Stii ca vinetele sunt proaspete daca au coditele verzi. Cele care incep sa se usuce sau au deja o culoare maronie au fost culese de mai mult timp si nu vor fi asa de bune. Sunt foarte multe soiuri de vinete. Celemai raspandite sunt cele mov inchis. Mai exista si soirui albe, mov deschis sau cu dungi albe si mov. Indiferent care sortiment il alegi ai gija ca legumele sa fie ferme si cu coaja lucioasa.
Cele mari nu sunt neaparat mai bune. Cu cat sunt mai mari vinetele cu au mai multe seminte, iar daca vrei sa le coci atunci va trebui sa le acorzi mult mai mult timp.
Tot pentru a evita vinetele cu seminte multe mai poti face un lucru.Uita-te la capatele vinetelor. Cele care au o urma circulara si nu foarte adanca nu contin atat de multe seminte ca si cele care au la capat o urma ovala si mai adanca.
Nu cumpara vinete care sunt lovite sau au coaja perforata. Acestea se pot foarte repede strica, daca nu cumva au si inceput sa se strice.
Daca nu pregatiti imediat vinetele, atunci tineti-le in loc rece si racoros. Nu le tineti mai mult de doua zile pentru ca vor incepe sa se amarasca. Cel mai bine e sa le pregatiti cat sunt proaspete sau sa incepeti procesul de conservare la scurt timp dupa ce le-ati achizitionat.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii