Cum sa faci cele mai bune legume de sezon la gratar

Cum sa faci cele mai bune legume de sezon la gratar

Ingrediente pentru vinegreta: - 2 capatani de usturoi
- otet balsamic
- ulei de masline
- sare
- piper Legume pentru gratar: - 1 ceapa rosie mare
- jumatate de kg de vinete (vinetele se taie pe lungime, in fasii groase)
- 1 ardei gras mare
- jumatate de kg de dovlecei
- 2 rosii tuguiate
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de busuioc
- tepuse de lemn In primul rand, lasati tepusele intr-un bol cu apa timp de 30 de minute. De asemenea, incingeti bine gratarul. Pentru vinegreta se amesteca usturoiul zdrobit cu otetul balsamic, uleiul, sarea si piperul, pana se obtine un amestec omogen. Ceapa se taie in 4 si se pune pe tepuse, pentru a nu se desface pe masura ce se coace. Se unge gratarul cu un pic de ulei si se pun la copt tepusele cu ceapa, vinetele taiate fasii si bucatile de ardei, dupa ce toate au fost unse cu un pic de vinegreta. Ceapa si vinetele se lasa timp de 6-10 minute, ardeii se lasa 8-12 minute, pana cand coaja devine neagra. Dovleceii se taie ca si vinetele si se pun pe gratar impreuna cu rosiile, de asemenea, dupa ce au fost unse cu vinegreta. Rosiile se tin in jur de 3 minute, si se intorc doar o data. Dovleceii se tin pe gratar in jur de 6-7 minute. Toate legumele se pun intr-un bol peste care se toarna restul de vinegreta si se presara patrunjelul si busuiocul taiate marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Veti vedea ca toata lumea o sa uite de friptura si o sa pofteasca la legumele de sezon preparate astfel la gratar. Sursa foto si articol: www.epicurious.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa