Dar inafara de mancarea pe care o servesti nu uita ca si servirea preparatelor culinare joaca un rol extrem de important. Ai grija sa nu cazi in extreme, acesta este cel mai mare pericol atunci cand vine vorba de decoratiuni. Nu folosi prea multe culori, nu incarca prea mult masa, trebuie sa mai ai loc si pentru mancare. Folosirea a trei culori este ideala. Poti apela la combinatia rosu – alb - auriu; rosu – verde, rosu – alb samd. Puteti de exemplu sa folositi o fata de masa rosu cu auriu, farfurii albe cu o dunga aurie si servetele rosii. O coronita de advent cu patru lumanari, va arata extrem de bine. Daca aveti o masa mai mica si nu va incape coronita puteti utiliza niste crengute de brad pe care sa le puneti la colturi, sau pur si simplu pe un servet in farfurie. Intr-o vaza mica puteti pune o crenguta de vasc pe care sa o asezati pe masa. Vesela si tacamurile sunt foarte importante. Folositi tacamuri de inox, pe care le-ati lustruit putin inainte, si vesela de ceramica ori portelan. Nu folositi in niciun caz vesela de plastic sau metal. Si farfuriile de pe masa de Craciun pot sa ia culori de sarbatoare, va puteti joca cu cromatica si cu diferite elemente decorative de iarna. Daca organizezi o petrecere de Craciun, poti sa personalizezi cartonasele cu numele invitatilor, sa legi cateva batoane de scortisoara laolalta si sa fixezi cartonasul inauntru, sau pur si simplu sa-l asezi frumos in farfurie. De asemenea poti sa le lasi cateva cadouri in farfurie, toata lumea se bucura cand descopera o surpriza. Cat priveste asezarea paharelor si a tacamurilor se va face in felul urmator. Paharele se aranjeaza de la dreapta la stanga in ordinea servirii bauturilor, la fel si seturile de tacamuri se vor aseza din exterior spre interior comform ordinii folosirii acestora, dar poti sa le lasi si pe farfurie daca le aplici elemente decorative, nu trebuie ca lumea sa se simta in codul bunelor maniere. Nu uita sa te folosesti de elementele specifice iernii ca sa dai nota de sarbatoare mesei de Craciun. Aseaza conuri de brad in farfurie, pe platouri alaturi de globuri, biscuiti sau turta dulce si frunze de brad. Alte elemente vizuale cu care te poti juca sunt globurile pentru bradul de Craciun pe care sa le asezi in vase de sticla, inalte, sau paharele in care sa agati o acadea alb/rosu specifica acestei perioade. Pregateste niste praline delicioase si decoreaza-le de Craciun, sau aseaza pur si simplu turta dulce pe bete de bomboane si pune-le intr-un cos. In final lumina calda a lumanarilor, masa de sarbatoare si aroma de brad vor crea o atmosfera de basm.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii