Cum sa decorezi masa de Craciun

Cum sa decorezi masa de Craciun

Dar inafara de mancarea pe care o servesti nu uita ca si servirea preparatelor culinare joaca un rol extrem de important. Ai grija sa nu cazi in extreme, acesta este cel mai mare pericol atunci cand vine vorba de decoratiuni. Nu folosi prea multe culori, nu incarca prea mult masa, trebuie sa mai ai loc si pentru mancare. Folosirea a trei culori este ideala. Poti apela la combinatia rosu – alb - auriu; rosu – verde, rosu – alb samd. Puteti de exemplu sa folositi o fata de masa rosu cu auriu, farfurii albe cu o dunga aurie si servetele rosii. O coronita de advent cu patru lumanari, va arata extrem de bine. Daca aveti o masa mai mica si nu va incape coronita puteti utiliza niste crengute de brad pe care sa le puneti la colturi, sau pur si simplu pe un servet in farfurie. Intr-o vaza mica puteti pune o crenguta de vasc pe care sa o asezati pe masa. Vesela si tacamurile sunt foarte importante. Folositi tacamuri de inox, pe care le-ati lustruit putin inainte, si vesela de ceramica ori portelan. Nu folositi in niciun caz vesela de plastic sau metal. Si farfuriile de pe masa de Craciun pot sa ia culori de sarbatoare, va puteti joca cu cromatica si cu diferite elemente decorative de iarna. Daca organizezi o petrecere de Craciun, poti sa personalizezi cartonasele cu numele invitatilor, sa legi cateva batoane de scortisoara laolalta si sa fixezi cartonasul inauntru, sau pur si simplu sa-l asezi frumos in farfurie. De asemenea poti sa le lasi cateva cadouri in farfurie, toata lumea se bucura cand descopera o surpriza.   Cat priveste asezarea paharelor si a tacamurilor se va face in felul urmator. Paharele se aranjeaza de la dreapta la stanga in ordinea servirii bauturilor, la fel si seturile de tacamuri se vor aseza din exterior spre interior comform ordinii folosirii acestora, dar poti sa le lasi si pe farfurie daca le aplici elemente decorative, nu trebuie ca lumea sa se simta in codul bunelor maniere. Nu uita sa te folosesti de elementele specifice iernii ca sa dai nota de sarbatoare mesei de Craciun. Aseaza conuri de brad in farfurie, pe platouri alaturi de globuri, biscuiti sau turta dulce si frunze de brad.   Alte elemente vizuale cu care te poti juca sunt globurile pentru bradul de Craciun pe care sa le asezi in vase de sticla, inalte, sau paharele in care sa agati o acadea alb/rosu specifica acestei perioade. Pregateste niste praline delicioase si decoreaza-le de Craciun, sau aseaza pur si simplu turta dulce pe bete de bomboane si pune-le intr-un cos.     In final lumina calda a lumanarilor, masa de sarbatoare si aroma de brad vor crea o atmosfera de basm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Minciunele sau scovergi
2
Gogosi

Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...

Minciunele sau scovergi
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings

Un suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
Macrou marinat la rece
4
Aperitive

Macrou marinat la rece

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Macrou marinat la rece
Ciorba de gulii umplute
5
Ciorbe

Ciorba de gulii umplute

Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...

Ciorba de gulii umplute
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia