Cum sa faci cel mai reusit cheesecake la Crock-Pot, dupa o reteta de Jamila Cuisine

Jamila va spune cum puteti pregati cel mai reusit cheesecake, folosind Crock-Pot-ul. 

In acelasi timp, se pare ca este si cea mai usoara metoda de a pregati un cheesecake.

"Acest cheesecake cu ciocolata facut la slow cooker Crock-Pot este cel mai reusit cheesecake pe care l-am facut pana acum.

Spun asta fara a exagera cu nimic si cred cu tarie ca n-am mancat un cheesecake mai bun. Sincer, pana acum ma speria oarecum ideea de a face cheesecake.

Stiam ca dureaza, ca trebuie sa ai grija la temperatura la care coci prajitura, ca trebuie coapta pe baie de aburi, ca poti da foarte usor gres lasand-o prea mult la cuptor.

Din start ma descuraja reteta, chiar daca imi place foarte mult cheesecake-ul. Asta pana mi-a venit ideea salvatoare de a prepara un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot-ul meu Saute. Citisem despre dulciurile facute la slow-cooker-ul Crock-Pot si cheesecake-ul mi se parea un desert potrivit pentru acest aparat.

Dar de ce sa folosim un Crock-Pot pentru a face acest cheesecake si nu un cuptor traditional?

In primul rand pentru ca cheesecake-ul este un desert care trebuie copt la o temparatura joasa constanta, iar Crock-Pot-ul este ideal pentru asta, el coace preparatele la o temperatura joasa care se mentine constanta si care permite alimentelor sa se gateasca perfect.

La cuptorul traditional temperatura poate fluctua, mai ales daca avem un cuptor pe gaz.

In al doilea rand pentru ca putem crea o baie de aburi chiar in interiorul vasului Crock-Pot-ului fara sa fie nevoie sa mai completam apa sau sa verificam prajitura. La cuptor apa se evapora si trebuie completata la nevoie, iar asta inseamna deschiderea cuptorului si scaderea apoi cresterea temperaturii de coacere a cheesecake-ului.

La Crock-Pot nu este nevoie sa ridicam capacul aparatului, pur si simplu punem o hartie de copt deasupra vasului inainte de a pune capacul, asta pentru a nu permite picaturilor de apa formate sa curga in prajitura, si lasam cheesecake-ul sa se coaca. In 4 ore va fi perfect. Obtinem un cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot, fin, cremos, delicios, fara sa fie copt prea mult si nu in ultimul rand fara efort.

Inainte de a pune acest cheesecake in vasul Crock-Pot-ului va sfatuiesc sa inveliti peretii exteriori ai tavii cu folie de aluminiu, asta pentru a impiedica apa din vas sa ajunga in prajitura. Puteti scapa totusi de aceasta problema folosind o tava din silicon.

Sper din suflet sa va ajute aceasta reteta de cheesecake cu ciocolata la Crock-Pot."

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Coltunasi cu cirese
3
Gogosi

Coltunasi cu cirese

coltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei...

Coltunasi cu cirese
Cozonac Mariana
4
Cozonac

Cozonac Mariana

ALUATUL: 1. Am topit untul pe foc sau electric, impreuna cu uleiul. Untul trebuie topit pana putin de tot se rumeneste, si...

Cozonac Mariana
Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
5
Retete culinare

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval

Culinar prezintă azi o rețetă super simplă și super delicioasă de placinte la tigaie cu branza si cascaval. O gustare...

Rețetă super simplă și super delicioasă - Plăcinte la tigaie cu brânză și cașcaval
Parteneri
Savarine - 3 ani de Bucataras
Bucataras.RO

Savarine - 3 ani de Bucataras

 Un desert de care am fost atrasa inca din copilarie!!! M-am inspirat dupa reteta dragei mele Jamila.  Pentru...

Savarine - 3 ani de Bucataras
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia