Stii ca vinetele sunt proaspete daca au coditele verzi. Cele care incep sa se usuce sau au deja o culoare maronie au fost culese de mai mult timp si nu vor fi asa de bune. Sunt foarte multe soiuri de vinete. Celemai raspandite sunt cele mov inchis. Mai exista si soirui albe, mov deschis sau cu dungi albe si mov. Indiferent care sortiment il alegi ai gija ca legumele sa fie ferme si cu coaja lucioasa.
Cele mari nu sunt neaparat mai bune. Cu cat sunt mai mari vinetele cu au mai multe seminte, iar daca vrei sa le coci atunci va trebui sa le acorzi mult mai mult timp.
Tot pentru a evita vinetele cu seminte multe mai poti face un lucru.Uita-te la capatele vinetelor. Cele care au o urma circulara si nu foarte adanca nu contin atat de multe seminte ca si cele care au la capat o urma ovala si mai adanca.
Nu cumpara vinete care sunt lovite sau au coaja perforata. Acestea se pot foarte repede strica, daca nu cumva au si inceput sa se strice.
Daca nu pregatiti imediat vinetele, atunci tineti-le in loc rece si racoros. Nu le tineti mai mult de doua zile pentru ca vor incepe sa se amarasca. Cel mai bine e sa le pregatiti cat sunt proaspete sau sa incepeti procesul de conservare la scurt timp dupa ce le-ati achizitionat.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanRosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
AntistresSe pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...
Lichior din frunze de visinSe pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...
BalmusSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaFoarte bune! Am luat din comert fiind satul de cele de pesti de apa dulce si au iesit chiar foarte bune!
Icre de heringDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii