Desigur ca puteti alege sa cumparati nuci gata curatate si ambalate din marile magazine. In acest caz alegerea va fi mai simpla, insa trebuie sa stiti ca nucile proaspat curatate au o cu totul alta aroma decat cele care stau ambalate in plastic poate de cateva luni bune. In plus e mai bine sa nu aflam prea multe detalii despre conditiile in care au fost procesate sau depozitate.
Cu alte cuvinte in cele ce urmeaza voi insista mai mult pe modul in care trebuie alese nucile cu coaja. Aceste sfaturi va pot fi de folos si atunci cand culegeti si selectati nucile, nu doar cand mergeti la cumparaturi.
Evitati nucile care au coaja moale, mult prea uscata sau sparta. Cu cat sunt mai uscate cojile cu atat sunt nucile mai vechi. De asemenea nucile a caror coaja este mai inchisa la culoare au fost mai mult timp expuse la soare si vor avea o aroma mult mai pregnanta. Coaja nucilor trebuie sa fie casanta, sa se sparga usor.
Exista un soi de nuci care sunt mai mari decat cele obisnuite. Acestea sunt foarte gustoase si au coaja foarte subtire.
Daca sunt prea usoare nucile, inseamna ca miezul a fost mancat de insecte sau s-a stafidit. Nucile cu coaja pot fi pastrate in loc racoros si aerisit pana la un an.
O jumatate de kg de nuci cu coaja ar trebui sa rezulte in circa 200 g miez de nuca.
La pastrare trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca datorita continutului ridicat de ulei nucile se pot rancezi foarte repede. Miezul de nuca e bine sa il tineti intr/un recipient sigilat, la rece. Puteti sa le puneti chiar si la congelator.
Uleiul de nuca este exceptional. Este un pic mai scump decat alte uleiuri, dar este ideal pentru salate si preparate reci. Nu se foloseste la preparate calde sau la prajeli. Incercati cateva dintre retetele cu nuci de pe pagina noastra.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiCrochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...
Crochete din gris cu cascavalBriosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...
Briose simple cu iaurtAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii