Desigur ca puteti alege sa cumparati nuci gata curatate si ambalate din marile magazine. In acest caz alegerea va fi mai simpla, insa trebuie sa stiti ca nucile proaspat curatate au o cu totul alta aroma decat cele care stau ambalate in plastic poate de cateva luni bune. In plus e mai bine sa nu aflam prea multe detalii despre conditiile in care au fost procesate sau depozitate.
Cu alte cuvinte in cele ce urmeaza voi insista mai mult pe modul in care trebuie alese nucile cu coaja. Aceste sfaturi va pot fi de folos si atunci cand culegeti si selectati nucile, nu doar cand mergeti la cumparaturi.
Evitati nucile care au coaja moale, mult prea uscata sau sparta. Cu cat sunt mai uscate cojile cu atat sunt nucile mai vechi. De asemenea nucile a caror coaja este mai inchisa la culoare au fost mai mult timp expuse la soare si vor avea o aroma mult mai pregnanta. Coaja nucilor trebuie sa fie casanta, sa se sparga usor.
Exista un soi de nuci care sunt mai mari decat cele obisnuite. Acestea sunt foarte gustoase si au coaja foarte subtire.
Daca sunt prea usoare nucile, inseamna ca miezul a fost mancat de insecte sau s-a stafidit. Nucile cu coaja pot fi pastrate in loc racoros si aerisit pana la un an.
O jumatate de kg de nuci cu coaja ar trebui sa rezulte in circa 200 g miez de nuca.
La pastrare trebuie sa fiti foarte atenti pentru ca datorita continutului ridicat de ulei nucile se pot rancezi foarte repede. Miezul de nuca e bine sa il tineti intr/un recipient sigilat, la rece. Puteti sa le puneti chiar si la congelator.
Uleiul de nuca este exceptional. Este un pic mai scump decat alte uleiuri, dar este ideal pentru salate si preparate reci. Nu se foloseste la preparate calde sau la prajeli. Incercati cateva dintre retetele cu nuci de pe pagina noastra.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaFoarte buna aceasta prajitura rasturnata cu prune si nuci!
Prajitura rasturnata cu prune si nuciNu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...
Cartofi, carnati si fleica la cuptorDeliciu!
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocosDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii