Ingrediente pentru vinegreta: - 2 capatani de usturoi
- otet balsamic
- ulei de masline
- sare
- piper Legume pentru gratar: - 1 ceapa rosie mare
- jumatate de kg de vinete (vinetele se taie pe lungime, in fasii groase)
- 1 ardei gras mare
- jumatate de kg de dovlecei
- 2 rosii tuguiate
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de busuioc
- tepuse de lemn In primul rand, lasati tepusele intr-un bol cu apa timp de 30 de minute. De asemenea, incingeti bine gratarul. Pentru vinegreta se amesteca usturoiul zdrobit cu otetul balsamic, uleiul, sarea si piperul, pana se obtine un amestec omogen. Ceapa se taie in 4 si se pune pe tepuse, pentru a nu se desface pe masura ce se coace. Se unge gratarul cu un pic de ulei si se pun la copt tepusele cu ceapa, vinetele taiate fasii si bucatile de ardei, dupa ce toate au fost unse cu un pic de vinegreta. Ceapa si vinetele se lasa timp de 6-10 minute, ardeii se lasa 8-12 minute, pana cand coaja devine neagra. Dovleceii se taie ca si vinetele si se pun pe gratar impreuna cu rosiile, de asemenea, dupa ce au fost unse cu vinegreta. Rosiile se tin in jur de 3 minute, si se intorc doar o data. Dovleceii se tin pe gratar in jur de 6-7 minute. Toate legumele se pun intr-un bol peste care se toarna restul de vinegreta si se presara patrunjelul si busuiocul taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Veti vedea ca toata lumea o sa uite de friptura si o sa pofteasca la legumele de sezon preparate astfel la gratar. Sursa foto si articol: www.epicurious.com
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...
Salata de iarna
Comentarii