfel se framanta pana cand capata elasticitate si incepe sa se dezlipeasca usor de pe peretii vasului. Timp de o ora se lasa la dospit, la caldura, cu un prosop care sa acopere vasul. 


Dupa ce-si dubleaza volumul, se framanta din nou, pe o suprafata pe care a fost imprastiata un pic de faina. Se formeaza o bila si, fara sucitor, doar cu mainile, se intinde aluatul. Atentie la grosime! Asa cum spuneam si la inceput, nu e bine sa fie nici prea supbtire, nici prea gros. 


Cuptorul trebuie incins foarte bine, iar inainte de a pune blatul in tava, se intinde in aceasta o foaie de copt. Abia apoi se adauga ingredientele, dupa preferinta, si se lasa la cuptor, la foc mare, maxim 10 minute.


Sursa foto: nonutsfood.tumblr.com
Sura articol: theguardian.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
2
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
3
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa