Stii ca vinetele sunt proaspete daca au coditele verzi. Cele care incep sa se usuce sau au deja o culoare maronie au fost culese de mai mult timp si nu vor fi asa de bune. Sunt foarte multe soiuri de vinete. Celemai raspandite sunt cele mov inchis. Mai exista si soirui albe, mov deschis sau cu dungi albe si mov. Indiferent care sortiment il alegi ai gija ca legumele sa fie ferme si cu coaja lucioasa.
Cele mari nu sunt neaparat mai bune. Cu cat sunt mai mari vinetele cu au mai multe seminte, iar daca vrei sa le coci atunci va trebui sa le acorzi mult mai mult timp.
Tot pentru a evita vinetele cu seminte multe mai poti face un lucru.Uita-te la capatele vinetelor. Cele care au o urma circulara si nu foarte adanca nu contin atat de multe seminte ca si cele care au la capat o urma ovala si mai adanca.
Nu cumpara vinete care sunt lovite sau au coaja perforata. Acestea se pot foarte repede strica, daca nu cumva au si inceput sa se strice.
Daca nu pregatiti imediat vinetele, atunci tineti-le in loc rece si racoros. Nu le tineti mai mult de doua zile pentru ca vor incepe sa se amarasca. Cel mai bine e sa le pregatiti cat sunt proaspete sau sa incepeti procesul de conservare la scurt timp dupa ce le-ati achizitionat.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii